..: Stávka odborářů z dopravy se prozatím odkládá :..

Praha – Dříve ohlášená časově neomezená stávka v dopravě se prozatím odkládá. Důvodem odložení stávky je prozatimní stažení věcného záměru návrhu zákona o plánovaném zdanění zaměstnaneckých benefitů z projednávání ve vládě ČR, jehož předkladatelem je ministr financí Miroslav Kalousek. Nebezpečí stávky odborů však nelze v žádném případě považovat za zažehnané, pouze za dočasně odložené. Případné uskutečnění stávky by způsobilo velmi závažné dopravní komplikace na celém území ČR a Hlavního města Prahy.

Dle společného prohlášení zástupců odborových organizací přijatým po dnešním jednání s Miroslavem Kalouskem, se ministr financí zavázal k tomu, že nepředloží nynější podobu svého návrhu zákona do schvalovacího procesu dříve, než zástupce odborových organizací přesvědčí, že nový návrh je pro ně z hlediska výše daňové zátěže výhodnější. Zároveň přislíbil navrhované znění svého zákona konzultovat se zástupci odborů. –Rozumím oprávněným obavám odborů o benefity zaměstnanců. Stahuji věcný záměr, ale neopouštím ho. Chci ovšem odborářům nejprve předložit čísla, že je návrh pro zaměstnance výhodnější nebo v nejhorším případě neutrální,– komentoval výsledek dnešního jednání ministr.

Od dnešního dne zastavujeme přípravy na stávku,“ prohlásil po jednání mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Ujištění má své ale. „Bezprostřední hrozba byla zažehnána. Zůstaneme ale ve střehu, aby nedošlo k tomu, že by to nějak poškodilo zaměstnance,“ hrozí nadále odbory.

Zdroje: Federace strojvůdců ČR, iDnes


J.F. Poslat mail autorovi | 15.1.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Legislativa

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (11:00)  
cocik - jo takhle... On to srovnaval s rakouskym strojvedoucim, ktery trvale zije v Cesku? Tak to jsem napoprve nepochopil:-))
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (10:59)  
Jako mne to neda... Mne to skutecne fascinuje... Nejakej ajznbonak si stezuje, ze mu stat da 3000, aby mu je VZAL za to, ze se ten ajznbonak sam dobrovolne rozhodne, ze rok bude jezdit zadarmo...

Nejakej ajznbonak si stezuje, ze bude muset zaplatit 15% ceny... Ooo, jak nespravedlive...

Nejakej ajznbonak svuj narek dovedl ke skutecne dokonalosti. Uz si nestezuje, ze je pro nej neco prilis drahe (ovsem stejne drahe jako pro ostatni), on si stezuje uz i na to, ze za to bude muset zaplatit 7x mene nez ostatni.

Nejakej ajznbonak nam nadefinoval tu socialni spravedlnost. Socialni spravedlnost podle nejakyho ajznbonaka spociva v tom, ze co ostatni musi zaplatit, to by mel mit nejakej ajzbonak zcela zdarma (tzn. meli by mu to koupit ostatni)... Proc? No, to je jedina vec, kterou dosud nevime. Zatim jsme nedostali ani od jednoho neajkyho ajznbonaka ani jeden duvod, proc by zeleznicari nemeli danit sve prijmy...
15.01.2009 (10:57)  
DJ) A doplň i další omezení, které se na bezpečnostní složky uplatňují - mluví o některé výjimky ze zákoníku práce. Matně si vzpomínám na to, že mohou klidně být v práci až 28h v kuse... ale to bych si ověřil. Tyto složky jsou naopak podhodnoceny, to mi věřte, ale říct to na demonstraci nemohou, nesmějí stávkovat.
registrovaný uživatel cocik 
15.01.2009 (10:56)  
pro M: Nahodou, mne se to srovnani s Rakusakem libi, ten clovek to chce mit zarizene uplne stejne jako ja (zapadni manazersky plat, cinske zivotni naklady). Jenom by me zajimalo, jak prisel na tech 40-50 tisic duchodu :)
registrovaný uživatel DJ 
15.01.2009 (10:55)  
Zalho: Vojsko a policie si zaslouží větší benefity, protože mj. nesmějí stávkovat. To musí být zvýhodněno.

Ale považuji za opravdu smutné, že i včera se v televizi opakovaně vyjádřili, že ministerstvo chtělo stavenky a režijky ZRUŠIT. To nikdy nebyla pravda, a média opakovaně v tomto případě lhala!
15.01.2009 (10:55)  
AD-antdo:
Znovu opakuji: jste mimo mísu. Pokus si myslíte, že pracovat u Českých drah je nějaké blaho, opusťte své místo a přijďte mezi nás. Možná, že byste mne nahradil, až půjdu do důchodu s tou Vámi nenáviděnou a nezdaněnou režijku . A ještě Vá prozradím jednu věc: Ta režijka také slouží k dopravě na služebních cestách, takže pokud by bla zdaněna, tak asi budu muset na služební cesty požadovat ne právě levný osobní automobil, nebo si budu kupovat jízdenku za plnou cenu, protože zákaznická karta a jiné slevy nemohu používat. A pokud se Vám železnice a její lidé nelíbí, věnujte se něčemu jinému, třeba letadlům. To když spadne, tak to máte tutové. FRK
PS: Tím debatu s Vámi a Vám podobným končím Karel !!!
15.01.2009 (10:53)  
Já bych to uzavřel než se tu popereme. Stávka zatím nebude a kdyby byla stějně za současných podmínek nebude účast větší než cca 60% lidí.Takže zatím není co řešit a až zase odbory budou chrastit zbraněnmy(asi tak před volbamy) tak se pohádáme. Kdo je pro?
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (10:50)  
Co se tyce tech zdravotniku a jejich stavky - ale nikdo nepise, ze s tim souhlasi nebo to podporuje...
Mimo to, neodkladnou peci zajistovali, takze kdyby te nekam dovezli, tak by te jiste osetrili...
registrovaný uživatel antdo  mail  
15.01.2009 (10:49)  
Ano stávkovali, ale s tím, že akutní případy se léčili normálně. Když budu akutně potřebovat přepravu do zaměstnání,abych nebyl vyhozen nebo abych nepřišel o svůj plat tak mám v době stávky dopravců vcelku smůlu. Nikde jsem nepsal konkrétně o Vás, ale o skupině lidí ( dopravců)
registrovaný uživatel M 
15.01.2009 (10:48)  
Nevim, kdo je mimo misu, ale mam pocit, ze ten zakon je nadepsany jako zakon o danich z prijmu. No ale pokud stravenky nepovazujes za prijem, tak OK...

Dam zvidave otazky - potraviny v jake hodnote muze nakoupit clovek, ktery dostane 10 tisic cash a 2 tisice ve stravenkach? A potraviny v jake hodnote muze nakoupit clovek, ktery dostane 12 tisic cash?
Pripadne kolik nakoupi clovek, ktery ma 6K cash a 6K stravenky?

Pokud mas 16x min nez ten Rakusak, tak to mne mrzi, proto mit 5 tisic hrubyho, tak to je vskutku nemile...
K tomu rakouskemu platu - predpokladam, ze bys rad platil i rakouske najemne, rakouske ceny za noviny, MHD, holice... Mimochodem, pro argumentujes zrovna rakouskym strojvudcem? Proc neragumentujes strojvudcem rumunskym nebo cinskym? Nebo to snad nejsou lide? Proc si vybiras zrovna toho ze 100 moznych, ktery ten plat ma jeden z nejvyssich?

Jo a k tomu odvedeni 3000 za vlastnictvi rezijky... No, myslim, ze ten zakon bude stopro pocitat s tim, ze kdo rezijku nebude chtit, tak ji muze s diky vratit a uzivat si tech 3000 navic. Ty potom muze utratit napriklad za jizdenky v cene 10000. Takze - pokud nechces danit rezijku, tak NEMUSIS. Muzes si ty jizdenky kupovat jednu po druhe a zadne danove priznani nebude potreba vyplnovat..
  1 ... 3 4 5 6 7      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko