..: RegioJet: první prodejní místo bude na pražském hlavním nádraží :..

Vagon v nátěru RegioJet, foto: Dennis Hübsch Praha — Soukromý železniční dopravce RegioJet (RJ) bude v Praze prodávat jízdenky ve svých prodejnách. Dvě prodejní místa se budou na pražském hlavním nádraží nacházet po stranách současného ČD Centra. První z nich, dříve patřící prodejci Cesty Wasteels, se otevře tento čtvrtek 14. dubna. Kromě jízdenek na vlaky RJ budou v nabídce jízdenky na autobusové spoje Student Agency Express, stejně jako další produkty nabízené mateřskou společností Student Agency, např. pojištění, služby autopůjčoven či zahraniční ubytování. RegioJet navíc získal možnost obchodně zastupovat DB Bahn v prodeji akčních jízdních dokladů, které lze jinak zakoupit na webu www.bahn.de. Přístup k nabídkám DB má také kancelář ČD Travel, která se nachází v sousedním ČD Centru.

Otevírací doba:

  • po – pá: 8.00 – 18.30
  • so: 8.00 – 11.30, 12.00 – 16.30
  • ne: 10.00 – 13.30, 14.00 – 18.30

RegioJet a Student Agency díky dohodě s DB Bahn získaly přístup do prodejního systému DB, díky kterému mohou nabízet mezinárodní jízdenky jako SparNight, SparPreis, EuropaSpezial nebo Bayern–Ticket. Prodej byl spuštěn toto pondělí a bude možný na zastoupeních v Praze na hlavním nádraží a centrále SA v Ječné ulici, stejně jako v Brně na ředitelství SA v Domu pánů z Lipé na náměstí Svobody. Na ostatních pobočkách bude možné jízdenky vyzvednout druhý den po koupi. Telefonický a internetový prodej je v přípravě. Např. jízdenky EuropaSpezial Tschechien nabízí možnost cestovat mezi Českou republikou a Německem. Cenově odpovídají nabídkám SporoTiket Evropa prodávaným na eshopu Českých drah. Na rozdíl od ČD nabízí DB Bahn také zlevněné jízdenky do první třídy – např. Berlín se prodává od 29 eur v 2. třídě a od 49 eur v 1. třídě. SA tak bude nabízet jízdenky na dálkové spoje DB, autobusy SC Bus/DB Expressbus Praha – Norimberk, španělské rychlovlaky AVE, francouzské TGV nebo spoje Eurostar Brusel – Paříž – Londýn. V nabídce je také mnoho přestupních relací.

IC RegioJet tiše pokračuje s přípravami

162.119 RegioJet, Nedakonice, 29. 1. 2011, foto: RegioJet Ačkoliv vozová garnitura pro vlaky IC RegioJet Praha – Ostrava – Žilina zatím zůstává bez komentářů, dopravce pokračuje s přípravami projektu a datum startu směřuje na začátek léta. V současné době má k dispozici tři lokomotivy řady 162, které prošly technicko–bezpečnostní zkouškou a čekají na finální schválení Drážním úřadem do provozu. V rámci prvních jízd budou pronajaty tuzemským nákladním dopravcům. Někteří z nich již zájem projevili. Naplno běží náborová kampaň na palubní personál. Zatímco v dřívějších měsících hledal RJ zájemce o místa strojvedoucích, nyní poptává zaměstnance na pozici palubních stevardů. Kampaň běží ve spolupráci s Ekonomickou fakultou VŠB–TU Ostrava, která zajistí také prostory pro konání náboru. Minimální požadavky jsou maturita a aktivní angličtina či němčina.

Zdroj: Student Agency, RegioJet, ŽelPage


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 11.4.2011 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   
14.04.2011 (19:28)  
Prosím o vysvětlení následující věci mně, neznalému: Mají povinnost si dopravci na síti SŽDC navzájem prodávat jízdní doklady (třeba aby RJ byl schopen vydat jízdenku Praha - Dětmarovice, ikdyž on pojede pouze Praha - Ostrava)?
14.04.2011 (15:44)  
M) Tak ono tam je "International tickets" a pod tím "mezinárodní jízdenky". :)
registrovaný uživatel Sim 
14.04.2011 (15:35)  
Josef Petrák > hlavne problem CD je, ze nemaji jednoznacne standardizovane, co CD centrum nabizi a co ne. V Praze na hlavaku chcete jizdenku? Musite do CD centra. Chcete stejnou jizdenku v Plzni? Tak vypadnete z CD centra a alou k pokladne :-(

A kdyz jsem pres elektronickej formular poslal dotaz, kde mam tedy co ocekavat, odpovedela mi cvicena opicka, ze seznam CD center je vyweben - ovsem ze tam nikde neni uvedena nabidka sluzeb, to jim je zjevne fuk.
registrovaný uživatel M 
14.04.2011 (15:25)  
A az tam nekdo da "tickets", tak prebije vsechny:-))
14.04.2011 (14:40)  
Karel Kovářík) Já bych věděl, ale nedokážu vám poradit, jak se toho subjektivního pocitu zbavit. Jak už jsem psal, nemám potřebu ani čas někoho tady cíleně prudit.

Jinak obecná poznámka k této prodejně – dnes se hned zrána ukázalo, jak důležité je pojmenovávat věci pravými jmény. Zatímco ČD mají své mamutí "ČD Centrum", turisti hledali "Mezinárodní jízdenky" a kupodivu to došlo jak dříve Cesty Wasteels, tak nyní RegioJet/Student Agency a mají to na štítu. Tento verbální mucholap funguje na výbornou.
registrovaný uživatel Sim 
14.04.2011 (11:53)  
Karel Kovářík > takze pane kolego, aby bylo jasno. Nejde o zadne zasednuti ani napadani, ale o fakta. Problem rozlisovat mezi pojmy a prujmy mate zjevne vy:

1) nikde jsem nepsal nic o zachrane prodejny Wasteels - ja psal o tom, ze se tento krok vymsti CD, coz sice jeste nenastalo, ale asi nebude tezke hadat, co se stane po spusteni prodeje.

2) M vas nenapadl, pouze se me (podotykam, me, nikoliv vas!!!) zeptal, zda ste se mi omluvil. Nic vic, nic min ... a s trochou nadsazky dokonce nic, co by se tykalo vas vice, nez vase reci (o tom, jak bude probihat prodej jizdenek po otevreni) spolecnosti RJ/SA.

3) muj prvni prispevek v tomto clanku se tykal vaseho narceni, cituji Váš příspěvek je zcestný a nesmyslný ... a tedy jeho nesmyslnost se prave ukazuje jako realny stav. Toto narceni jste smeroval primo proti me osobe, presto jsem soucasnou situaci nijak nehrotil, nepozadoval omluvu nebo cokoliv takoveho, jen jsem proste s nadsazkou popsal, jak moc mimo realitu muj puvodni odhad byl.

4) pokud pouzivate pro svou argumentaci fakta, nemam s vami jediny problem. Jestlize ale demagogicky nektera fakta zamlcite a jina prekrucujete (viz zminka o zachrane prodejniho mista pod hlavickou firmy CW), neni to problem muj, ale vas. A muzete si pak stezovat kde chcete, ze si na vas lidi zasedli, ze vasim prekrucovanim neveri a ze vase prispevky povazuji za podobnou formu humoru, jako se zde obcas vyskytuje M-pruvodci nebo drive CD4ever.

5) Je mi uplne u dvou pulek, jakou spolecnost rad mate a jakou nikoliv. Zaroven chapu, ze jeden jediny spatny zazitek vam muze navzdy danou spolecnost ocernit natolik, ze uz o ni nechcete nikdy slyset a pri vysloveni jejiho jmena vam vyskakuje koprivka. Ale vas problem je, ze se do takovych temat michate a nechate se vyprovokovat do stavu, kdy misto faktu zacnete kopat vsude kolem a misto argumentace zacnete utocit na ostatni.

Pokud bych ja mel stejnym metrem (jako vy hodnotite SA) hodnotit sluzby naseho narodniho dopravce, musel bych spachat harakiri uz pri pohledu na fotku jakehokoliv vlaku!!!

Takze vam doporucuju... nez neco napisete, dejte si cigako/kavicku/zeleny caj (nebo cokoliv podle vaseho vkusu), poradne si prectete, na co reagujete. Pak si to jeste jednou prectete a zkuste si zodpovedet na zakladni otazky?
- je to utok proti me?
- je to lez nebo je tam nejaka chyba?
- lisi se popisovany stav od mych zkusenosti?
- je mozne, ze ja mam pri ziskani dane zkusenosti extremni stesti nebo smulu?
- chci reagovat na nepravdu, nepresnosti, neznalost nebo narozdil mezi mymi a popisovanymi zkusenostmi?
- chci reagovat slusne a diplomaticky bez ztraty sve dustojnosti, nebo ze sebe chci udelat pred ostatnimi idiota a cloveka, co se brani realnemu pohledu na svet?

... pokud si tohle vsechno zodpovite a nerozcilite se pritom, verim, ze pochopite, ze o zadne zasednuti nebo osobni utoky neslo. A to jak z moji strany, tak i ze strany ostatnich diskutujicich.

Mno, to bychom meli. Tem, kdo docetli az sem, se omlouvam za OT, s clankem to primou souvislost nema, ale verim, ze to pomuze nekterym otevrit oci a pripustit si urcita fakta.
registrovaný uživatel Kakov 
14.04.2011 (10:51)  
Josef Petrák: a čím to, že mě přijde, že jste si spolu s dalšími lidmi na mě zasedl......

ale teď vážně, gro tohoto problému je opravdu v tom co tipoval SIM:

byl jsem zde napaden jistým M: Sim - pocitam, ze ti Karel Kovarik uz poslal omluvu, ze?

tato věta zcela jednoznačně říká, že jsem provedl něco špatného a tudíž se ode mě očekává omluva....
původně jsem neměl v úmyslu vstupovat do debaty na toto téma, ale napadení od M jsem se prostě musel bránit

čím to že Vám nevadilo, že mě M napadl, a vadilo Vám, že jsem se bránil??? (měl jsem za to, že už jsme to vyřešili po osobních vzkazech a dál se tím nebudeme zabývat, ale Vaše otázka vyžaduje reakci)

a teď prosím důležitá věc:
Sim psal (viz M 13.04.2011 (11:33) zde), že Wasteels bude prodávat jízdenky RJ a tím bude wasteels zachráněn, už tehdy jsem se ohradil, že to je nesmysl a na tom trvám,

doba mi dala za pravdu, Wasteels neprodavá vůbec, takže nevím proč bych se měl omlouvat....

a pokud bude SA/RJ při prodeji vlakových jízdenek postupovat podobně jako při prodeji busových jízdenek, tzn. že na trase kde jezdí bude prodávat jen jízdenky na svoje spoje, tak bude mít k dokonaliosti wasteelsu hodně daleko,(i for OTO) na tom nic nezmění ani přítomnost terminálu DB ani přítomnost lidí z wasteelsu, to totiž nevyplývá z neschopnosti obsluhovat terminál, ale z chování a myšlení pana Jančury, které bohužel je někdy velmi podobné monopolistickému jednání ČD

a na závěr vysvětlení k otázce JP, že nemám rád pana Jančuru:

chceme v ČR kvalitní veřejnou dopravu??
pak jediná cesta vede v otevřenosti k pozitivním změnám a přístupnosti ke kritice...


bohužel fanaticky božským uctíváním pana Jančury a záměrným přehlížením všech podvodů a špatností, které páchá, nás dopředu odsuzuje k zaostání...

ale co mě na tom skutečně irituje, je fakt, že tu naprosto selhala tržní regulace, čili to jak Jancurovi všechny ty nepravosti zákazníci baští a ještě si libujou jak je to bezva

takových lidí jako můj známí, kteří po tom co je vysadili z busu (a nejde jen o toto), raději přesedlali na dopravní prostředek, kde jim to nehrozí je bohužel moc málo, pokud by zákazníci byly zodpovědnější pak by se i SA mohlo posunout ke skutečné dokonalosti a byly bychom na tom líp než dnes, ale pokud chcete vytloukat klín klínem..... váš problém
14.04.2011 (9:57)  
Karel Kovářík) Proč mi přijde, že problém není v tom, co Sim tipoval, ale jak NEmáte rád společnost Student Agency? :)
registrovaný uživatel Oto 
14.04.2011 (0:59)  
Karel Kovářík:

1) bus SA Praha-Berlin jede každý den v 7:30
2) bude tam terminál DB
3) jak zde bylo řečeno, měli by tam být bývalí prodejci Wasteels, kteří jistě budou schopni ho obsluhovat

Jiná věc je, že člověku, o kterém mluvíte (2 dny před odjezdem), nabídnou cenu 62 EUR, protože terminál DB nic lepšího neumí ...
registrovaný uživatel Kakov 
13.04.2011 (23:49)  
Sim + M: njn holt bavit se s lidmi, kteri si pletou pojmy s dojmy...
takze uplne naposledy pak Vas zacinam opet dukladne ignorovat,

prodavá wasteels?? zachránil božsky dokonalý a hlavně všeho keinČD spásný Regiojet existenci pobočky wasteels??

vyprávějte majitelům wasteelsu, že sice jejich pobočka nejede, ale je naprosto užasný, že tam prodává pan žlutý,
jak znám prodej busových jízdenek, tak se ve žlutém stánku cestující stejně dobrých služeb jako ve wasteelsu nedočkají...

už si to dovedu živě představit:

zákazník: "dobrý den, chtěl bych nějakou výhodnou jízdenku vlakem do Berlína, chci vyjet pozítří ráno kolem 8:00 a chci tam být do 15.00"
prodejce RJ: "tady máte jízdenku na ten nejlepší autobus na světě co jeden zítra ve 20:00 a v Berlíně jste v 1.20"
zákazník: "ale to jsem já nechtěl, co budu dělat v noci v Berlíně?? to nejede žádný vlak??"
prodejce RJ: "to nevíme mi žádné vlaky neprovozujeme tak nevíme jaké jezdí"
zákazník: "ale já našel na internetu, že jede vlak v 8.31"
prodejce RJ: "ale ten mi neprovozujeme a na trase kde jezdíme mi prodáváme jen jízdenky na naše spoje" (ve vnitru zcela reál)

jiný případ: přijde cizinec a chce platit platební kartou
prodejce RJ: "karty nebereme, to by se tvořily fronty a to bychom asi nepřežili" (bylo mi jednou řečeno ve Vaňkovce, když jsem potřeboval zaplatit mezinárodní jízdenky za cca. 4000 Kč)
  1 2 3 4 5 6 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko