..: Stipendijní program Českých drah vyhlášen i letos :..

Řada z nás trpí velkou láskou k železnici. Těm mladším může pomoci stipendijní program ČéDés., foto: Topič Praha — V pořadí již čtvrtý běh stipendijního programu ČéDés vyhlásily v prosinci minulého roku České dráhy. Určen je pro žáky 9. ročníků základních škol a studenty partnerských středních škol. Výhodou je pravidelný měsíční příspěvek ve výši 2 000 korun, ubytování na domově mládeže (do výše 1 500 korun) zdarma, příspěvek na studijní pomůcky, odměna za výborný prospěch a v neposlední řadě též jízdné po ČR zdarma (režijní průkaz). Jak se o stipendium přihlásit? Nejprve je nutné zaslat motivační dopis spolu s přihláškou na adresu příslušného odboru Generálního ředitelství ČD, a to nejpozději do 28. února 2012. Po písemném vyrozumění následuje ústní pohovor, na jehož základě je rozhodnuto o přijetí či nepřijetí žáka do programu. V případě úspěchu je nezbytné absolvovat související zdravotní prohlídku.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 8.1.2012 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Stavby a projekty

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2      Zpráv na stránku:   
11.01.2012 (21:53)  
vojtik nekdy to muze byt nevyhodne i pro studenta,prece jenom clovek se upise a kdo vi co bude za 4 roky,treba bude stokrat lepsi nabidka.

Kazdopadne je to fakt urcene pro ty,kteri chteji delat strojvedouciho,takze pokud mezi nimi nekdo jste,tak berte,levnejsi studovani,levnejsi cestovani a prace zajistena...perfektni nabidka.
registrovaný uživatel vojtik 
10.01.2012 (21:26)  
Pokud na to máte zdravotní předpoklady, tak to stipendium berte. Když jsem já nastupoval na střední, tak tato možnost ještě nebyla... kdyby byla, tak bych se snažil všemi silami tam dostat a hlavně udržet. Třeba by mě to i motivovalo k učení :-D

Berte to takhle. Po škole budete mít jistotu práce, což je v dnešní době, kdy se všude propouští, značná výhoda. A lepší mít práci, kde budu s jistotou dostávat třeba 10 000Kč čistého měsíčně, než být na podpoře a zadarmo zametat ulice.

A když to nevyjde a poskytovatel prostě oznámí, že pro vás práci mít nebude? Je to jeho škoda, protože stipendium vám poskytl a vy se na jeho účet třeba vozíte zdarma vlakem. Tratí na tom on :-)
09.01.2012 (19:57)  
Taky jsem chtel delat strojvedouciho,ale nesel jsem na skolu,kde nabizeli stipendium,nakonec jsem se rozhodl studovat vysokou školu a zacinam premyslet nad tim,jestli by mne vubec bavilo delat strojvedouciho,prece jenom jezdit par trati sem tam sem tam sem tam....nemam rad takovy stereotyp,a ted mam spis vice zajem se radsi podilet na vyrobe vlaku a lokomotiv,no uvidim,kam to za par let dotahnu
09.01.2012 (11:27)  
Nechnic: v případě pokračování studia na vysoké škole bude smlouva upravena resp. doplněna o tuto skutečnost
registrovaný uživatel Nechic  mail  
09.01.2012 (10:15)  
Nevím jestli dioptrie 0.0 je znak "těch nejlepších", většinou je to dáno geneticky (alespoň část dioptrií a míra zhoršení už jen životasprávou). A ten závazek mám chápat tak, že už člověk nemůže na vysokou školu?
registrovaný uživatel PepaN 
08.01.2012 (23:05)  
Martin007:: ale do toho s tím jdete, navíc v dnešní době, kdy je práce relativně málo, je toto dobrá nabídka. S Váš kámoš, který to zkoušel na to jednoduše neměl, buď měl špatné známky, nebo neměl zdravotní stav, jak známo, takovéhle věci jsou pro ty nejlepší a ne pro nějaké propadlíky... :-)
08.01.2012 (20:00)  
Stipendium je fajn pokut se dostanete na dobrou školu.Jinak do stipendia nesmíte mít žádnou zrakovou vadu..takže jak na levém oku tak na pravém musí být 0.0 dioptrie nebere se žádný ohlet ..i když v zákoně je to do 2,5 tuším..Prostě na stipedium má ČD své požadavky..Kamarád to 3x zkoušel a nic..Hodně mých kamarádů má stipendium a někteří říkají,že by to toho nešli..Přece jenom závazek práce 5 let..Co kdyby v tu dobu přišla výhodnější nabídka ..Musíte vrátit celkem velkou částku..
registrovaný uživatel PepaN 
08.01.2012 (19:27)  
Martin Chovanec: tak to už je pak jedno ne? Jestli ŽP nebo "IN100" s 2. třídou...
08.01.2012 (19:25)  
Lukyn14: Na hradlo pracovat asi nepůjdeš, když ty ČD pod palcem už od 1. 9. 2011 nemají.
08.01.2012 (19:13)  
Petr Borženský : jako strojvedoucí nikdy na střední škole nevystuduješ
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko