..: Na trati Chomutov - Vejprty vykolejil vlak, trať je stále neprůjezdná :..

Ilustrační fotoChomutovsko - Včera, 21.1.2006 ve večerních hodinách vykolejila poblíž zastávky Měděnec na trati 137 Chomutov - Vejprty souprava osobního vlaku poté, co najela do sněhové závěje. O něco později potkal stejný osud i lokomotivu, která se snažila uvízlý vlak vyprostit a vrátit vozy na koleje. Trať se do dnešního rána nepodařilo zprovoznit, dle vyjádření přednosty chomutovské železniční stanice Rudolfa Galbavého míří k vykolejeným lokomotivám sněžný pluh a cestující přepravují autobusy.

Během dnešního dne by měla být obnovena vlaková oprava v dolním úseku trati mezi Chomutovem a Křimovem, mezi Křimovem a Vejprty budou nadále jezdit pouze autobusy, a to v trase přes Petlery, neboť situaci dále komplikuje špatná sjízdnost silnice mezi obcemi Výsluní a Rusová.

Trať Chomutov - Vejprty se potýká se sněhem pravidelně každou zimu, například v březnu minulého roku byla trať blokována uvízlou soupravou osobního vlaku téměř týden (viz loňský článek).

Zdroj: ČTK, Český rozhlas


OndraJ | 22.1.2006 (10:59)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2      Zpráv na stránku:   
22.01.2006 (21:42)  
tenzor: Obecně vnímám ČD jako Šípkovou Růženku, ale zrovna v tomhle případě se jich musím zastat...
ad. 1) Na trati nejezdí 810 (+případně vlečňák) samostatně, ale vleče ji lokomotiva (alespoň tak jsem to pozoroval v zimě), což snižuje riziko uváznutí poměrně výrazně.
ad. 2) Zavádět NAD k téhle trati je dost komplikované (paralelnost komunikace), nehledě k tomu, že během sněhových kalamit to tam se stavem silnic není o moc lepší:-(. Pamatuji si, že loni byly snad Vejprty několik desítek hodin odříznuté úplně od světa i po silnici (všechny tři zaváté)!
registrovaný uživatel tenzor 
22.01.2006 (21:23)  
Pokud k těmto problémům dochází skutečně každý rok a pokud dokonce občas dojde k vykolejení, pak ČD není bez viny - měla by uvažovat např. o jiných nebo speciálně upravených lokomotivách pro problémové trati, případně zavádět NAD v momentě kdy jsou příliš velké závěje a ne proboha riskovat zdraví cestujících a poškození vozidel...
22.01.2006 (20:16)  
Viděl jsem ty lokomotivy na Nově. Nějaký domorodec říkal, že to tady je každý rok. Nevíte, jsou někde nějaké fotky? Tohle je aspoň důvod proč železnice nejezdí. Tento důvod nemám železnici za zlé. To, že železnice nejezdí z důvodu klimatických podmínek jim klidně omluvím.
22.01.2006 (20:11)  
19:29 - Železničáři po 24 hodinách vyprostili dvě vykolejené lokomotivy, které uvízly v závějích u zastávky Měděnec na trati Chomutov-Vejprty. Pluh bude pokračovat v odstraňování sněhu z kolejí.
22.01.2006 (14:38)  
Až budu vědět více, tak samozřejmě dám opět vědět
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko