..: Stávka odborářů z dopravy se prozatím odkládá :..

Praha – Dříve ohlášená časově neomezená stávka v dopravě se prozatím odkládá. Důvodem odložení stávky je prozatimní stažení věcného záměru návrhu zákona o plánovaném zdanění zaměstnaneckých benefitů z projednávání ve vládě ČR, jehož předkladatelem je ministr financí Miroslav Kalousek. Nebezpečí stávky odborů však nelze v žádném případě považovat za zažehnané, pouze za dočasně odložené. Případné uskutečnění stávky by způsobilo velmi závažné dopravní komplikace na celém území ČR a Hlavního města Prahy.

Dle společného prohlášení zástupců odborových organizací přijatým po dnešním jednání s Miroslavem Kalouskem, se ministr financí zavázal k tomu, že nepředloží nynější podobu svého návrhu zákona do schvalovacího procesu dříve, než zástupce odborových organizací přesvědčí, že nový návrh je pro ně z hlediska výše daňové zátěže výhodnější. Zároveň přislíbil navrhované znění svého zákona konzultovat se zástupci odborů. –Rozumím oprávněným obavám odborů o benefity zaměstnanců. Stahuji věcný záměr, ale neopouštím ho. Chci ovšem odborářům nejprve předložit čísla, že je návrh pro zaměstnance výhodnější nebo v nejhorším případě neutrální,– komentoval výsledek dnešního jednání ministr.

Od dnešního dne zastavujeme přípravy na stávku,“ prohlásil po jednání mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Ujištění má své ale. „Bezprostřední hrozba byla zažehnána. Zůstaneme ale ve střehu, aby nedošlo k tomu, že by to nějak poškodilo zaměstnance,“ hrozí nadále odbory.

Zdroje: Federace strojvůdců ČR, iDnes


J.F. Poslat mail autorovi | 15.1.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:17)  
cocik - je mi to jasny:-)

Fakrac - a nejakyho znamyho, co emigroval do Rumunska nebo Ciny mas taky? Ze bysme si udelali obrazek o tom, jak se mas spatne...

Prusa - o vlacich se pise hned v prvni vete. Vlaky jsou ty mezimestske spoje. Podle mne jde jen o idnesovinu:-)

DJ - strana taky vedela, ze pro nas bude nejlepsi, kdyz do toho zapadniho nemecka bude rozdavat jenom povolenky. Je to pro nase dobro - proste to odbory udelaji vsechno za nas:-)
15.01.2009 (11:16)  
15.01.2009 (11:12)  
AD-cocik:jak přišel na tech 40-50 tisíc důchodu
Tak ještě jednou mimořádně. Na tuto částku jsem nepřišel vlastním koumáním. Byla mi sdělena důchodcem, který pracoval na OeBB od svých dvaceti let, kdy jeho rodinu naši komunisté vypudili z republiky. Já mám dnes necelých 10 000 Kč a on něco přes 2000 Euro po zdanění. Oba jsme pracovali v oboru technik-elektro. Mojí chybou bylo, že jsem to tady nezapíchl také. Nemusel bych číst podobné chlísty, které zde uvádí pan antdo. FRK
registrovaný uživatel cocik 
15.01.2009 (11:12)  
pro M: Samozrejme ze nesrovnaval :) Ale evidentne by si neco podobneho pral (mit rakousky plat v CR) a ja ho chapu :)
registrovaný uživatel DJ 
15.01.2009 (11:09)  
Nevím, proč se tady pořád hádáme jenom o režijkách a stravenkách, když chtěli dopraváci stávkovat přece proti všem navrhovaným daňovým změnám, že.

Takovéto změny by se dotkly (ať už pozitivně, či negativně) všech zaměstnanců, ale stávkovat chtěli jenom dopraváci. Ovšem tito dopraváci jako by věděli, co je dobré i pro ostatní. No a protože jde o lidi z dopravy, tak by samozřejmě těm ostatním tím pádem zkomplikovali dopravu do zaměstnání atd. :-(
15.01.2009 (11:08)  
Už to zaznělo,ale dle názoru menšiny se posuzuje většina. Takže lze říci že sem chodí menšina bláznů se jen pohádat a proto budu říkat že všichni přispěvovatlé jsou ......(každý si doplní co chce). Protože toto z některých komentů teče zuřivě ven.
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:04)  
Jiri Prusa - nechybi mi tam nic. Karel Farkac myslim s tramvaji nejezdi a ja jsem zjevne tim nejakym ajznbonakem nemyslel jakyhokoliv...
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:03)  
Karle Fakraci - nam vsem je vase rezijka uplne volna. Neni nam ale volne, ze urcita skupina lidi, ktera si to vydupava terorizovanim ostatnich, nedani sve prijmy...
Co se tyce sluzebnich cest, tak pokud u CD hrozi, ze si zamestnanci musi platit sluzebni cesty ze sveho, tak potom je situace skutecne vazna... Mimochodem, duchodci (v predchozim prispevku jsi se jiz v podstate do duchodce pasoval) - ti taky jezdi sluzebne?:-))
15.01.2009 (11:02)  
AD M za slovem ajzboňák Ti stále chybý ještě jednou slovo tramvaják např.
15.01.2009 (11:01)  
Farkač Karel: vy máte měsíční plat 5.000 Kč? Na které pozici dávají ČD nižší než minimální mzdu, a ÖBB naopak o 75% vyšší než průměrnou? (Ta je v Rakousku cca 1700EUR.)
(Vše v hrubých číslech - a v Rakousku jsou daně vyšší než v ČR, kalkulačku najdete na https://www.bmf.gv.at/MeinFinanzamt/Berechnungsprogramme/_start.htm, položka Brutto/Netto Rechner - ze suprehrubé mzdy se dostanete až k 2/3 na daně!).

Rakouská síťovka na 2. třídu stojí 45.000 Kč, a tak ta síťovka, platy i životní náklady jsou v Rakousku cca 2-2.5x vyšší než v ČR. Taky tam brečí že jsou chudí, a že nemají na zaplacení plynu, když se v lednu zdražil.
Tak ta čísla zkuste podělit a porovnat zvnovu, bude to blíže životu než porovnávat jen absolutní částky.

(Samozřejmě tam platí, že jsou oproti nám "rozežranější", jsou zvyklí na lepší standard života. Ale to my oproti třeba Rumunům taky.)
  1 2 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko