..: Dálkové vlaky nabídnou na konci října o 14 tisíc míst více :..

R 1540 Olše (nástup cestujících), Olomouc hl.n., 10.5. 2009, foto: Josef Petrák Praha — Jak již bývá zvykem, na konec října České dráhy opět chystají razantní posílení kapacity dálkových spojů. Stane se tak v souvislosti s blížícím se státním svátkem, který připomíná den vzniku samostatného československého státu, Dušičkami a akčními jízdenkami ČD Net LIDL, jejichž prostřednictvím se český majoritní dopravce snaží nalákat nové cestující. Posilovat se bude zřejmě nejvíce za poslední roky; kapacitnější soupravy vyjedou na všechny páteřní linky, a to především v pátek 28. října a v neděli 30. října. Těšit se můžete na dvě jednotky CityElefant, tradičně nasazené na posilových R 1584 a R 1585 z Prahy do Třince.

Srovnání vozů B v designu Najbrt, foto: Josef Petrák Posilové vozy budou na některých spojích řazeny již ve středu 26. a ve čtvrtek 27. října. Dle očekávání půjde prioritně o rychlíky spojující hlavní město s Ostravou a Zlínem. Mnohem většího navýšení kapacity se dočkáme v pátek 28. října, tedy v den státního svátku a zároveň v první den platnosti akční nabídky ČD Net LIDL, díky níž dopravce očekává zvýšený zájem cestujících. Celkem 4 500 míst navíc bude poskytnuto v neděli 30. října, kdy se řada lidí vrátí z prodlouženého víkendu či prázdnin zpět domů. Posilové rychlíky 1584 a 1585, jedoucí z Prahy do Třince, čeká dle předchozích zkušeností změna řazení. Místo klasické soupravy, složené převážně z vozů řad A, BDs a B, zde bude opět vypravena dvojice jednotek CityElefant, a to ve čtvrtek 27. října na vlak 1585 (v pátek 28. 10. vlak nejede) a v neděli 30. října na vlak 1584 zpět do Prahy. Pomineme–li sedadla konstruovaná pro regionální dopravu a absenci místa pro objemná spoluzavazadla, s ohledem na možnosti současného vozového parku přinese tato mimořádná změna řazení mnohem vyšší cestovní komfort.

České dráhy zároveň dodávají, že jsou připraveny posilovat jednotlivé vlaky operativně. Jedno takové opatření se týká například vlaku EC 120 Košičan – pokud přijede ze Slovenska plně obsazen, ve Valašském Meziříčí bude souprava rozšířena až o tři vozy tak, aby alespoň na českém území poskytla dostatečnou kapacitu. Dopravce i přes všechna opatření doporučuje nakupovat jízdenky včetně místenek, a to s dostatečným předstihem prostřednictvím e–shopu. Ušetříte tak svůj čas, a jste–li majitelem zákaznické In–karty, i peníze.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 24.10.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
25.10.2011 (19:07)  
sim:kdyz jedu MHD tak vetsinou stojim,itak neni kam sednout,jinak podlaha ve vlaku ČD je čistá,a když je špinavá tak si nesedám,jinak mistenky si nekupuji,bud je mi lito za to dat tech 35 kč,a nebo nemam rad kdyz jsem nejak zavisli,proste sednu na nejblizsi vlak a jedu,za 35 kč bych si nekoupil ani jidlo a piti ve vlaku,v obchode na nadrazi za to mam pres 10 litru vody,oproti caje ve vlaku,narocny v cestovani nejsem,za kazdou cenu se 1.tridy nedozaduji,mne fakt staci kozenka,na ktere se i vyspim a natahnu se,coz na trase praha - brno nejde,ale na ostatnich trati,kde jezdim,jde.Co se tyče sezeni na zemi,obcas nas je vic,kdyz je vlak uplne plny,i vy byste se rozhodl radsi sednout nez 2:44 hod stat.A podlozku obcas nepotrebuji,v nemeckych vagonech je koberec i ve 2.tride.
registrovaný uživatel Sim 
25.10.2011 (18:15)  
Ťululu > osobni "utoky" na zaklade smesnosti nicku nemam rad, ale tady si to neodpustim - pokud vam neni lito vydavat zbytecne finance na priplatek za prvni tridu, ale nepriplatite si za mistenku, povazuju vas skutecne za Ťululum. Nota bene, kdyz zde uvadite, ze mistenka je pro vas za 0 Kc.

Samosebou muzete byt klidne zatrpklym ingoldistou, coz ovsem na situaci nemeni zhola nic - sedet na chodbicce na zemi pres dve hodiny v pripade, ze mam moznost si za 35 kacek koupit mistenku (nebo podobnou castku investovat do piva ci kafe, ktere muzete v jidelnim voze srkat celou cestu), to fakt na ten nick sedi temer dokonale.

A jako treti varianta me napada to sproste slovo, ktere se mezi nenadrazaky nesmi vyslovit, jinak je totiz jeho vyslovitel ihned napadnut za to, ze tu rezijku ajznbonakum zavidi - ovsem ani zde se na to nedivam jinak; zbytecny doplatek do jednicky ano, ale mistenku, co by zarucila kulturnejsi cestovani, to ne.

A jen tak na okraj - pokud dale cestujete treba MHD, ostatni cestujici z vas musi mit vylozene radost, kdyz si po sezeni na zemi ve vlaku sednete na sedacku. Jsem totiz presvedcen, ze si s sebou na to "sezeni na zemi" nebudete brat nejakou podlozku ci stolicku - to by totiz uz v kombinaci s jizdenkou prvni tridy bylo opravdu postavene na hlavu.

I kdyz, u modrych je mozne vsecko ...
25.10.2011 (12:04)  
waszyn : na moravu prave jezdim (praha - brno) poslední dobou sedim na zemi s jizdenkou do 1.třídy(z 1. třídy zdrhnu,nedokazu vydrzet mezi tema lidma,a kdyz je ve 2.tride v kupe vic lidi,tak si tam nesedam,nesnasim kdyz si nemuzu natahnout nohy,takze si radsi sednu na zem,je to pro mne pohodlnejsi a dokonce sem tam nasel i zasuvku)jinak pri ceste z Brna do Prahy je to v poho,to si sednu i do te 1.tridy,moc lidi s ni nejezdi,a jinak mistenka je za 0 Kč.
registrovaný uživatel Sim 
25.10.2011 (9:29)  
Ťululu > drobne upozorneni - "tem, co si koupili listky vcas" je vedlejsi veta vlozena, jejimz vypustenim ziskate vetu hlavni: "ze by svezeni bez mackani a stresu"

No a drobny dotaz - jak bude CD navysovat spoje Pendolina? Nijak? No to je preci skandal, to by se kolem toho mela udelat nejaka medialni bublina! Lidi preci chteji jet i v tuto exponovanou dobu Pendolinem a spoj SC 515 je uz dva dny predem ve druhe tride zcela vyprodan! Fuuuj! Hanba!

waszyn > ne dokaze na mistenkach asi nejvic vyprudit situace, kdy si koupim mistenku do konkretniho DCNVozu na misto, ktere mi vyhovuje a vyberu si ho ... a misto toho prijede vuz jiny, ve kterem dostanu "prideleno" misto uprostred ctyrmistne lavice :-(

Druha vec je, ze rezervacni system nezna pojmy jako "zasuvky" nebo "klima", takze neznaly clovek je stejne odkazan na loterijni system.
registrovaný uživatel waszyn 
25.10.2011 (9:08)  
Spis je stresujici dat 35-70 Kc za mistenku na misto, na ktere se pak stejne nedostanes. A kdyz dostanes, tak se nedostanes ani na wc, ci do jidelaku, nenakoupil li sis neco v predstihu. Nez budes poucovat, zkus se nekdy pred svatky projet vlakem na Moravu.
25.10.2011 (8:29)  
Juristic007:souhlas,včera jsem byl na hlaváku a sedeli tam asi jen 3 lidi

Sim: i ČD nabidnou svezeni těm co jsi koupili listky včas,dokonce i tem co jsi koupili listky pozdě,a při koupi jizdenky jsem se nikdy nemačkal,ani kdyz jsem si ji koupil pozdě,třeba ČD mají v praze diskrétní zóny,a docela by mne zajimalo co je stresujici na kupovani jizdenky
registrovaný uživatel Sim 
24.10.2011 (22:26)  
Juristic007 > ze by svezeni tem, co si koupili listky vcas, bez mackani a stresu?
24.10.2011 (21:38)  
co nabídne Jančura? aspoň nějakou mediální smršť by to chtělo, když už nemá vagóny a lounge na hlaváku mu opakovaně zeje prázdnotou...
24.10.2011 (21:08)  
Sim: třeba protože jsou asi normálně ti sloni na nějakých pravidelných revizích apod. A na tenhle víkend (záměrně) žádné revize nenaplánovali.
registrovaný uživatel Sim 
24.10.2011 (20:56)  
Petr 112 > to jako ze 140 je moc? Nebo jak to mam chapat?

JP > Kozenky asi chybi, bo je musi nasazovat jako konkurenci zlutovlaku na normalni spoje vsude jinde po republice ...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko