..: Na trať vyrazí nové motoráky :..

Pardubice - Cestující v Pardubickém kraji se na začátku roku dočkají na železnici většího pohodlí. Na Pardubicko totiž během několika týdnů dorazí první 2 modernizované motorové jednotky Regionova (814-914). V sousedním Královéhradeckém kraji jezdí už od léta a celkem jich zatím mají České dráhy ve svém vozovém parku 17.

„V prvním čtvrtletí roku 2007 plánujeme přesun dvou souprav vlaku Regionova do Pardubického kraje. Během příštího roku jich České dráhy zakoupí dalších 40 a z nich také několik začne jezdit na Pardubicku. V kraji chceme mít časem 6 až 8 vlaků,“ řekl tiskový mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj. Radní Pardubického kraje už vědí, na které tratě nové vlaky vyjedou. „Regionovy by měly začít jezdit v kraji na přelomu ledna a února. Jednu nasadíme na trať Pardubice - Chrudim - Hlinsko a druhou na trať Choceň - Vysoké Mýto,“ řekl krajský radní, zodpovědný za dopravu, Ivo Toman.

Motorové částečně nízkpodlažní jednotky vytváří šumperská firma Pars nova rekonstrukcí starých motoráků řady 810 a přípojných vozů řady 010. „Cena jedné jednotky je asi 20 milionů korun. To je výrazně méně, než stojí podobné stroje zahraniční výroby,“ řekl Ondrůj. „Vedle loga Českých drah se určitě objeví znak Pardubického kraje. Uvnitř se cestující z letáků dozvědí, že jsou vlastně v Pardubickém kraji a co zde stojí za návštěvu. Myslím, že taková forma reklamy by mohla dobře fungovat,“ těší se Toman.

zdroj: Mladá fronta DNES


Adys Poslat mail autorovi | 2.1.2007 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
02.01.2007 (18:21)  
Dp Vysokého Mýta sice vyrazí Regionovy, zato do Litomyšle to při současném trendu asi utnou, protože přípoj v Chocni je jen od České Třebové. Zajímalo by mě, kolik lidí jede ze Třebové do Litomyšle vlakem a kolik lidí od Pardubic a Prahy jede naopak do Litomyšle autobusem proto, aby nemuseli tvrdnout v Chocni...
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko