..: Hranice a Frýdek-Místek spojí ČD Bus až od začátku května :..

Vizualizace ČD Busu, foto: České dráhy, a.s. Hranice/Frýdek-Místek — České dráhy v polovině března představily pilotní linku projektu ČD Bus spojující stanice Hranice na Moravě a Frýdek-Místek. Zahájení provozu bylo nakonec o celý měsíc odloženo. Licence na linku 920089 Hranice - Frýdek-Místek je nyní zajištěna a zahájení provozu se plánuje na 1. května 2012. Provoz zajistí autobusy BOVA Futura (na ilustračním snímku) a Renault Iliade dopravce Veolia Transport. Od středy 25. dubna bude spuštěn předprodej jízdenek a rezervací. Co se palubního servisu týká, mj. by mělo být dostupné bezplatné internetové připojení přes wifi. Pokud se chystáte cestovat s ČD Busem, tak připomínáme, že v autobusu platí jízdné ČD s povinnou místenkou za 0 korun. Bez místenky budou přepraveni cestující pouze se souhlasem řidiče v případě volných míst v autobusu. Na jednosměrné a zpáteční jízdné získáte 25% slevu i bez zákaznické In-karty s aplikací IN25. Od železniční stanice Hranice na Moravě linka bude vyjíždět z nově zřízené zastávky umístěné na současných parkovacích stáních nalevo od východu z haly.

Zdroj: České dráhy, Veolia Transport


Aleš Petrovský | 23.4.2012 (20:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Služby

Další z regionu ČR Moravskoslezský ČR Olomoucký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
24.04.2012 (12:02)  
jmenome: Proč by se měly autobusy vázat na pomalejší linku s celkově nižším počtem spojů od/do Prahy, než jsou expresy Praha - Olomou - Ostrava? Mně ty vlaky z Ex1 přijdou jako jasná volba - od Prahy na východ je to jádrová linka, na kterou se váže vše, pokud jde.

Ad R27 - ne, ve výběrku se počítá s provozem Ostrava střed - Olomouc. Do FM se to neprotáhne.
24.04.2012 (11:28)  
Nahlížel jsem do jízdního řádu této nové linky abych zjistil přípoje v Hranicích a ve FM. Tak tedy:
1) Hranice: Autobusy mají naplánovaný příjezd k vlakům Ostrava (atd.)- Praha a odjezdy od vlaků Praha-Ostava(atd).Domnívám se ( a nejsem určitě daleko od pravdy), že přípoje měly být vedené k "valašským vlakům " a od nich. Navíc by tito potencionální cestující měli 6O-ti minutový takt. (trať FM-Praha a zpět).Pokud nedojde ke změně tohoto jízdního řádu, tak si myslím, že cestující z FM i nadále použijí při cestě do Prahy nebo zpět vlak. Při přestupu v OKu a OSv. Je jízdní doba srovnatelná s touto novou autobusovou linkou. Pro cestující z Příboru a NJ to bude přínos.
2) FM: přípoje jsou v pořádku.
3) vlaky: Pokud dojde k zavedení rychlíků(Sp) v trati ( Frýdek Místek)-Ostrava-Opava-Olomouc-(Jeseník), jak bylo již dříve uvažováno ( nevím, snad Linka R27 ) doprava z FM zrychlí určitě. ( to, že tyto rychlíky končí v O.středu je snad dočasné).
24.04.2012 (9:48)  
Nechic: Kdo chce, tak si koupí místenku zdarma v e-shopu. Řeči, že bych se ke svému místu neměl dostat nechápu... Kdo chce, zvládá.
Kobros: Ono by možná stačilo tam zařadit nějaké rychlíky, které nebudou stavět v každé zastávce, ale třeba jenom v Kunčicích a pak až ve F-M, otázkou by pak byla obsaditelnost,ne?
registrovaný uživatel kobros 
24.04.2012 (8:45)  
A nechtelo by to i neco udelat s trati mezi Frydkem a Ostravou? Ta jizdni doba je dost spatna.
registrovaný uživatel Kakov 
24.04.2012 (7:55)  
to já bych "Znojmo - Pohořelice - Brno" moc nechápal, protože se tam jezdí (bus) hodně a otázka je využitelnost pro cesty bus+vlak.... což mi u tohoto spoje moc in nepřijde
registrovaný uživatel Nechic  mail  
24.04.2012 (0:27)  
Další tah na truc Jančurovi. Ušetřit z F-M 17min za cenu toho, že s největší pravděpodobností z Hranic už ve vlaku nebude místo (nebo se k místu nedostanu) stejně nic moc. Chápal bych třeba Chlumec n. Cidlinou - Pardubice, Litomyšl - Česká Třebová, Znojmo - Pohořelice - Brno, ale tady jsou od všech vlaků hodně solidní přípoje. Ať žije konkurenční boj..
dopisovatel nebo člen ŽP Martin Grill  mail  
23.04.2012 (22:27)  
Na Najbrtu by dost blbě vynikalo logo Veolie, která busy (a nejspíš i šoféry) pronajímá...
23.04.2012 (21:37)  
Shock: Ne není.Přesně takovéto autobusy, taková barva, takový polep, bude jezdit ;-)
registrovaný uživatel Shock 
23.04.2012 (21:18)  
IC-Hutník: kde je řečeno, že v Najbrtu nebudou? Ten snímek je ilustrační...
registrovaný uživatel IC540  mail  
23.04.2012 (21:10)  
Každá minuta na tak dlouhé cestě dobrá, takže je to jen dobře. Takových promyšlených záležitostí, které usnadní cestování jen více...
Najbrt bych do toho netahal, hlavně a´t dojedou včas, či naopak počkají v případě zpoždění...
Být to jako kdysi u ČD, tož nevím nevím...
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko