..: Mimořádná událost v Ostravě–Kunčicích :..

Ostrava — Dnes krátce po patnácté hodině došlo ve stanici Ostrava–Kunčice k projetí návěsti Stůj osobním vlakem Os 2841. Strojvedoucí dle předběžných informací nerespektoval návěst Stůj na odjezdovém návěstidle a zastavil rychločinným brzděním zhruba 50 metrů před výhybkou, kterou momentálně pojížděl zpožděný spoj IC 1007 RegioJet.

Osobní vlak přijel do stanice Ostrava–Kunčice dle jízdního řádu, proběhl zde přípoj na spoj linky S6 ve směru Frýdek–Místek. Poté, aniž by strojvedoucí vyčkal průjezdu spoje IC, pokračoval v jízdě k havířovskému zhlaví, dle odhadu autora rychlostí asi 50 km/h. Krátce před návěstidlem došlo k prudkému zabrzdění a první dva vozy se ocitly za návěstidlem, které v té době zakazovalo jízdu vlaku.

Projeté návěstidlo, foto: Martin Pitřík Dokumentace mimořádné události, foto: Martin Pitřík Odstavená souprava vlaku, foto: Martin Pitřík Přestup cestujících do spěšného vlaku, foto: Martin Pitřík

První informace poskytované cestujícím zněly o technické závadě na soupravě, až poté byli cestující informováni o projetí návěsti Stůj. Ze strany průvodčího ve vlaku byla vyvinuta snaha o přestup cestujících do následujícího osobního vlaku ve směru Český Těšín, avšak tato snaha byla ukončena ze strany výpravčího, který v zájmu ochrany zdraví cestujících nesvolil pohyb v kolejišti.

Po více než hodině, kdy byla zaměstnanci mimořádná událost zdokumentována, došlo k návratu vlaku k nástupišti a cestující byli přepraveni spěšným vlakem, bez možnosti výstupu ve stanicích Ostrava–Bartovice a Šenov.


Martin Pitřík | 21.2.2013 (17:20)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
21.02.2013 (20:14)  
Taky čekám na komentáře těch, co ještě půl roku po rozjezdu RJ, tady v diskuzích tapetovali o tom, jak při testovacích jízdách strojvedoucí RJ projel návěst stůj....
A přitom těch incidentů poslední dobou bylo už poměrně dost, ale je celkem klid....
No ale kdyby měli nějaký incident RJ nebo LEO....
21.02.2013 (18:50)  
Projeté návěstidlo a šoutouši mají rej, mimochodem o jakou že šlo nehodu v popisku fotky?
21.02.2013 (18:10)  
Zatím taky čekám na další informace, provoz na trati omezen nebyl, následující Os na ČT projel po 3 koleji, ke 3 koleji byly taky vedeny vlaky z FM. Akorát po příjezdu do Havířova byla vypsána u následujícího vlaku na Opavu nějaká poznámka, ale nebyl čas to blíže zkoumat. Zatím jsem jen čerpal z informací, které poskytl cestujícím průvodčí ve vlaku a z toho, co jsem sám viděl. Na upřesnění se stále pracuje a budu rád za případně poskytnuté informace.
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
21.02.2013 (18:03)  
Že mlčí?
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
21.02.2013 (17:50)  
A co na to zabzař?
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko