..: Fotogalerie - detaily fotografie 754.031-3 :..
 

754.031-3


754.031-3Informace o fotografii:
 - Úsek: Horní Lipová - Ramzová
 - Datum: 20.10.2012
 - Autor: Petr Borženský  Poslat email autorovi
 - Pozn.: R 902
 - Zobrazeno: 4728x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 9
 - Rating od uživatelů:
 5

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
24.10.2012 (9:58)  
_lT_: Kdybych chtěl byl impertinentní, tak bych se zeptal co to je impertentinence. Já se však ptal, zda by posun foťáku či ořez o centimetr způsobil tak zásadní změnu fotky a jestli je pro focení na konkrétních místech určena nějaká šablona, podle které to vypadá "nejlépe"?
Při použití delšího ohniska, jak navrhuješ, by se vlak dostal více ke spodnímu okraji fotky a z oblohy by byl užší pruh než je teď. Čím by to fotce prospělo?
Dále by mě zajímalo, která místa na fotce jsou vypálená?
registrovaný uživatel _lt_ 
Počet komentářů uživatele55 »fotek 0
24.10.2012 (9:36)  
Ano to bude asi tou češtinou :) Nebo možná tvoji zaujatostí?

Tak tedy jako ve školce. Ano píši "větší ohnisko" tedy víc natelit a zbavit se dojmu nedojetosti, nebo píši natočit objektiv více do prava a výsledek je pak stejný. Dále ale už pozvednuté obočí ti brání vidět a chápat delší souvětí.

Když píši "působí to jako by ho chtěl fotit déle", tak to neznamená chtělo by to fotit déle. Když píši "působí to jako by ho cvakl zbrkle", tak to neznamená cvakl ho zbrkle.

Potřetí tedy zopakuji, že ho cvakl tak jak se má, ale nepočítal s tím zřejmě dopředu. Proto to tak vypadá.

Dále asi někteří nechápou co je to posun o centimetr z leva do prava, protože to vypadá jako bych měl údajně někomu vnucovat myšlenku popojetí soupravy o centimetr.

Dále ten centimetr opravdu chary nemá smysl rozvádět, to jsi pochopil k mému údivu rychle, na stupnici od nuly do pěti by to těžko ovlivilo výpaly a máznuté čelo.

Pokud jde tedy o princip, tak asi těžko kdo použije oči a hlavu (od charyho a topiče je cítit interpentinence a tím neobjektivní komunikace) si může vybrat něco jiného za hodnocení.

Nebo se mi oba snažíte namluvit, že Váš filtr je nedostatečný a všechny zdejší fotky jsou srovnatelné s jakoukoliv fejsbůkovou galerií?

Já totiž nabyl opačného dojmu, protože fotky jsou téměř dokonalé a zde se řeší ty minimální nedostatky. A pokud nechápete svůj nastavený systém hodnocení tak ho změňte tředa na stupnici do 10ti.
24.10.2012 (8:55)  
_lt_: Drahý skener kupovat nemusíš, stačí zajít do fotolabu a nechat si pár fotek zdigitalizovat, ukázat nám alespoň pár pěkných snímků. Slovním popisem se to hůře popisuje než názornou ukázkou.
24.10.2012 (8:49)  
Ano, koukáme na stejnou fotku i stejné komentáře, ale asi si rozdílně vykládáme běžná slova českého jazyka. Píšeš "větší ohnisko", tedy víc natelit, a "že to cvakl zbrkle dříve, chtěl(o) to fotit déle", tedy později, tedy víc vyjetý.

Cvakl ho zbrkle dříve, trochu větší ohnisko, a pak píšeš o centimetru vlevo? To si děláš srandu nebo co?

Fotka je naprosto úžasná, má maličké vady, a proto na stupnici 0-5 jsi jí dal 0*.

Já myslím, že dál to asi nemá cenu rozvádět, protože v tomto duchu by posun o centimetr vlevo znamenal rozdíl celé škály hodnocení, že?

Abys rozuměl, nejde mi o ty hvězdičky, ostatně jeden uživatel těžko něco diametrálně rozsekne, ale o ten princip. A ten i přijde poněkud "obočípozvedávající" ;-)
24.10.2012 (8:41)  
_lt_: Argumentovat "nedojetostí" a tvrdit, že to je tak o centimetr, to myslíš vážně? Ona je na to nějaká šablona, jak se to dá změřit, co je na kterém fotofleku přesně akorát?
registrovaný uživatel _lt_ 
Počet komentářů uživatele55 »fotek 0
24.10.2012 (8:34)  
Chary asi koukáme, ale trochu se nechápeme. Psal jsem že nelze vyfotit vlak dále! Pro méně chápavé dále vlak již nemá v tento čas násvit a bok loko by byl ve stínu, tady na této fotce je přesně tam kde má být. Ovšem s takto nasměrovaným foťákem (čočkou k místu) to působí nedojetě. Lépe by to vypadalo o centimetr méně v levo a o centimetr více v pravo. S ohniskem by se možná v tom případě nemuselo ani hýbat i když malinko by to sneslo, ještě lépe by pomohlo lehce natočit pracky s fotoaparátem do prava :)

Jinak fotka je naprosto úžasná, jinak by se sem nedostala (od toho jsou tu správci, tedy i ty), ovšem na stupnici do pěti má hold fotka výše uvedené maličké vady. Toť vše.

P.S. Drahý skener si kupovat nebudu abych to dával někam na flikr.
24.10.2012 (8:31)  
_lt_: Mohl bys častěji psát komentáře k fotkám, protože se ti jich zde drtivá většina asi krutě nelíbí. A porovnání s tvými fotgrafiemi by určitě bylo pro zdejší autory přínosem.
24.10.2012 (7:56)  
Větší ohnisko, zbrkle brzo? Koukáme se na stejnou fotku? Mně to přijde, že chtěl fotit celý vlak rozumně, nikoliv natěsno, a že chtěl mít celý barevný kopec. Kdyby fotil na větší ohnisko, měl by buď vrchol kopce nebo vlak dole víc natěsno ke kraji fotky. Nejsem si jist, jestli by to bylo pro tu fotku nějak lepší. Kdyby fotil na větší ohnisko a ještě později, pak by ta scéna vypadala uplně jako polovičatý výřez.
Jak se na to tak dívám, já sám bych to nefotil jinak.

_Lt_, neměl bys někde nějakou svou ukázku tohoto tvého oblíbeného místa, na větší ohnisko a ne tak zbrkle brzo? Třeba na flikru. Nějak si nedovedu přdstavit, jak by to dle tvého popisu mohlo vypadat líp. Díky.
registrovaný uživatel _lt_ 
Počet komentářů uživatele55 »fotek 0
24.10.2012 (6:32)  
Je to jednoduché, mé oblíbené místo v tak krásný čas a s úžasnou soupravou. Bohužel natírat bílou vozy i čelo lokomotivy je zlo pro každou fotku. Výpal a máznuté čelo z krásy udělají tohle. Navíc v levo je moc místa. Dojetím soupravy by hrozil stín na boku loko což není žádoucí. Stačilo trochu větší ohnisko, celkově fotka působí jako by tu byl dotyčný poprvé a měl v úmyslu fotit vlak déle, což bohužel nešlo a cvakl ho zbrkle dříve.
23.10.2012 (21:05)  
Podzim dorazil do Ramzovského sedla. Letošní, tak jako v roce 2010 nádhera. Autor, z celkem známého fleku, udělal nádhernou kopozici. Složení soupravy je "vis maior", no a násvit je takový, jaký zrovna byl. Za ***** .
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko