..: Dne 18.9.2006 se koná Den pražské železnice :..
CityElefant Praha - V rámci "Evropského týdne mobility", který se v České republice koná již pošesté, se bude v pondělí 18.9.2006 konat "Den pražské železnice". V tento den bude pražská městská linka (Roztoky u Prahy - Praha-Libeň) jezdit podle rozšířeného jízdního řádu. Většina spojů bude z Prahy Libně prodloužena až do Prahy Hostivaře a opačně, většina spojů bude výchozí ze stanice Praha-Hostivař. Na spoje bude pravděpodobně nasazena jednotka "CityElefant" 471.022 a "Regionova" Královéhradeckého kraje (006 nebo 007).
Kromě prodloužené městské linky se bude železnice prezentovat ve stanici Praha-Holešovice, kde bude cestujícím prezentována stavba "Nové spojení" a další chystané železniční projekty.
Na přiloženém snímku je CityElefant 471.022 v Praze-Sedlci dne 2.9.2006, foto: Paolo3

Další info a jízdní řád viz plakát v pdf.
Program evropského týdne mobility v Praze najdete na stránkách magistrátu.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 17.9.2006 (19:02)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Hawk 
17.09.2006 (23:12)  
Taky se divím, že o té akci není nikde ani zmínka....každopádně vím o ní již týden z plakátu v 810tkách na této trase Libeň-Roztoky...
P.S.: mohla by tam pravidelně lítat Regionova;-)
registrovaný uživatel Space 
17.09.2006 (22:32)  
Buzerace, jinak se to nazvat nedá. Když to sakra jde udělat v rámci Týdne mobility, proč to nejde jindy? Proč nemá tato linka jednotný interval (když 011+091 ano)? Proč se nezlepší návaznosti na dálkové spoje v Libni? (Můžu předložit seznam spojů, kde nevidím jediný důvod, proč by to nešlo) Proč tato linka nejezdí déle do večera? Proč není možné, aby to jezdilo i o víkendech? A konečně - proč to do té Hostivaře jezdí jen zítra? A proč se to na trati 091 prezentuje jako vlak do Libně, kam nikdo nechce, a ne jako výhodné spojení ke stanici metra C? Atd.
K tomu všemu přece není potřeba ani lepší infrastruktura, ani Regionova a CityElefant (třebaže bych ho bral všema deseti).
Jediné plus zítřejší akce bych viděl v propagaci tohoto spojení, jenže nyní (v předvečer akce) o tom skoro nikdo neví, takže ten ešus vážně asi pojede jen pro fotografy, k čemuž snad není železnice prvotně určena :-(
editor nebo admin ŽP Karel Chýla  mail  
17.09.2006 (21:39)  
Přišel jsem na to na plakátu, který vydaly ČD a ROPID.
To, že to není na webu ČD nic neznamená...
17.09.2006 (21:34)  
Velmi by mě zajímalo, kde jsi přišel na to, že bude provoz posílen a některé spoje pojedou až do Hostivaře. Na stránkách ČD o tom není ani zmínka, stejně tak i v kalendáři akcí na stránkách hnutí Děti země. Jsem na to zítra zvědav.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko