..: Novoroční přání čtenářům :..

logo ŽelPagePraha — Milé čtenářky, milí čtenáři, dovolte mi, abych vám poděkoval za vaši přízeň, se kterou jste se k nám vraceli v roce 2014. Právě vaše pozitivní reakce a neklesající sledovanost jsou pro nás nejúčinnějším hnacím motorem k činnosti i v roce následujícím. ŽelPage je uznávaným a stabilním magazínem, za což patří všem, kteří nám k tomu pomohli, velký dík. A co nás dál čeká?

Nadále chceme zůstat nezávislým a nekomerčním portálem sdružujícím dobrovolníky, kteří jeho prostřednictvím sdílí svůj zájem a nadšení pro železniční a obecně veřejnou dopravu v souvislostech. Máme zajištěnu technologickou platformu pro náš provoz. Rádi bychom i nadále přinášeli nezávislé zpravodajství s nadhledem, na který jste zvyklí. Naší ambicí nebylo a není být všude, přesto cítíme, že některé oblasti nepokrýváme, a budeme rádi, pokud nám s tím pomůžete.

Můžete se těšit na nové funkce ve fotogalerii, která se díky soustavné péči našich správců stala výstavní skříní naší činnosti. Upřímné díky patří všem autorům, kteří to dotáhli až k publikování fotek.

Máme nově zpracovaný atlas vozů, kde se tým snaží mapovat výskyt kolejových vozidel. Zbude-li dost sil a elánu, doplníme i atlas lokomotiv a zapracujeme na jeho propojení s řazením vlaků, které s vámi zpracováváme již jedenáctým rokem.

Připravujeme nový vzhled stránek, který by zpřehlednil současný systém postupně doplňovaného provizorního designu. Nově by zde měl být zapracován kalendář akcí, seznamy tratí a další projekty.

Rozhodli jsme se po několika letech rozšířit a posílit výbor. V souvislosti s přerodem občanského sdružení na zapsaný spolek, který nám byl vnucen s novým občanským zákoníkem, se přestěhujeme do Prahy a upravíme členskou registraci. Pokusíme se při této nezáživné byrokratické činnosti upravit například uživatelské profily tak, aby přinesly lepší funkčnost vám, uživatelům.

Nemůžeme slíbit, že vše výše zmíněné v roce 2015 provedeme, ale je to naše vize, o kterou se budeme snažit. Děkujeme všem, kteří se na tom již podílejí – aktivní činností, členským příspěvkem, účastí na zvláštním vlaku, nákupem v e-shopu, zasláním PF nebo alespoň slušným chováním na našem portálu. Máte-li zájem se do některého z projektů zapojit, kontaktujte nás.

Rád bych vám závěrem i za tým našeho magazínu popřál hodně zdraví, štěstí a spokojenosti do nového roku. Podle dosavadních indicií to rozhodně nebude rok okurkové sezóny. Těšíme se na setkávání s vámi nejen nad ŽelPage projekty.


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 3.1.2015 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky ŽelPage

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
12.01.2015 (15:50)  
Kolmix: Díky za upřesnění. Chápu use case i motivaci a rovnou se přiznám, že pro současné články a editor to realizovat nepůjde. Do budoucna to promyslíme. Ono není problém zachovat lightbox a zároveň udělat i takový těžkotonážní prohlížeč pro zájemce, jen se na to musí připravit editor jako takový.
registrovaný uživatel Kolmix  mail  
12.01.2015 (15:48)  
Ano, jak píše Josef Petrák, perfektní by bylo, kdyby se mohla fotka otevřít (nejlépe volitelně) nikoli v lightboxu "nad" stránkou s textem, ale v lightboxu v samostatném okně, kde by se dalo rolovat vpřed a vzad a přitom mít stále plně k dispozici text článku ;-)
Že si to "obrázkové okno" někdo šoupne na druhý monitor (jak to dělám já), nebo jen do druhého okna (což se dělá na dnes stále běžnějších širokoúhlých monitorech) nechť už je věc každého jak to kdo má rád ;-)
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
12.01.2015 (13:46)  
Pak navrhuji otevřít si článek ve dvou oknech zároveň a v jednom z nich otevřít lightbox s fotkami (= ŽP toto umožňuje).
12.01.2015 (13:22)  
Radek Papež: To sice ano, ale pak píše, že si chce číst článek v jednom okně a fotky k němu proklikávat v druhé, tzn. musí u toho být nějaká navigace začátek, zpět, vpřed, konec galerie.

Je to tak, Kolmix?
11.01.2015 (14:47)  
Radek Papež: On chce Kolmix v novém okně ne JPEG, ale celé to rozhraní lightboxu. :) To není feature, který by tu doposud někdo chtěl a proto ho nemáme.
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
10.01.2015 (21:58)  
Kolmix: To ale není problém, stačí na miniaturu kliknout pravým tlačítkem myši a zvolit otevření na nové kartě či v novém okně. Můžete si to vyzkoušet u aktualit zde na ŽP.
registrovaný uživatel Kolmix  mail  
10.01.2015 (21:46)  
Potvrzuji co píše pan Volek ;-)

Jinak když už teda bude muset být Lightbox pro zobrazování fotek, MOC prosím o možnost (třeba tlačítko) zobrazení fotky i do nového okna, aby se dalo porovnávat mezi dvěma současně otevřenými fotkami, nebo si třeba číst v jednom okně (či na jednom monitoru) článek a ve druhém (nebo na druhém monitoru) si při tom rovnou prohlížet fotky k článku.
09.01.2015 (20:57)  
Za úvahu by stálo i drobné vylepšení odkazu pod fotkami "Další novinky >>>". Tento odkaz se povětšinou užívá pro zobrazení dalších starších fotek, tudíž by bylo uživatelský rychlejší, kdyby odkaz automaticky zobrazil fotky "za poslední týden" než fotky "za posledních 24 hodin". Alespoň se domnívám, že většina uživatelů rovnou kliká na týdenní fotky, když už tam jde, za předpokladu, že tam nejde uživatel hledat odkaz na mocný nástroj "Rozšířené vyhledávání".
Držím palce tvůrcům ŽelPage a děkuji jim za poučné články o železnici.
registrovaný uživatel Zek  mail  
09.01.2015 (0:28)  
Opera mini. Ma dve volby zobrazeni. Zobrazeni v jednom sloupci stranku predela pro lepsi zobrazeni. Existuje i pro starsi telefony s javou a dokaze usetrit velmi mnoho dat.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
08.01.2015 (11:19)  
Já bych se přimlouval aspoň za mobilní pre-homepage, ve formě zjednodušeného rozcestníku:
- newsky a články za uplynulý týden
- fotky za uplynulý týden
- akce na dnes+7 dní
- vyhledávací pole pro letošní řazení
- fullsize homepage

Ty filtry by snad nebyl takový problém nastavit, tedy pokud se nemusí vymyslet.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko