..: Výběr šotoklubu - týdny 17 a 18 :..

Výběr šotoklubu Každý z návštěvníků portálu ŽelPage, ať je již aktivním přispivatelem, nebo běžným čtenářem, má jistě k železnici, která je tu zachycena z tolika pohledů, nějaký vztah. Najdou se zde tací, kterým se stala železnice profesí, a přesto ji nechápou jako pouhý zdroj obživy. Jsou zde pak i ti, pro které je možná celoživotním hobby, nebo třeba jen dočasnou náplní volného času. Není potřeba mezi nimi rozlišovat. Ať se totiž na železnou dráhu díváme z mnoha různých pohledů, vždy v ní najdeme velkou inspiraci. Vždyť byla námětem již tolika literárních děl, filmů, ale i obyčejných vyprávění: „Když děda dělal na dráze…“ Pro mě jsou zdrojem inspirace zejména příspěvky autorů fotogalerie, která, myslím, vždy tvořila jádro zdejšího portálu. Místo častých svárů o dokonalosti, či nedokonalosti určité fotky. I přes to všechno místo, na které se každý návštevník rád podívá a sám pro sebe si řekne: „Jo, tak to je fakt pěkný!“ Jestli dovolíte, tak i já bych se nyní rád ohlédnul za uplynulými dvěma týdny a pokusil se vybrat fotografie, které mě oslovily a považuji je ze svého pohledu za nejzdařilejší.

362.078-8

362.078-8, Sudoměřice u Tábora - Chotoviny, foto: Tomáš Kubovec První fotografie, kterou jsem zařadil do svého výběru, je z dílny Tomáše Kubovce. Zachycuje most a železniční estakádu nedaleko Chotovin u Tábora. Jak už jsme všichni měli možnost ve zdejší fotogalerii vidět, nedávno dokončený úsek 4. železničního koridoru fotografy přitahuje. Tato fotografie je ale zcela vyjímečná. Jednak výborně zvolenou kompozicí a ohniskem, které velmi dobře eliminuje rušivé prvky daného fotomísta, ale zejména perfektní atmosférou, která celé fotografii dodává určitou tajemnost a hloubku. Pro mě perfekní dílo.

Detaily fotografie

477.013

477.013, Stratená - Dobšinská Ľadová Jaskyňa, foto: Michael Hajn Druhý snímek, který bych rád zařadil do svého výběru, pořídil Michael Hajn. Vyzařuje z něj dynamika plnou parou jedoucího Papouška v kontrastu s klidnou, sněhem přikrytou zimní krajinou. Živě si dovedu představit atmosféru na místě focení, smísenou s vůní kouře a zvuků parního stroje ve výkonu. Technické zpracování fotografie je rovněž na perfektní úrovni a ukazuje na trend, kterého si poslední dobou velmi všímám: krásná fotografie s úžasnou atmosférou se dá pořídit i mimo dokonalé světelné podmínky.

Detaily fotografie

705.913-2

705.913-2, Liptaň - Třemešná ve Slezsku, foto: Tomáš Krajcar Shodou okolností byl i třetí snímek, který bych chtěl zařadit do výběru, zveřejněn ve fotogalerii 24. dubna a jeho autorem je Tomáš Krajcar. Z fotografie na mě dýchá život, probouzející se příroda i daleké kraje. Téma Osoblažské úzkokolejky se totiž v galerii neukazuje příliš často. Fotografie je dobře kompozičně rozvržená a velmi pěkně technicky zpracovaná. Spojení kostela Nanebevzetí Panny Marie v Liptani, okolní přírody, skupinky lidí v pozadí a vlaku je až magické. Z mého pohledu nezapomenutelná fotka.

Detaily fotografie


Václav Růžek | 3.5.2016 (6:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Novák David  mail  
05.05.2016 (13:20)  
Pěkný výběr!

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko