..: RegioJet: první prodejní místo bude na pražském hlavním nádraží :..

Vagon v nátěru RegioJet, foto: Dennis Hübsch Praha — Soukromý železniční dopravce RegioJet (RJ) bude v Praze prodávat jízdenky ve svých prodejnách. Dvě prodejní místa se budou na pražském hlavním nádraží nacházet po stranách současného ČD Centra. První z nich, dříve patřící prodejci Cesty Wasteels, se otevře tento čtvrtek 14. dubna. Kromě jízdenek na vlaky RJ budou v nabídce jízdenky na autobusové spoje Student Agency Express, stejně jako další produkty nabízené mateřskou společností Student Agency, např. pojištění, služby autopůjčoven či zahraniční ubytování. RegioJet navíc získal možnost obchodně zastupovat DB Bahn v prodeji akčních jízdních dokladů, které lze jinak zakoupit na webu www.bahn.de. Přístup k nabídkám DB má také kancelář ČD Travel, která se nachází v sousedním ČD Centru.

Otevírací doba:

  • po – pá: 8.00 – 18.30
  • so: 8.00 – 11.30, 12.00 – 16.30
  • ne: 10.00 – 13.30, 14.00 – 18.30

RegioJet a Student Agency díky dohodě s DB Bahn získaly přístup do prodejního systému DB, díky kterému mohou nabízet mezinárodní jízdenky jako SparNight, SparPreis, EuropaSpezial nebo Bayern–Ticket. Prodej byl spuštěn toto pondělí a bude možný na zastoupeních v Praze na hlavním nádraží a centrále SA v Ječné ulici, stejně jako v Brně na ředitelství SA v Domu pánů z Lipé na náměstí Svobody. Na ostatních pobočkách bude možné jízdenky vyzvednout druhý den po koupi. Telefonický a internetový prodej je v přípravě. Např. jízdenky EuropaSpezial Tschechien nabízí možnost cestovat mezi Českou republikou a Německem. Cenově odpovídají nabídkám SporoTiket Evropa prodávaným na eshopu Českých drah. Na rozdíl od ČD nabízí DB Bahn také zlevněné jízdenky do první třídy – např. Berlín se prodává od 29 eur v 2. třídě a od 49 eur v 1. třídě. SA tak bude nabízet jízdenky na dálkové spoje DB, autobusy SC Bus/DB Expressbus Praha – Norimberk, španělské rychlovlaky AVE, francouzské TGV nebo spoje Eurostar Brusel – Paříž – Londýn. V nabídce je také mnoho přestupních relací.

IC RegioJet tiše pokračuje s přípravami

162.119 RegioJet, Nedakonice, 29. 1. 2011, foto: RegioJet Ačkoliv vozová garnitura pro vlaky IC RegioJet Praha – Ostrava – Žilina zatím zůstává bez komentářů, dopravce pokračuje s přípravami projektu a datum startu směřuje na začátek léta. V současné době má k dispozici tři lokomotivy řady 162, které prošly technicko–bezpečnostní zkouškou a čekají na finální schválení Drážním úřadem do provozu. V rámci prvních jízd budou pronajaty tuzemským nákladním dopravcům. Někteří z nich již zájem projevili. Naplno běží náborová kampaň na palubní personál. Zatímco v dřívějších měsících hledal RJ zájemce o místa strojvedoucích, nyní poptává zaměstnance na pozici palubních stevardů. Kampaň běží ve spolupráci s Ekonomickou fakultou VŠB–TU Ostrava, která zajistí také prostory pro konání náboru. Minimální požadavky jsou maturita a aktivní angličtina či němčina.

Zdroj: Student Agency, RegioJet, ŽelPage


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 11.4.2011 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   
11.04.2011 (16:39)  
lucky_24: Záleží na destinaci. Relaci Praha - Berlín má SA autobusem za podobnou cenu, pokud se koupí zavčas.
11.04.2011 (16:38)  
Jen trošku nechápu spolupráci s DB, když ty akční nabídky jsou levnější než autobusy SA, to jdou tak trošku i proti sobě mi přijde. Na druhou stranu je pochopitelný, že když už mají prodej na hlavním nádraží, tak ještě než budou mít svoje vlaky se snaží prodávat železniční jízdenky.
11.04.2011 (16:35)  
Musím říct, že jsem nadšen tím, že SA se domluvilo s DB a bude nabízet jejich jízdenky. V únoru jsem využil Europa Spezial Tschechien při cestě do Nancy (do Saarbrückenu na EST a pak přechodová jízdenka) a ač jsem neměl sám s koupí problém, někoho by mohla odradit komunikace v němčině a vlastně taky platba přes internet kreditkou. Opravdu pozitivní zpráva, která mne dnes opravdu potěšila ;-)
registrovaný uživatel Sim 
11.04.2011 (16:22)  
Jak to vypada, muj tip vysel :-) hlavne ze jsem byl par jedinci oznacen temer za nesvepravneho, kdyz jsem upozornoval na to, ze tento krok (vypoved smlouvy pro CW) se muze CD "nevyplatit" prave diky zlute barve.

Kazdopadne drzim palce ... a muzu Karla Farkace ubezpecit, ze to pro CD nebude jen inspirace, ale spis nutnost - coz v konecnem dusledku oceni i CD ultraz.
11.04.2011 (15:29)  
Sláva, už jenom ta otvírací doba bude mnohem lepší než u ČD Reisebüro... uvidíme, jdak to ale potom SA bude i organizačně zvládat a zda-li budu moci u nich vyzvedávat jízdenky nakoupené přes www.bahn.de (rozuměj - sám si vyhledám, zaplatím a místo poštovného to vyzvednu u SA). Dalo by se u SA se na to pozeptat??? Díky
11.04.2011 (15:19)  
To je velmi příznivá zpráva. Horší je to ale pro ČD Travel, protože nemají otevřeno o víkendech. Před Vánocemi na tom pohořel jeden můj zahraniční kolega "cizočech" a bylo zajímavé, že mu zahraniční jízdenku s lehátkovým lístkem neuměli vystavit v ČD Centru v Praze, ale v Plzni to vyřídil za 10 minut.
Doufám, že to bude pro ČD inspirací ke zlepšení svých kvalit.
FRK
11.04.2011 (14:13)  
Aktualizace: SA mi dodala otevírací dobu pobočky na Praha hl.n.
11.04.2011 (13:59)  
A s nabídkou Sparnigth/scheine ÖBB se spojovat nebude? Ti mají také pěkné ceny, zejména do Itálie
registrovaný uživatel Oto 
11.04.2011 (13:38)  
A terminál DB by tak měl být dostupný i jindy než v úžasnou provozní dobu ČD Travel (Po-Pá 9h-17h).
11.04.2011 (13:23)  
Jen doplním, že v prodejně RegioJetu pravděpodobně zůstanou bývalí kvalifikovaní prodejci Wasteelsu, takže já osobně už vím, kam budu chodit kupovat jízdenky do Německa...
Tohle byl pro ČD špatný tah - vypovězením smlouvy s Wasteels umožnily RegioJetu zřídit si prodejní místo téměř u ČD centra, a RegioJet navíc ještě tímto získal již zmíněné prodejce, které už tím pádem nemusí hledat.
  1 ... 4 5 6 7 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko