..: Nová zastávka ve Františkových Lázních :..

Nová zastávka ve Františkových LázníchFrantiškovy Lázně - Ve středu 1. srpna byla uvedena do provozu nová železniční zastávka ve Františkových Lázních. Byla postavena hned vedle nedávno vybudovaného vodního zábavního komplexu Aquaforum. Zastávka s příznačným názvem Františkovy Lázně - zastávka Aquaforum se nachází na trati č.148 mezi stanicemi Cheb - Františkovy Lázně a zastavují zde všechny osobní vlaky jedoucí mezi Chebem a Františkovými Lázněmi (vyjma vlaků jedoucích přes Tršnici).

Vlaky zde zastavují pouze na znamení, tzn. že cestující je povinen na nástupišti stát tak, aby byl viděn strojvedoucím a popřípadě pokynout rukou, ve vlaku pak reagovat na dotaz průvodčího. Zastávka Františkovy Lázně - zastávka Aquaforum je druhou zastávkou, která byla na Chebsku v posledních době vybudována. V loňském roce byla otevřena zastávka Cheb - Skalka na trati Cheb - Schirding v souvislosti s konáním úspěšné Krajinné výstavy bez hranic v chebském Poohří.

zdroj: České dráhy , město Cheb , foto autor

Nová zastávka ve Františkových Lázních Aquaforum Františkovy Lázně Františkovy Lázně - zastávka Aquaforum


JRtrain Poslat mail autorovi | 1.8.2007 (23:03)
Související zprávyopen/close

  1 2      Zpráv na stránku:   
04.08.2007 (22:17)  
Trasování lichých vlaků trati Zwickau-Cheb se projeví tak,že než aby cestující z trati Cheb-Plzeň jel vlakem trati Hranice v Č.-Cheb a čekal v Chebu 28 minut (místo 12)na rychlík tak raději pojede autobusem,nebo ještě spíš autem.Asi úplně nejlepší by bylo nechat tam zastavovat liché rychlíky pouze pro nástup,ale jako bych slyšel milion důvodů,proč to nejde.
02.08.2007 (18:01)  
Docela mě překvapuje, že se ještě podařilo zachytit zastávku bez malůvek od sprejerů, ale tipuji, že se budou seberealizovat brzy. Jen mě zaráží proč je na zastávce cedule Františkovy Lázně zastávka Aquaforum, když je v oficiální tarifní název jen Františkovy Lázně - Aquaforum.Že by zase levá ruka nevěděla co dělá pravá?
editor nebo admin ŽP JRtrain  mail  
02.08.2007 (16:08)  
Vážení přátelé, mrkněte do jízdního řádu, staví zde velké množství vlaků, dokonce i Desira, pouze některá Desira jsou vedena z Fr.Lázní do Chebu přes Tršnice, proto zde nestaví, resp přes zast. nejedou. Trasování přes Tršnice je udajně z duvodu propustnosti jednokolejné trati mezi Chebem a Fr.Lázněmi (spíš v nevhodném načasování spojů versus jiné vlaky)
registrovaný uživatel Qaws 
02.08.2007 (15:54)  
Teď trošku mimo mísu! Včera jsem zaslechl, že by letos na podzim nebo příští rok už konečně mělo začít předělávat třebíčské nádraží. Ale nerad bych vyvolával paniku, tak to berte s rezervou=) Ovšem má-li někdo info, rád si rozšířim obzor;-)
registrovaný uživatel DC 
02.08.2007 (14:04)  
František: Jasně, že tam jezdí - 12 párů do Aše města, jeden pár do Plesný a asi pět desir Vogtlandbahnu ve směru Cheb - Zwickau, s tím, že prý od příštího GVD tam budou stavět všechna desira. Složitej název mě nepřekvapuje, když investorem je "Lázně Františkovy Lázně, a. s." - to taky nezní moc jednoduše ;-)
02.08.2007 (13:44)  
DC: Mohu-li ze zdejších příspěvků soudit, pak odpověď dává Vousáč. Zastávka obsluhovaná jedním spojem denně asi moc využitá nebude... Nebo tam jezdí ještě něco jiného?
02.08.2007 (13:39)  
Proč má zastávka tak komplikovaný název? To nestačila jen zastávka nebo Aquaforum? Vezměte si třeba jen hlášení ve vlacích: Příští zastávka Františkovy Lázně zastávka Aquaforum. Bravo, to se povedlo. Jinak je to ovšem novina příjemná.
registrovaný uživatel DC 
02.08.2007 (13:37)  
Vzhledem k tomu, že žádný z vlaků na trati Zwickau - Cheb není dotován krajem, tak můžeme být rádi, že jezdí aspoň přes Tršnici :-(
Jinak zastávka vážně moc pěkná, jsem zvědavej, jak bude využitá cestující veřejností.
02.08.2007 (11:04)  
To,že s výjimkou jednoho jedou všechny vlaky trati Zwickau-Cheb přes Tršnici značně znehodnocuje význam této pěkné zastávky.
registrovaný uživatel happy 
02.08.2007 (10:33)  
kéž by takto vypadaly zastávky na všech tratích
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko