..: Fotogalerie - detaily fotografie 477.043 :..
 

477.043


477.043Informace o fotografii:
 - Úsek: Kačice - Stochov
 - Datum: 23.10.2010
 - Autor: topič  Poslat email autorovi
 - Zobrazeno: 3776x
 - Detailní EXIF informace »
 - Rating od autorů:   
 3
 - Rating od uživatelů:
 4

   
 
Abyste mohli hodnotit, musíte se přihlásit
 

  1 2 3      Zpráv na stránku:   
24.11.2010 (1:41)  
Proč mají některé lokomotivy černý kouř a některé bílý ?
23.11.2010 (9:34)  
Také zde připíši kousek do "mlýnice" na téma opar.
Tady a nejen tady "slýchám" mnoho komentářů, kdy většina "populace" bere opar, mlhu, či snad smog za něco negativního či snad chybného. Málokdo si přizná, že vlastně ona snížená viditelnost dává fotce větší hloubku. Lépe se definuje vzdálenost atd. ;)
Zde u této fotografie je celá debata umocněna ještě atributem, že autor je správce místní galerie do kterého si každý více "píchne" :(
22.11.2010 (19:29)  
Rada pro začínající autory: doporučuji si na PC uložit textový soubor, kam si lze ukládat texty, rady, odkazy a návody ohledně editace, které vás zaujmou nejen zde na ŽP. Osobně mám za dva roky několik stránek stále aktualizovaného textu, kde mám řadu rad zdejších správců a autorů ohledně ostření, sytosti oblohy, práce ve vrstvách, a dalších úprav... . Se vznikem kategorie šotošturc už máte slušný základ k některým částem editace, ke kterým se můžete vracet dle libosti na jedno místo než je zpětně hledat a vzpomínat, ;-).
22.11.2010 (15:49)  
Matouš Vinš: To je na místě, že upozorňuješ na něco co ti připadá v nepořádku. :-)
22.11.2010 (15:13)  
topič: rozhodně můj coment neber nějak negativně, je to můj subjektivní pocit. Jen se mi zdá, že popředí by i při oparu bylo o něco kontrastnější. Ale na místě jsem nebyl a proto nemohu porovnat fotku se skutečností :-)
22.11.2010 (11:52)  
Topič: nebudu to celé pročítat,ale není to trošku přejeté? A nebo to chtělo ještě odkřovit.
22.11.2010 (11:28)  
Tomáš 180, btv:
jako když předvedete začínajícímu cukráři dva dorty, které vznikly za stejných podmínek, ale zatímco jeden chutná výborně, druhý je odporný. A teď se z toho, cukráři, nauč dělat ty dobré dorty!

Já potřebuje polopatistické návody jak závady odstranit - jak to udělal Pavel Matroch, případně jiní v odkazované diskuzi - za což jmenovaným i nejmenovaným děkuji.

No ale vo tom to má bejt! My pečlivě vyberem dva dorty, a zkušení cukráři, maturanti a řekněme žáci třetích ročníků názorně zanalyzují, co je na tom blbě! Aby všechno odskákalo osm kantorů, z nichž se na metodice beztak podílí tak polovička, to přece u školy s pěti sty žáků a dobrýma dvěma třema desítkama maturantů nemůže nikdo chtít :-)

Máš tu sto fotek a přistpíváš pět let? Tak to bys to už sakra měl umět, sám sis pod svýma fotkama početl nekonečný zástup komentářů, proč jsou fotky blbé, jak je mít lepší, tak co kdybys teď ty své nabyté vědomosti touto formou předal dál?

Skutečně, šotošturc je myšlen jako kyselé dorty, ale učit vařit v nich podle vzorových ukázek mají především maturanti, pedagogický sbor té naší kuchařské průmyslovky dodává především kontrolu a rámcovou metodiku ;-)
22.11.2010 (10:32)  
btv: Kontrolní stěr sajrajtu na snímači, resp. jeho krycím sklíčku za účelem jeho laboratorního zkoumání jsem dosud neprováděl. Mám snímač už pořádně zaflákaný, samotnému se mi ho čistit nechce, páč nemám ruce na jemnou práci a dávat vyžírkům ze servisu AWT 1.200,- Kč pokaždý za to, že mi vnitřek foťáku vyfouknou nějakým stlačeným plynem či vzduchem se mi nechce, tak ho "čistím" až na fotce klonovacím razítkem.
Svinčík může mít různé tvary i barvy. Obojí už mám ve sbírce. Ta pravidelná kolečka jsou častějším jevem než nepravidelné tmavší útvary. :-)
22.11.2010 (9:48)  
Chary: a) špatnou lze nasimulovat z dobrého originálu - se simulací špatné fotky prosím opatrně. Například simulace nečistoty na čipu mě dost zmátla. Znám ji jinak barevně - jako šedou, a jinak tvarově - v ukázce byly přesné kruhové body. Doteď nevím, zdali bylo ostření (respektive neostrost) simulovaná nebo skutečná.
S ohledem na moji současnou úroveň (určitě neplatí pro všechny) je porovnávání dvou obrázků "vyšší level". Já potřebuje polopatistické návody jak závady odstranit - jak to udělal Pavel Matroch, případně jiní v odkazované diskuzi - za což jmenovaným i nejmenovaným děkuji.
registrovaný uživatel Tomáš180  mail  
Počet komentářů uživatele140 »fotek 0
22.11.2010 (9:16)  
Chary: Výborně, děkuji za osvětu. Nic tedy nebrání ukázání konkrétní fotografie vyvolané z rawu bez úprav a pak s editací.

Zatím stále hledáme ideální cestu jak ten šotošturc tvořit
Ukazování dobrých a špatných fotek je dobrý nápad a může mnohé inspirovat či nakopnout správným směrem. Přesto se ale nemohu ubránit dojmu, že je to jako když předvedete začínajícímu cukráři dva dorty, které vznikly za stejných podmínek, ale zatímco jeden chutná výborně, druhý je odporný. A teď se z toho, cukráři, nauč dělat ty dobré dorty!
Chci tím říct, že by bylo fajn, kdyby nějaký obětavec občas sepsal názorný článek s postupem nějaké konkrétní úpravy, třeba jako byl tento Váš skvělý článek: http://www.zelpage.cz/clanky/fotoskola---vrstvy-a-vypaly
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- akreditovaný fotograf nebo člen ŽP, - správce galerie nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci - otázky a odpovědi


Info
informacni okenko