..: Přivítejte nové zvíře Českých drah - pavouka :..

Logo RegioSpider, foto: České dráhyPraha — Další z vozidel Českých drah dostalo název, který ctí tradici z posledních let, kdy se nové vlaky pro regionální dopravu pojmenovávají na základě předobrazů ze světa fauny. Motorové vozy řad 840 a 841 s obchodním názvem Regio-Shuttle RS1 od firmy Stadler, které jsou provozovány na Vysočině, v Libereckém a Pardubickém kraji, tak dostaly nové označení RegioSpider (pavouk). Název navazuje na předchozí názvy jako RegioPanter, RegioShark či CityElefant a vychází mimojiné z anket mezi cestujícími. Primárně odkazuje na to, že RegioSpider se rozlézá do několika krajů a do svých sítí chytá nové zákazníky. S trochou nadsázky mohou také sloupky oken RegioSpiderů připomínat pavučinu a stejně jako má pavouk osm noh, tak tyto vozidla pohání osm kol na 4 nápravách. České dráhy pak vymyslely i další přirovnání, například se tyto vlaky spouští i po nejstrmější české trati 036, úseku Kořenov - Tanvald.

840.008-7 + 840.007-9, Smržovka-Zvonková - Smržovka dolní nádraží, foto: paolo3 840.009-5 + 840.005-3, Smržovka - Smržovka-Luční, foto: Strnda 840.001-2 + 840.007-9, Smržovka - Smržovka-Luční, foto: paolo3 840.012-9 + 840.009-5, Raspenava - Oldřichov v Hájích, foto: paolo3 840.005-3, Železný Brod - Spálov, foto: paolo3 840.008-7 + 840.010-3, Oldřichov v Hájích - Mníšek u Liberce, foto: paolo3

Zdroje: ČD Pro Vás 1/2013, České dráhy


JiříK. , Nuny | 19.2.2013 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Nechic  mail  
21.02.2013 (15:45)  
Pokud jde o komfort jízdy, tak myslím, že ČD se srovnávání docela daří. Jízda Sharkem,Spiderem a Panterem je srovnatelná pohodlím. Jen "Spider" nemá wi-fi což je docela škoda. Myslím, že pozice nejmenšího komfortu se postupně bude přesouvat na kategorii R ačkoli já proti béčkům nic nemám, hned bych je za rakve vyměnil na naší 030
21.02.2013 (15:44)  
CityLizard: Autobusoví (...) dopravci také nedávají svým strojům lidově srozumitelné názvy.
Nedavaji jim nazvy, jako treba Fun & Relax?

k čemu mi je, že na druhém konci republiky jezdí klimatizovaní Pavouci, Žraloci nebo Panteři, když tam, odkud jsem, je vrcholem luxusu Eso se třemi Bt?
Nikdo prece snad netvrdi, ze vam (lidem z vaseho regionu) to k necemu je, nebo ano? K cemu mi je, ze na druhy strane Evropy jezdi Thalys?
21.02.2013 (15:24)  
Leinad: ČD by se měly zaměřit na to, abych věděl, co bude za standard v druhé třídě Os. A nikoli nabízet pod stejným názvem (a za stejnou cenu) různé služby, které si ověřím třeba v řazení na ŽelPage(Šukafon vs Panter).

A to je přesně to, o čem mluvím. Marketingový název je na místě tam, kde chci zákazníka přimět ke koupi určitého produktu. Ale já nekupuji vlak. Já si kupuji jízdenku, platnou po celé síti a ve všech vlacích ČD.

Nemohu si vybrat, zda pojedu za 20Kč šukafonem nebo za 60Kč Spiderem. Cena je vždy stejná a záleží na ČD, které vozidlo na "mém" spoji nasadí. Autobusoví nebo letečtí dopravci také nedávají svým strojům lidově srozumitelné názvy, jen aby si je cestující zapamatovali. Zato si cestující zapamatují jméno onoho dopravce, a že u něj mohou čekat ve stejné třídě vždy stejný standard.

Proto ještě jednou zdůrazňuji: Nezáleží mi na tom, jakým typem vlaku jedu. Záleží mi na tom, s jakým dopravcem jedu, a že jedu včas a pohodlně.

A ano, já také vím, že ČD těžko odněkud jen tak vytáhnou pár set milionů na nové vlaky. Ale k čemu mi je, že na druhém konci republiky jezdí klimatizovaní Pavouci, Žraloci nebo Panteři, když tam, odkud jsem, je vrcholem luxusu Eso se třemi Bt?
registrovaný uživatel happy 
21.02.2013 (13:50)  
jaký je zdroj této řekl bych asi fámy... ...lokomotivní depo, promiň :)

Tím jsem se tě nechtěl nějak dotknout, ale ještě by bylo fajn vědět z jaké pozice je ta info. Jestli ti to řekl někdo z "nejvyšších pater" nebo naopak. Protože "zaručených" zpráv na toto téma jsem již zaznamenal nepočítaně....

Jinak 007 je snad v Liberci vyvázána... Podle mých info se má opravovat, oprava má být provedena snad Stadlerem a bude nákladná, takže se schánějí peníze...

Takže uvidíme, jak to nakonec bude...
registrovaný uživatel Sim 
21.02.2013 (13:34)  
quido.speedy > tim hur :-/
21.02.2013 (12:57)  
jaký je zdroj této řekl bych asi fámy... ...lokomotivní depo, promiň :)
registrovaný uživatel happy 
21.02.2013 (12:31)  
Meh... ...stejně nebudou mít dlouhej život... .007 jde po vidlicový jízdě do šrotu

Agentura JPP, nebo jaký je zdroj této řekl bych asi fámy....

Děsím se toho, co by se stalo při strážce s opravdovým vlakem. Ultimátní rakev, jak když člověk sešlápne plechovku...

Definuj "opravdový vlak" Dále doporučuji nastudovat pojmy jako deformační zóny, přetížení a vliv na lidské tělo atp.
registrovaný uživatel happy 
21.02.2013 (12:26)  
a z jakéhopak jazyka přejala angličtina velké množství slov?

Proč se mě ptáš? Co to s tím má společného. Slovo spider z latiny převzaté není a slovo regio je latinsky celé. Kdyby to bylo anglicky (německy, španělsky, ....) tak by to bylo regional. Takže by to byl regionalspider, regionalshark.... Spojení regioshark, regiospider je spojení latinsko-anglické ať se ti to líbí nebo ne.
21.02.2013 (12:11)  
Meh... ...stejně nebudou mít dlouhej život... .007 jde po vidlicový jízdě do šrotu (neb se zkroutila jako když se ždímá hadr) a tak celou slavnou samonosnou konstrukci opraví až ve Vítkovicích. Na eternitový střeše má člověk větší pocit bezpečí než na střeše RS1, všechno se houpe a prohýbá.

Děsím se toho, co by se stalo při strážce s opravdovým vlakem. Ultimátní rakev, jak když člověk sešlápne plechovku...
21.02.2013 (11:36)  
Viki: A RegioNově nikdo jinak nepoví, než Pendolínko..
Tohle jsem ještě neslyšel, a že se v okolí těchhle krámů celkem dost motám. Kde se jím tak říká?
("Celosvětový ohlas vyvolala zvláště na Liberecku")

bazala68: Pro osoby s fóbií z pavouků je to opravdu marketingový trest.
Nikoliv, právě proto se to jmenuje RegioSpider a ne RegioPavouk. Velká část těch fóbistů neví, že má mít fóbii i ze spidera :-)))

blablafuck: Trochu OT dotaz: proč jsou i v nových vlacích na toaletách nápisy v: češtině, ruštině, francouzštině, italštině?
Protože vyhláška UIC. Dura lex, sed lex.
  1 2 3 4 5 ... 8      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko