..: Sbírka pro těžce zraněné železničáře z vlakové nehody u Perninku :..

Karlovy Vary Vážení přátelé, v úterý 7. 7. 2020 došlo na železniční trati 142 Karlovy Vary dolní nádraží — Johanngeorgenstadt u dopravny Pernink k tragédii. Několik stovek metrů od dopravny se zde kolem 15. hodiny čelně srazil osobní vlak číslo 17113 vedený jednotkou 844 RegioShark s osobním vlakem 17110 vedeným jednotkou 814/914 RegioNova. Následky jsou katastrofální, dva mrtví a několik těžce a velmi těžce zraněných. Mezi zraněné patří i vlakový personál ČD z domovské stanice Karlovy Vary. Strojvedoucí Milan Čapek a vlakvedoucí Petr Paťha, kteří se nacházeli ve vlaku 17110 vedeném RegioNovou jsou zraněni velmi vážně. Kolegyně vlakvedoucí Jana Jindřichová, která doprovázela vlak 17113 vedený jednotkou RegioShark, je zraněna vážně.

Finanční pomoc kolegům na transparentní účet

My, kolegové z provozních jednotek ČD SLČ Chomutov, Karlovy Vary a Cheb, OSŽ DKV PJ Cheb jsme se rozhodli, že naše kolegy podpoříme a založíme transparentní účet, na který může kdokoli přispět libovolnou částkou. Vybraná částka bude rozdělena třem vyjmenovaným kolegům, patřícím mezi oběti úterní nehody. Vážíme si veškeré podpory a ze srdce Vám děkujeme.

ČÍSLO ÚČTU: 2401834582/2010

Účet je zřízen na jméno Ladislav Drobný, vlakvedoucí SVČ Chomutov, který má transparentní účet na starost. Zde je odkaz na přehled transparentního účtu.

QR kód na sbírku pro zraněné železničáře od Perninku

Zdroj: zaměstnanci ČD, provozních jednotek SLČ Chomutov, Karlovy Vary a Cheb, OSŽ DKV PJ Cheb


NIcKON Poslat mail autorovi | 9.7.2020 (12:01)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Karlovarský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel A.N. 
10.07.2020 (6:57)  
Odlišná situace byla v případě Studénky nebo Šluknova, kde strojvedoucí je do smrti mrzák bez nohou, aniž by za to zaplatil viník. Nepředpokládám, že by na tom byl někdo z těch třech podobně a již nemohl stejnou funkci vykonávat i po sléze.
Takže použiji slova vlakvedoucích a OSŽ, máme stejné žaludky! A tou drbárnou, která se kolem MU děje strojvedoucímu moc nepomůžete, byť je svým způsobem viník, ale bohužel i oběť systému, který zase jen vygeneruje další nové články do předpisu, ale nic nevyřeší.
registrovaný uživatel A.N. 
10.07.2020 (6:41)  
S tím musím souhlasit. Co si budeme povídat, ona kdyby paní vlakvůdkyně místo sezení v oddíle měla přehled o JŘ, tak by mohla fíru varovat, že nedojel vlak proti a ne mu to tupě odmávat. Ono poslední roky bohužel platí, jak je průser, tak vlakvůdce spal, prodával jízdenky, koukal jinam a pod. Odpovědnost skoro 0 a když se řeší navýšení platů, tak rázem jsou žaludky stejné. Zpravidla ještě platí, že na počet vlaků je více vlakvedoucích než strojvedoucích. Takže takto se vyseparovat od kolegy, který to neudělal schválně, mi přijde trošku sprosté.
09.07.2020 (15:13)  
A čtvrtému na právníka nic, to není Váš kolega?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko