..: Cestovatelé znovu vyrazí křížem krážem republikou :..

Soutěžní tým Křížem krážem Republikou, foto: archiv Křížem krážem Republikou Krnov — V sobotu 26. září 2015 se uskuteční již 8. ročník železniční cestovatelské soutěže Křížem krážem republikou. Sestavte i vy svůj tým a vydejte se na 24hodinovou cestu za poznáním a novými přáteli. Nejšikovnějším kombinátorům vzdálenosti a bonusových bodů vloni stačilo k vítězství najezdit vlakem 1288,5 km.

Křížem krážem republikou je cestovatelská akce, která se koná každoročně poslední sobotu v září na Den železnice. Jedná se o soutěž až pětičlenných týmů, které se za 24 hodin snaží urazit vlakem co nejvíce kilometrů, získat co nejvíce bonusových bodů a přitom poznat zajímavá místa naší země a nové přátele. Loňského ročníku se účastnilo 105 cestovatelských týmů ze všech koutů republiky. Křížem krážem republikou je akce plná cestovatelských zážitků, plná mnohdy nečekaných setkání s dalšími cestovateli, poznávání zajímavých míst naší země.

Cíle akce:

  • Užít si 24 hodin cestování vlakem naplno!
  • Urazit vlakem co nejvíce kilometrů
  • Nasbírat co nejvíce bonusových bodů
  • Překonat sebe sama - únavu i cestovatelské hranice
  • Poznat nepoznané - navštívit zajímavá místa naší vlasti
  • Potkat se se stejně laděnými lidmi, poznat nové kamarády
  • Propagovat železniční dopravu

Soutěžní tým Křížem krážem Republikou, foto: archiv Křížem krážem RepublikouTýmy cestují na Skupinovou víkendovou jízdenku Českých drah (dříve SONE+) za 650 Kč – tato jízdenka platí 24 hodin a pouze v tento den pro 5 osob bez ohledu na věk.

Akce bude zahájena s úderem půlnoci – vyrazit můžete z libovolné železniční stanice a ukončena o 24 hodin později ve stanici vzdálené maximálně 100 km od stanice startovní. Vyhrává tým, který za celý den získá nejvíce bodů – body tým získává za projetou vzdálenost, návštěvu bonusových stanic a soutěžní úkoly.

Logo soutěže Křížem krážem Republikou 2015, foto: archiv Křížem krážem RepublikouAkci pořádá skautský oddíl Krnovská Trojka. Hlavním partnerem akce jsou České dráhy, které zajišťují propagaci akce a hodnotné ceny pro vítězné týmy.

Podrobné informace naleznete na webových stránkách akce, kde rovněž probíhá registrace soutěžních týmů, a také na facebookové stránce akce. ŽelPage je mediálním partnerem akce.


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 6.9.2015 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky Komerční sdělení

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel Kakov 
10.09.2015 (20:25)  
tak oni jízdenky za +/- 225 existují, ale problém je v jejich omezení na kraj, v PLK kraji je výhodná prakticky jen na cestu do žel.rudy, jinak už její výhodnost klesá
registrovaný uživatel MilanM  mail  
07.09.2015 (18:27)  
Pro mě bývala ideální jízdenka SONE+ na Os a Sp za 150 Kč bez ohledu na kraje, na tu jsem se najezdil nesčetněkrát. Kéž by se tak vrátila, třeba za 225 Kč by to myslím byla fajn nabídka.
07.09.2015 (17:32)  
Za Sone+ jsem rád a využívám ji několikrát do roka - ve dvojici. Ale je pravda, že ne pro každý kraj se hodí. Třeba jet z Přerova do Jeseníků je víc než výhodné. Ale ve Zlínkém nebo Karlovarském kraji je to těžko použitelné.

Mimochodem poslední sobotu v září může cestovat na jednu jízdenku Sone+ 5 osob bez ohledu na věk. Normálně 2 dospělí a 3 děti. Píšou to na stránkách ČD.
registrovaný uživatel Nechic  mail  
07.09.2015 (15:09)  
MilanM: 350 za Os+Sp je moc, tolik snad nikdo za víkend neprojede jen Os a Sp. 200kč by bylo OK pro normální lidi a těch pár šotoušů co by jeli osobákem z Chebu do Ostravy bych nepočítal. Ti by totiž jinak nejeli a o víkendu místa v osobních vlacích je dost.
registrovaný uživatel MilanM  mail  
07.09.2015 (13:51)  
Tak tato polská jízdenka by se v podobné formě mohla zavést i u nás. Mohly by být dvě varianty, jedna na všechny vlaky a druhá na Os a Sp např. za 350 Kč. To by dráha u mě měla velké plus.
07.09.2015 (10:05)  
Nechť ĆD uděla jizdenku jako v Polsko ale na cely weekend. V Polsko jizdenka "Podróznik" 2 trida 74zł ( 500kć) ne bo 1 trida 99zł ( 700kć) na cely weekend od patek 19 hodin do Ponedeli 6 rano na vszechne Rychliki TLK a IC.a plati to na jedneho cestuicy.U ĆD mohlo by to být od sobotu 00 hodin ku neděle 23 59 hodin taki na jedneho protože ex Sone + 650kć stoi moc na 24 hodiny pro jednu osobu když sami cestují.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko