..: City Elefant v Praze nedobrzdil a najel do zarážedla :..

nehoda Praha hl.n 9.6.2015., foto: Václav ŠtychPraha - V úterý 9. června v ranních hodinách došlo na pražském hlavním nádraží k malé nehodě osobního vlaku. Spoj z Prahy-Radotína strojvůdce nezvládl dobrzdit a nepodařilo se mu dodržet návěst „Stůj“ na jednoznakém návěstidle, umístěném za zarážedlem v ose koleje u nástupiště 1a. Vlak, vedený jednotkou řady 471 City Elefant, se jen těsně vyhnul kolizi se samotným návěstidlem, zarážedlo kusé koleje však nevydrželo. Ačkoliv hmotná škoda na vlaku i železniční infrastruktuře bude pravděpodobně nízká, nehoda zkomplikovala dopravu především pro vlaky od Berouna, které nabíraly nemalé zpoždění a případně byly operativně ukončovány ve stanici Praha-Smíchov. Zde byly mimořádně vypravovány i z páté kusé koleje, z níž se běžně jezdí pouze na Nučice. Šetření nehody na místě převzala kromě drážních vyšetřovatelů také Policie ČR.

nehoda Praha hl.n. 9.6.2015, foto: Václav Štych

K této mimořádnosti se navíc ještě přidala porucha trakčního vedení v úseku tratě 171 mezi stanicemi Praha-Smíchov a Praha-Radotín, která celou situaci dále zkomplikovala. V současné době se tak situace na hlavním nádraží již pomalu vrátila do normálu, ale dále jsou některé vlaky odřeknuty či zkráceny právě kvůli zmíněné poruše trakčního vedení.

Zdroje: České dráhy, ŽelPage


Michal Jaroš Poslat mail autorovi , Václav Štych | 9.6.2015 (13:35)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Praha


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
09.06.2015 (14:49)  
Smysl takových článečků je zejména ten, že se našel někdo, ochotný o tom napsat a dokonce na místě pořídit exkluzivní fotografie. Znovu připomínám, že jsme fanouškovský server, stojící čistě na dobrovolné práci všech zúčastněných v jejich volném čase. Nic víc v tom nehledejte. Ostatně nejste-li spokojen(-a) s volbou témat, není nic jednoduššího, než se aktivně zúčastnit jejich zpracovávání a rozšířit tým dopisovatelů. Pak bude brán na vaši kritiku daleko větší zřetel.
editor nebo admin ŽP NIcKON  mail  
09.06.2015 (14:45)  
Lepší?
registrovaný uživatel Keprt 
09.06.2015 (14:05)  
Formulace o projetí návěstidla taky není vhodná.
registrovaný uživatel OJakup 
09.06.2015 (14:04)  
Překvapuje mě, co se tady občas objeví za veledůležité nehody... Abych pravdu řekl uniká my smysl takovýchto článečků. Např. O nehodě v Žernosekách se tu nepsalo, ale ta ovlivnila zpoždění v okolí na měsíc.
registrovaný uživatel rpet  mail  
09.06.2015 (13:52)  
Jak může těsně minout návěstidlo, když jede po kolejích? To by snad měl minout vždycky...
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko