..: Na budoucí zastávce Ostrava-Centrum se už pracuje :..

Ilustrační obrázekOstrava - Na místě budoucí železniční zastávky s pracovním názvem Ostrava centrum už začly stavební práce. Hlavní příčina výstavby nové zastávky na trati 323 z Ostravy hl.n. do Frýdku-Místku je ta, že návštěvníci Ostravy to budou mít blíže od vlaku do centra města.

Projekt je již několik let starý a samotná výstavba zastávky na Stodolní ulici má zhruba dvouleté zpoždění. Podle tvůrců projektu ji bude využívat až tisíc cestujících za hodinu a také České dráhy si podle svého mluvčího od zastávky slibují, že se tím posílí železniční doprava coby alternativa městské hromadné dopravy v Ostravě. Na této zastávce budou mj. vybudovány i výtahy pro vozíčkáře, kteří se poté širokým podchodem budou moci dostat i k blízké Městské nemocnici Ostrava-Fifejdy. Až bude hotova elektrifikace tratě mezi žst.Ostravou-Kunčicemi a ostravským hlavním nádražím (údajně do konce roku 2007), začnou trať i novou železniční zastávku využívat také některé převedené vlakové spoje ze směru od Havířova a Českého Těšína.

zdroj: Moravskoslezský deník


Payus Poslat mail autorovi | 1.2.2007 (14:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2      Zpráv na stránku:   
01.02.2007 (16:58)  
No nahodou by to mohl byt zjaimavy pocin, otazka zda by se to vylatilo a jaka by byla znicenost takovych vozu, hlavne tech co by jely rano zpet:)
registrovaný uživatel QWERTZ 
01.02.2007 (15:34)  
Blíže do centra? Možná. Ale nebude to mít hlavně blíže naše "zlatá mládež" za "chlastačkou" na Stodolní? Co kdyby naše milé ČD zavedly z Prahy na Stodolní zvláštní "zábavní vlaky"? Samozřejmě s využitím jizdenky SO+NE. Vždyť dostrkat tam z OV-hl.n. lokotraktorem soupravu plnou "mládežníků" by snad neměl být problém?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko