..: Ministerstvo dopravy ustoupilo tlaku obcí :..
info - ilustracni obrazekLysá nad Labem - V návrhu JŘ 2006/2007 usilovalo Ministerstvo dopravy České republiky o podstatné zrychlení cestování v rychlících mezi Plzní a Hradcem Králové, především v jejich pokračování na Trutnov a zapojení na pražské hlavní nádraží. V této souvislosti se uvažovalo o tom, že vlaky kategorie R budou na trati 231 zastavovat pouze v Praze hl. n., Praze Vysočanech, Nymburce hl. n. a Poděbradech. Odpadlo by tak zastavování v Lysé nad Labem a ve Velkém Oseku.

Toto rozhodnutí se však nelíbilo obyvatelům dotčených měst a začali sepisovat petice. MD ČR jejich tlaku ustoupilo a ve středu 24.5.2006 oznámilo, že v železničních stanicích Lysá nad Labem a Velký Osek budou i nadále zastavovat rychlíkové spoje. Ministr dopravy Milan Šimonovský /KDU-ČSL/ navíc oznámil, že považuje zneužití projednávaného návrhu JŘ k předvolební agitaci za jednání odporující dobrým mravům.

Podobné problémy se vyskytly i na trati 170 a dotýkají se železničních stanic Zdice a Zbiroh, odkud dojíždějí cestující jak do Prahy, tak do Plzně. Obyvatelé dotčených měst také uvažují o sepsání petice. České dráhy prý nemohou návrh ovlivnit. „U rychlíkových spojů rozhoduje objednávka ministerstva,“ uvedl mluvčí drah Aleš Ondrůj.

zdroj: Ministerstvo dopravy ČR


CSPSV | 29.5.2006 (15:29)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Královéhradecký ČR Plzeňský ČR Středočeský


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Semík  mail  
29.05.2006 (15:48)  
Já si myslel , že když chci zrychlit dopravu, tak musím nasadit modernější lokomotivy a vagóny s větším počtem dveří pro rychlejší výměnu cestujících. Tím, že zavedu vlaky, které nikde zastavovat nebudou cestovní čas ještě prodloužím o dobu co pojedu do stanice kde vlak zastavuje. Mohli navrhnout v rámci zrychlení, že žádný vlak nebude zastavovat nikde. V koncových stanicích by se postavili vratné smyčky a vlaky by kroužili dokud by se nerozpadli. Vždyť to znáte ....Nezastavujeme máme zpoždění.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko