..: ÖBB zavádí Evropský řidičský průkaz pro strojvedoucí :..
Wien - Jako první zavedly Evropské strojvůdcovské oprávnění Rakouské státní dráhy (ÖBB). Symbolicky první Evropský řidičský průkaz získal Josef Promberger ze Salzburgu. V následujících dnech získá oprávnění dalších 785 strojvůdců z celkového počtu 4 500. Evropské oprávnění slouží jako dodatek k národní licenci.

CSPSV | 31.8.2005 (12:06)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel comar 
31.08.2005 (23:59)  
Ty prukazy zatim na provoz u nas nebudou mit zadny vliv. Bavil jsem se s jednim firou, ktery pro jednu soukromou rakouskou spolecnost vozi nakladni vlaky z/do Breclavi. Do prihranicniho nadrazi mu staci nejaka jednoducha zkouska a z Breclavi dal do ceskeho vnitrozemi to vozi nejake ceske partnerske firmy.
Ty mezinarodni prukazy asi budou zatim vyznamne jen pro Rakousko, Nemecko, Svycarsko a mozna jeste nejake jine staty. Hlavne v tech trech zemich je jezdi bez preprahu a obcas i bez vymeny personalu. Samozrejme maji vyhodu stejneho jazyka, napeti a mezi Rakouskem a Nemeckem i temer stejnych predpisu. Novym mezinarodnim prukazem se asi snazi zmirnit i personalni byrokracii.
31.08.2005 (23:06)  
Kdo je Josef Promberger ze Salzburgu ?
Strojvůdce, který získal Evropské strojvůdcovské oprávnění – český zákon o dráhách takovou funkci nezná, anebo se jedná o řidiče drážních kolejových vozidel, který získal "evropský" průkaz k řízení drážních kolejových vozidel … či je dotyčný "strojvůdce" který získal evropský řidičský průkaz opravňující k řízení (nedrážních) vozidel.
A k čemu ho ten průkaz opravňuje … například pokud nemá složenou jazykovou zkoušku z češtiny a nesloží příslušnou dopravní zkoušku z předpisů, kterými se řídí pohyb drážních vozidel na české železniční dopravní cestě, tak mu je v Česku takový průkaz k ničemu …
dopisovatel nebo člen ŽP Adam  mail  
31.08.2005 (21:37)  
No jako asi jsem blby nebo co, ale taky to moc nechapu... :D
31.08.2005 (21:20)  
No zkuste tu vetu precist jeste jednou ci vickrat, nez ji pochopite :-) Ta veta ma jasnou vypovidaci hodnotu vcetne Vasi pochybnosti :-)
31.08.2005 (20:33)  
Asi jsem natvrdlej, ale kdo je Josef Promberger, že je udělení průkazu jemu tak symbolický?:)
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko