..: ÖBB do konce roku spustí bezplatnou Wi–Fi v railjetech :..

ÖBB Railjet - modelVídeň — Nastupující konkurence na rakouské západní dráze přináší své ovoce. Alespoň tak vnímá soukromý dopravce WESTbahn včerejší oznámení ÖBB, že do konce tohoto roku nabídne bezplatný přístup k internetu ve vybraných spojích kategorie railjet. Spolkové dráhy tak reagují na plány soukromého dopravce nabízet bezplatný Wi–Fi přístup všem cestujícím hned od začátku provozu svých vlaků na lince Vídeň – Salcburk během jízdního řádu 2011/2012. ÖBB nasadí bezdrátový internet prozatím v testovacím provozu do několika souprav railjet, v následujících letech by se ale měl rozšířit také do dalších vlaků tohoto dopravce. Nabídka tak doplní nedávné zavedení bezplatného datového přístupu v čekárnách ÖBB Club Lounge.

Druhým velkým projektem ÖBB v oblasti IT má být kompletní přebudování prodejního a rezervačního systému v souladu s evropskou iniciativou za standardizaci datových systémů na železnici. Internet ve vlacích se stává stále aktuálnějším tématem pro všechny dopravce: dostupnost Wi–Fi v části svých spojů nedávno oznámily polské PKP Intercity, výzvu na předložení návrhů technického řešení nedávno zveřejnila slovenská ZSSK. Internet na palubě za naprostý standard považují také oba perspektivní konkurenti Českých drah na trase Praha – Ostravsko, RegioJet a Leo Express. Dlouhou dobu se také mluví o dostupnosti obdobné služby v pendolinech Českých drah; i přes rozsáhlý testovací provoz se ale cestující reálného výsledku dosud nedočkali.

Zdroj: ÖBB, Der Standard, WESTbahn, ZSSK, ŽelPage


Juraj Kováč Poslat mail autorovi Ohodnotit na Flattru | 7.7.2011 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Luxian  mail  
07.07.2011 (11:07)  
-> M-průvodčí: A co je to ten pípající "fejsbůůk"? Já jen že jsem nikdy nic takového neviděl :D
editor nebo admin ŽP Vlad  mail  
07.07.2011 (10:35)  
(OT) M-průvodčí: Láká mne položit Vám otázku, co Vás vede ke tvrzení, že nejlepší léta ČSD byla tak 1950-70, když jste se narodil, alespoň podle Vaší ŽP vizitky, v roce 1989 a tehdejší dopravu jste nezažil. Právníci pro to mají terminus technicus svědectví z doslechu. Protože nečekám, že bych se od Vás něco rozumného dozvěděl, tak ji nepoložím.

Navíc porušujete zásady matematické lingvistiky, když tvrdíte: "všichni byli spokojeni...". Pokud byl alespoň jeden nespokojen (a já osobně vím o více), nemůžete tvrdit, že "všichni byli spokojeni".

Váš komentář je klamavý a zavádějící.
07.07.2011 (9:47)  
Myslím že se to s tím oslavováním konkurence už přehání. Nejlepší léta do ČSD byla tak 1950-70, vlakem jedzil každý a všichni byli spokojení a to tu nebyla žádná konkurence!

Internet podle mně do vlaku nepatří, akorát to otravuje ostatní cestující když si pouští videa na youtuůb a pípá jim fejsbůůk
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko