..: Dálkové vlaky nabídnou na konci října o 14 tisíc míst více :..

R 1540 Olše (nástup cestujících), Olomouc hl.n., 10.5. 2009, foto: Josef Petrák Praha — Jak již bývá zvykem, na konec října České dráhy opět chystají razantní posílení kapacity dálkových spojů. Stane se tak v souvislosti s blížícím se státním svátkem, který připomíná den vzniku samostatného československého státu, Dušičkami a akčními jízdenkami ČD Net LIDL, jejichž prostřednictvím se český majoritní dopravce snaží nalákat nové cestující. Posilovat se bude zřejmě nejvíce za poslední roky; kapacitnější soupravy vyjedou na všechny páteřní linky, a to především v pátek 28. října a v neděli 30. října. Těšit se můžete na dvě jednotky CityElefant, tradičně nasazené na posilových R 1584 a R 1585 z Prahy do Třince.

Srovnání vozů B v designu Najbrt, foto: Josef Petrák Posilové vozy budou na některých spojích řazeny již ve středu 26. a ve čtvrtek 27. října. Dle očekávání půjde prioritně o rychlíky spojující hlavní město s Ostravou a Zlínem. Mnohem většího navýšení kapacity se dočkáme v pátek 28. října, tedy v den státního svátku a zároveň v první den platnosti akční nabídky ČD Net LIDL, díky níž dopravce očekává zvýšený zájem cestujících. Celkem 4 500 míst navíc bude poskytnuto v neděli 30. října, kdy se řada lidí vrátí z prodlouženého víkendu či prázdnin zpět domů. Posilové rychlíky 1584 a 1585, jedoucí z Prahy do Třince, čeká dle předchozích zkušeností změna řazení. Místo klasické soupravy, složené převážně z vozů řad A, BDs a B, zde bude opět vypravena dvojice jednotek CityElefant, a to ve čtvrtek 27. října na vlak 1585 (v pátek 28. 10. vlak nejede) a v neděli 30. října na vlak 1584 zpět do Prahy. Pomineme–li sedadla konstruovaná pro regionální dopravu a absenci místa pro objemná spoluzavazadla, s ohledem na možnosti současného vozového parku přinese tato mimořádná změna řazení mnohem vyšší cestovní komfort.

České dráhy zároveň dodávají, že jsou připraveny posilovat jednotlivé vlaky operativně. Jedno takové opatření se týká například vlaku EC 120 Košičan – pokud přijede ze Slovenska plně obsazen, ve Valašském Meziříčí bude souprava rozšířena až o tři vozy tak, aby alespoň na českém území poskytla dostatečnou kapacitu. Dopravce i přes všechna opatření doporučuje nakupovat jízdenky včetně místenek, a to s dostatečným předstihem prostřednictvím e–shopu. Ušetříte tak svůj čas, a jste–li majitelem zákaznické In–karty, i peníze.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 24.10.2011 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
03.11.2011 (16:34)  
Miroslav Zikmund > mi je fuk cim :-) Stejnou logikou, jako se nekdo dozaduje posileni zlutovlaku (ktere nakonec bylo) bych se mohl ja dozadovat beznadejne vyprodanych potemkinu (ktere neni cim posilovat, coz mi je naprosto jasne). Ovsem pokud nekdo nepochopi nadsazku, tezko mu pomoci ;-)
02.11.2011 (22:42)  
Sim : a čím byste chtěl ta Pendolina posilovat, jestliže je inventární stav 7 a turnusová potřeba 6 ... jedno v provozní záloze a kdoví, zda není na plánované údržbě, která se odvíjí podle ujetých kilometrů ... nebo může být odstaveno pro nějakou závadu ...
02.11.2011 (8:22)  
Tak jsem vyzkousel 1584 a vylezl jsem oslepen pote, co jsem 4 hodiny cumel do hnusneho, intenzivbniho zarivkoveho svetla. Lidem okolo byla stridave zima a vedro.

Pokud muze mit difuzni mrizku pod zarivkou vozidlo metra, nevim, proc ji nemuze mit primestska jednotka. Stejne tak proc svetelny dojem z interieru je operacni sal. Rovnez nerozumim tomu, proc se nedaji svetla individualne ovladat, kdyz totez nabizi 40 let stary vagon Bt.

Naopak docela pozitivni je sezeni, sedacka nebyla az tak hrozna.
registrovaný uživatel Honza  mail  
31.10.2011 (21:31)  
zirecek: já jel 28. a to posily byly :-)
30.10.2011 (19:48)  
30. října ... ČD, a.s. asi posilovali pouze mediální obrázek. V terénu jsem posily moc neviděl. Tedy IC/EC k prasknutí a pěkně na stojáka na rameni Pha-Ova, :-).
27.10.2011 (9:16)  
aby mnou zaplacené zboží nebo službu dodala v předem domluvené kvalitě
A jakou kvalitu jste si domluvili? Pokud chcete vlak bez stojících cestujících, pak máte k dispozici pendolino nebo jiného dopravce.
registrovaný uživatel Indi  mail  
26.10.2011 (13:17)  
@Ťululu: zákazník jako vy a firma jako ČD k sobě nádherně pasujete, Vás by si měli hýčkat :)
Jinak to ale v normálním civilizovaném světě chodí tak, že když si jako zákazník něco zaplatím, tak to také chci dostat a ne si pouze koupit lístek do loterie... Na firmě je, aby mnou zaplacené zboží nebo službu dodala v předem domluvené kvalitě a jak si to zařídí je mě zcela jedno...
26.10.2011 (12:18)  
waszyn : jenomze nejste sam,ktery si neco poctive zaplatil,i lidi kteri cestuji stejnym vlakem jako vy chteji si dojit vklidu na WC,nebo do jidelnaku,a pokud nemaji misto k sezeni,tak jsou aspon radi za to ze muzou byt v ulicce,takze v tomhle pripade pomuze pouze jen slusna domluva s cestujicimi,aby vas pustili ke svemu mistu atd.,vy se tady ohrazujete,jako by ten vas vagon byl cely vas a ostatni jsou tam jen pouze na vase dobre slovo
registrovaný uživatel waszyn 
26.10.2011 (12:04)  
Tululum: za 329+35 do Ostravy bych ocekaval ze nebudu muset nic resit, pres nikoho se prodirat, nikoho nevyhazovat,zajit si na zachod, do jidelaku atd.
Tve "Ja si poradim" bych bral, kdybych jel nacerno na hajzlu, nikoliv pote, co jsem CD zaplatil poctive vydelanych 364 Kc.
26.10.2011 (10:58)  
waszyn : ja si totiz vzdy nejak poradim
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko