..: Nový rok - Spuštěna nová verze stránek :..

ohnostrojŽelPage - Nejprve mi dovolte Vás přivítat v novém roce 2005 ;-)

Již delší dobu jsme připravovali nové jádro našich stránek. Někteří čtenáři již novou podobu webu znají, protože prokoukli naší skrýš během testovacího provozu, který byl úspěšný. Protože se již podařilo vyřešit i otázku hostingu, je od dnešního dne nová ŽelPage na světě.

Nová podoba stránek si zachovává design, ale mění se programová stránka - vše je nyní v databázích a tak se vše snadněji edituje, přidává, prohledává a mění. Další novinkou je nové a snad i přehlednější menu. Novinky lze snadno přidávat, např. i formou SMS přímo z terénu. Pokud se chcete stát naším přispěvatelem, uvítáme vás s otevřenou náručí. Nová ŽelPage soustředí články ze starého webu. Řazení vlaků podává v nové verzi více informací jak o vlaku, tak o jeho vozidlech. Nově zde najdete i elektronickou podobu oblíbeného Atlasu drah ČR od Zdeňka Hudce a některá další překvapení připravujeme. Tímto chci poděkovat všem, kteří přiložili ruce k dílu a nad přípravou nových stránek strávili velké množství času. Také děkuji spolupracujícímu Klubu železničních cestovatelů.


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 1.1.2005 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


Michal Polášek
02.01.2005 (12:10)  
Ad Jarek: Ale no tak, není třeba se hned čertit :o). Běžný návštěvník s IE samozřejmě nepostřehne nic, protože IE je jedna velká chyba, ten spolkne téměř cokoliv :o). Samozřejmě, že drtivá většina chyb zde nebývá zásadních, ale zdá se mi, že nové weby by už přece jen ty chyby mít neměly, protože uživatelů alternativních naštěstí přibývá.

A Lukáš Kohout: Rozhodně nejsem žádný odborník, své stránky dělám většinou metodou pokus-omyl :o) a čerpám z webů jako www.jakpsatweb.cz a podobných.
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
02.01.2005 (3:16)  
System by mel byt prizpusobeny pro Mozillu tak, aby web vypadal uplne stejne jako v Exploreru (prosim zkontrolujte ve vice verzich) a ani validator by se nemel bourit (zatim hlavni strana).

Michal: Sice bylo na uvodni strane pres 200 chyb, ale kdyz jsem je zacal odstranovat, pocet chyb klesal zavratnou rychlosti. Cca 180 chyb bylo jen v odkazu na pocitadlo a anketu (nechapu, jak se to ve vypisu validatoru namnozilo). Zbytek byl v opomenutych drobnostech v novinkach. Kazda chyba byla vypsana nekolikrat - proto ve vysledku tak vysoke cislo.
Jinak pokud zde zanechate mail, rad se na Vas obratim v pripade, ze si nebudu s necim vedet rady ;o))
editor nebo admin ŽP Jarek
01.01.2005 (20:49)  
Michal: A jaky dopad maji uvedene chyby pro zcela bezneho navstevnika a fandy zeleznice? Koukam, ze ceska povaha se nezapre...
editor nebo admin ŽP Nick  mail  
01.01.2005 (16:38)  
Diky za uvedene pripominky. Vzhledem k tomu, ze me pripojeni (CDMA od Eurotelu) posledni tyden prakticky nefunguje, byla minimalni sance celou prezentaci doladit k uplne dokonalosti (W3C validator). Budu se snazit chyby opravit co nejdrive. V pripade jakychkoli pripominek, upozorneni na chyby atd. me prosim kontaktujte na muj mail: nick@zelpage.cz - diky za spolupraci ;o) Lukas Kohout
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
01.01.2005 (12:17)  
Tak jedeme postupně: Čas východu a západu slunce jsem konečně dal dohromady, takže už to ukazuje správně (tolerance tam bude vždy nějaká...) Ad odkazy: přemýšlíme, do které sekce je dále, až to vymyslíme, budou ;-) Ad validita a jiné prohlížeče (teď jsem vyzkoušel Mozillu a není to úplně takové, jaké to má být...) Bhem několika dnů bude problém odstraněn. Během stěhování na jiný hosting se to asi trošku povoralo. Děkuji za přání a také přeji všem šťastný nový rok... P.S. pokud narazíte na nějakou chybku, prosím sdělte nám ji, ať může být opravena. Děkuji...
editor nebo admin ŽP Michal
01.01.2005 (12:05)  
Jo a nezapomeňte na validátor! Přes 200 chyb na úvodní stránce nového webu je opravdu výkon ;o).
editor nebo admin ŽP Michal
01.01.2005 (11:11)  
Gratuluji k nové verzi stránek. Měl bych však 2 drobné poznámky :o). Logo by mohlo být jako odkaz na úvodní stránku (je to takové nepsané pravidlo všech webů). A pak alternetivní prohlížeče - v nich je stránka oproti tomu zatím ještě masovému zastaralému prohlížeči vlevo místo uprostřed a tyto komentáře přetékají přes pravý okraj boxu. Přejí úspěšný nový rok!
editor nebo admin ŽP Jindřich Kalous
01.01.2005 (7:41)  
Vypadá to dobře, jen tak dál, až na malé dva detaily. Nechci být hned na Nový rok ráno nechutný šťoura :-), ale pořád (co pamatuju už nejmíň půldruhého roku) uvádíte nesmyslné hodiny východu a západu slunce. A kam se ztratily linky na jiné železniční weby?? Ale jo, dobrý, ať se vám i letos daří, PF už jsem poslal jinam ;-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko