..: První živá nádraží mají své partnery :..
Nádraží Teplice v Čechách - foto Jiří RandaČeské dráhy již vybraly investory pro čtyři nádraží zařazená do projektu revitalizace stanic „Živá nádraží“.

V Plzni hl.n. bude zbudována nová obchodní zóna navazující na železnici a MHD, pokračovat se bude modernizací vlastní stanice. Partnerem je firma INTERCORA. V Ústí nad Labem hl.n. se stal vítězem výběrového řízení Viamont. Na modernizaci koridoru SŽDC naváže rekonstrukce staničních prostor a komerční části stanice. Počítá se zde s pohybem až 15 000 cestujících denně.
Také Teplice v Čechách a Praha-Holešovice již mají své partnery. V obou případech se jedná o modernizace stanic. V Teplicích se naváže na rekonstrukci kolejiště a stavbu nového ostrovního nástupiště, v Holešovicích je kladen důraz na funkci stanice jako přestupního terminálu mezi železnicí, autobusy a MHD. Partnerem pro teplické nádraží je společnost BOSTAS, pro Prahu-Holešovice NAVATYP.

Ve všech čtyřech stanicích je cílem revitalizovat nádražní prostory a využít volné nebo neužívané pozemky. Nadále probíhají výběrová řízení například pro nádraží v Pardubicích, Hradci Králové, Havlíčkově Brodě, Františkových Lázních, Liberci, Mostě nebo Chomutově.

Foto : Historická budova nádraží Teplice v Čechách /foto Jiří Randa/

Tisková zpráva ČD

Nový Sedlik | 15.11.2005 (8:18)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu Česká republika (celá)


18.11.2005 (7:02)  
Jasně, kdyby tento stát měl holou pr..., tak to beru, ale jestliže na jedné straně se vyhazují miliardy na věci ekonomicky zcela prodělečné a na druhé straně se nevěky znemožní šance být aspoň jako v OstDeutschland za cenu opravy jednoho většího baráku... Je mně celkem šumafuk jestli ta škatule bude červená, nebo modrá, ale když už se do toho jde, pak se taky musí udělat něco pro cestující a přitom uvažovat jako cestující v roce 2050! Za dva roky slavíme 100 let od otevření nádraží a za tu dobu na to nikdo něšáhl (pominu-li opravy po bombardování). Když se nyní něco udělá a zazdí, pořád budeme Ost, nebo Out. Když dneska "nejsou" peníze, pak postavím škatuli tak, aby třeba za dvacet let se mohlo pokračovat. Jsem na to zvědavý. Dneska je přestup na MHD 600m, na LOD 3 km. V letech sedmdesátých to bylo podstatně méně.
registrovaný uživatel Ivan
16.11.2005 (8:21)  
Berte to z te lepsi stranky. Bez podpory byť statu nikdo do akoce ziva nadrazi nepujde=ekomonicka smrt ( v Plzni neni kupni sila-to co obstoji v revitu napr. v Lipsku v zadnem pripade neuspeje u nas v Plzni). Sice to bude dalsi Kaufland/Norma/Penny oblecena do zajimaveho kabatku, ale tot vse. Drahy chteji penize utrzene za prodej pozemku Intercore obnovit budovu hlavniho nadrazi. Je vam asi jasne, ze ta obonva bude primo umerna cene, za ktere ty pozemky prodaji....takze nic/moc. Jak rikam, ZNC. Bohuzel, takova je realita. Ziva nadrazi jsou pekny marketingovy tah, bez ekonomickeho opodstatneni/navratnosti. Mozna tak v Praze, ale v Plzni rozhodne ne.
16.11.2005 (7:24)  
Ivane, mohl bys trochu upřesnit, či dát příklad (třeba i jen soukromě). Já jako plzeňák mám taky dost obavy, že se vůbec nic nezlepší, jen se prodají za pár korun lukrativní pozemky, které měly sloužit dopravě. Za komunistů tam měla být pošta, po odchodu pošty ze železnice cosi co by integrovalo i linkové autobusy včetně možnosti nakládky AutoZug a propojení TramTrain. To prý už zrušili, protože vybraný investor toto neumí zakomponovat. Zřejmě se vrátíme do sedmdesátých let minulého století....
registrovaný uživatel Ivan
15.11.2005 (15:47)  
V Plzni INTERCORA. No tak to se mate taky na co tesit. Nadrazi zustane takove jako je, protoze INTERCORA postavi o cca 400m dal neco jako Kaufland....bezva. Tzv. Znouzectnost.
registrovaný uživatel Pavel
15.11.2005 (14:49)  
Čtu dobře? NAVATYP? Ta tunelářská realitka, která po Praze skupuje v pochybných privatizacích domy a pak z nich vyhání původní nájemníky? Tak to Holešovice nečeká nic příjemného ...

Rekonstrukce staniční budovy v Hradci Králové je součástí dlouhodobých stavebních úprav (toto je 1.etapa) a vůbec nesouvisí s projektem "živá nádraží".
registrovaný uživatel Glagol
15.11.2005 (14:46)  
Doporučuji všem, kdo prochází vstupní halou v Teplicích, hodit okem na zrestaurované stropní fresky. Velmi hezké. A samozřejmě podchod, výtah na nové nástupiště atd. Doufám že nový revitalizátor bude pokračovat v tomto kladném trendu, včetně deratizace okolí (park).
registrovaný uživatel honzaW
15.11.2005 (11:19)  
na co probihaji vyberova rizeni kdyz v HK uz se stavi - momentalne nahazuje se cely nadrazi - ze strany koleji a hala uz je skoro cela vykachlikovana...?

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko