..: Fotogalerie - detaily fotografie 350 :..
 

350


350Informace o fotografii:
 - Úsek: Kraľovany - Šútovo
 - GPS: 49°8'45.73"N, 19°5'57.786"E  »  Mapy.cz Google mapy
 - Datum: 6.10.2012
 - Autor: zirecek 
 - Pozn.: IC 502 Gerlach
 - Zobrazeno: 7326x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 10
 - Rating od uživatelů:
 8

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
19.10.2012 (21:29)  
Chary:
A proč chceš přestoupit z Fabie rovnou na Hummera? Nezaslouží si ŽelPage aktuálně třeba úroveň Octavie? Tedy Tvůj návrh je z 1024@400 rovnou na 1920@2700. To mi připadá trochu mimo realitu a Tvou argumentaci proto nechápu. V návaznosti na diskuzi na RG jsem chtěl zjistit názory uživatelů ŽP ohledně možného přestupu na Octavii. Z diskuze na RG a změně na RG mě vůbec nenapadlo, že hlavní problém je v penězích. Takže počkáme, až někdo vytáhne z pod postele nafukovací HDD třeba za 6 let, do té doby budeme raději šmirglovat 1,2ku Fabii? Pak skočíme do Hummera, avšak to už budou první prototypy vznášedel.
Topič:
Tvé zdejší hrubé veřejné propírání „zpoplatňování“ se mi zdá kontraproduktivní. Tvá diskuze spíše patří na schůzi vedení o.s. Myslím si, že by se našlo hodně lidí, kteří by rádi přispěli v návaznosti na nějaký „agitační“ článek o.s. Osobně bych ho rád uvítal. Členem o.s. jsem se chtěl stát již dříve; avšak jaká je situace? Když se podívám do sekce sdružení, dočtu se „O přijetí registrovaného uživatele jako člena sdružení (zpravidla na pozvání stávajícího člena) rozhoduje výbor na základě přihlášky obsahující jméno, příjmení, datum narození, adresu trvalého bydliště, platný email, nabídku činností pro sdružení, číslo uživatele (variabilní symbol na profilu uživatele), datum, místo a podpis a odeslané na adresu sdružení.“ To není pro mne jednoduché pozvání do o.s.. Pozveš mě snad Ty jako stávající člen, aby mne výbor schválil?
V sekci sdružení se nepíše nic o tom, že o.s. by rádo získalo finanční příspěvky od členů i nečlenů, dary je možno zasílat tam a tam, poděkování…, tak jak uvádí většina podobných dobrovolných sdružení. Nic o nečlenských příspěvcích, nic o darech. Dle textu chápu, že o.s. šlape, peníze na svou činnost má. Když někdo dnes chce peníze, musí si o ně říci. Na ŽP žádný článek o „náboru oveček“ si nepamatuji. O to více mě překvapují Tvé urážlivé textové veletoče pod fotkou, kde jsem chtěl věcnou diskuzi o podobě Octavie pro ŽP, aneb jaké navýšení rozlišení by bylo dobré; pak řešit, jak toho dosáhnout.
Myslím si, že by neškodil třeba jednou ročně veřejný článek o o.s., taková menší „výroční zpráva“, co se povedlo, nepovedlo, co se plánuje. Součástí článku by byla pozvánka do o.s. Myslím si, že by si hodně lidí uvědomilo podstatu fungování ŽP a přispěli by jako nečlen či jako člen nový.
Nebudu vyjmenovávat mou činnost, nákupy přes ŽP, nebudu se snižovat na úroveň Tvé jízlivé diskuze. Jsi znám tím, že lustruješ historii členů: myslím si, že není pro Tebe žádný problém udělat pár kliknutí myší a zjistit celou historii mého nicku na ŽP. A jestli Ti připadá, že mám mínus na svém ŽP účtu, můžeš mi vystavit účtenku. Postavil jsi se do role mluvčího o.s., tedy účtenka může být za celou ŽP.
Vidím, že cenzura, mazání příspěvků vesele pokračuje. Nevím, jak se staví pravidla pro vkládání příspěvků na Tvůj „komunismus“.
Podtrženo, sečteno:
K mé snaze o věcnou diskuzi se vyjádřil konkrétně jen uživatel SYN a Chary. Tedy 1024@400 drtivé většině dostačuje.
Opět jsem si ověřil zlaté pravidlo ŽP: nejlepší diskuze = žádná diskuze. Při snaze o diskuzi bude iniciátorovi řádně zatopeno, vyčiněno, nakopáno.
Vidím, že asi někdo ze správců mi pro jistotu přisadil na můj předchozí příspěvek 5 mínusových "VIP" bodů.
19.10.2012 (20:42)  
optus: Podle Pravidel pro vkládání příspěvků (s důrazem na bod č.1) byly tvoje komentáře nesouvisející s fotografií smazány. Další diskuse na tebou navržené téma je možná v diskusním fóru, vlákno Fotografie a fotografové.
Své další příspěvky směřuj laskavě tam. Vždyť to sám důvěrně znáš z moderování diskusí pod fotkami na vlatním webu, tak nač používáš tak ostré výrazy? Děkuji za pochopení.
19.10.2012 (16:38)  
jamile, srovnáváš nesrovnatelné. Zdejší galerie není koncipovaná jako mediální archiv pro obálky časopisů. Viděl jsi snad někde například pohlednici, kde by hlavním tématem byla železnice, a z vlaku by přesto byla nitka dole na břehu přehrady?

Zdejší galerie má zcela jiné ambice a zamýšlený obsah, stejně jako obálky časopisů se navrhují ze zcela jiným očekávaným dopadem a ze zcela jiných fotografií. Průnik obou světů je, může být i velký, ale není absolutní.
registrovaný uživatel jamil 
Počet komentářů uživatele84 »fotek 0
19.10.2012 (15:31)  
No vidíš to mi nenapadlo, ještě vyhraju nějakou pěknou cenu!!! Jak se hned ozýváte...No prostě asi tady jiný level ;-)
19.10.2012 (15:26)  
jamil: Pošli ten svůj majstrštyk do ČD pro vás, tam ho určitě rádi zveřejní a ještě můžeš dostat honorář.
registrovaný uživatel jamil 
Počet komentářů uživatele84 »fotek 0
19.10.2012 (15:25)  
A ještě jedna poznámka k ŽP...Dnes se mi dostalo do ruky říjnové čísloˇčasopisu ČD pro Vás...na zadní straně je tam (sice reklamní) FT pendolína a chybí mu kus čumáku! To ten můj kousek pluhu co chyběl u mého žraloka je opravdu prkotina. A tím mi to ještě utvrdilo, že tady je to asi opravdu jiná parta. A ted by ještě chtěli platit za vkládání fotek od druhých? Nakonec jsem asi rád, že mi tu ft nezveřejnili. Já si dál budu fotit pro radost a vy tu mějte své zveřejňovací poroty ;-) a fotte si sami.
19.10.2012 (15:24)  
Ohryzek: Uživatel zirecek by rád měl fotky ve vyšším rozlišení. To potřebuje vyšší kapacitu na serveru. Odhad kolik navíc udělal Chary. Prostor navíc by se musel zaplatit, tak se celkem logicky ptám uživatele zirecka, co pro to konkrétně udělá. Co je na tom k nepochopení?
19.10.2012 (13:39)  
když to vezmu zcela adresně, tak se tě zeptám, čím jsi konstruktivně přispěl k provozu ŽP, ať už finančně či nějakou činností?
Tak snad každý fotograf přispívá tím, že sem nahrává své fotky, ne? Pokud nebudou uživatelé nic nahrávat, tak z toho tady budete mít VIP salonek. To chcete?
19.10.2012 (13:23)  
Dodatek ke statistice:

Plán na zvětšení rozměru fotek se v hlavě úhlavního programátora drží už delší dobu, mnohem delší než na RG.
I mne to ve světlé chvilce nad hrnkem čaje nejednou napadlo. A když už něco dělám, tak to dělám pořádně. Přece se nebudu stěhovat z 1+kk 27m2 do 2+kk 44m2 s celou rodinou, když už to dá tu práci.

Jenomže, čtvercová fotka 1024x1024 může mít v současnosti až 600 kB. Rozměr 1920x1920 by při stejné úrovni komprese měl 2100 kB. Fotky přibývají tempem 6 za den, od 19.10.2011 je to 2189 kusů, takže teoreticky v průměru asi 1 GB za rok, v případném novém by to bylo 3,3 GB za rok. Jen velký fotky, nepočítám náhledy a soubory kolem. Plus plán je, že se bude ukládat několik verzí, základní 1024 (400kb) plus ta velká, aby si uživatel mohl vybrat, prohlížet Full HD na 13" laptopu není zrovna nějaká výhra. Takže to máme najednou 3,3 + 1 GB jen z "originálů" za rok. Nějakej nafukovací disk by se hodil.

Jaký je celkem běžný problém u některých fotek? Komprese.
Tákže, když už to budem dělat, tak si dovolíme rovnou zvětšit objem, ne? Kdo nikdy nezápasil s kompresí u mimořádně detailní fotky, ať hodí kamenem. Takže aspoň 500 kB pro 1024x682, což paušálně vychází na cca 0,7331 Bajtu na pixel. Čtvercová fotka 1920x1920 by pak mohla mít krásných 2,7 MB. Tam už se kompesí musí vejít každý. Není nutno ždímat nadoraz, ale fotka 1024x682 ve 200 kB s viditelnou kompresí v obloze při současném limitu 400 kB dovede dohnat nejednoho správce s velmi hrubým výrazům, třeba "šmankote" nebo "u všech všudy, co to s tím vyvádíš?".

Už chybí jen ten nafukovací serverový disk. Neválí se někomu pod postelí jeden či dva?
19.10.2012 (12:46)  
zirecek: Na toto téma se Chary dosti obšírně vyjádřil už před časem na jiném webu. Té diskuse jsi byl přítomen také a tak jeho názor zajisté znáš. Marně přemýšlím, proč se ho zde v galerii tedy dožaduješ znovu?
Ono je velmi snadné nadhodit takovéto, s nadsázkou řečeno, populistické téma a pak se zlobit, že ti odpovím jinak než jsi očekával. Ona ta dobrovolná činnost vydělává i nějaké peníze, které spolu s příspěvky umožňují, že provoz webu může fungovat. Pokud víš o nějakém serveru, který poskytje prostor zadarmo či mrzký peníz, tak sem s ním. Ono všechno souvisí se vším. Klidně by tady mohly být fotky s vyšším rozlišením a vyšším datovým objemem, ale když na to nebude škvára, aby se zaplatil větší prostor, tak to asi hned tak nepůjde.
Je hezké, že označíš můj příspěvek za nekonstruktivní, ale když to vezmu zcela adresně, tak se tě zeptám, čím jsi konstruktivně přispěl k provozu ŽP, ať už finančně či nějakou činností?
Konec konců, proč by nemohl být přístup na web do diskusí pod články nebo do galerie zpoplatněn? Třeba jedna dárcovská SMSka ročně by snad žádného šotouše neožebračila. Například, mít možnost si za nějakých 30 Kč SMSky nebo 100 Kč členského příspěvku "plácat játra" celej rok v diskusích by snad nemuselo být nic tak nepředstavitelného?
Všichni uživatelé (s výjimkou těch aktivně se podílejících na obsahu webu) berou jako samozřejmost, že sem mohou chodit psát příspěvky do diskuse, že sem mohou dávat fotky, že si zde mohou najít spoustu informací. Takže mi přijde zcela k věci se ptát, co udělá ten či onen pro to, aby se třeba jeho nápady mohly uvést v život.

post edit: Mezitím ti Chary odpověděl. Stejně jako v mnou vzpomínámé diskusi před časem, tentokrát zábavnější formou. :-)
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko