..: Řepařská drážka je prodloužena :..

Parní vlak na dočasné konečné Mlýnek, foto: Vojtěch Beran Sendražice — Výstavba Kolínské řepařské drážky i nadále pokračuje. Do oficiálního provozu byl totiž uveden nový úsek, ukončený na provizorní výhybně Mlýnek, z níž by se měla po prodloužení trati k obci Býchory stát zastávka. Nový úsek byl po kolaudaci, která proběhla 20. května, prohlášen kolaudačním komisionářem za sjízdný. První vlak vyjíždí ze stanice Sendražice v 10.00, v sudé hodiny se jezdí do stanice Výrovna, kam trvá cesta tam i zpět přibližně 30 minut. V liché hodiny pak na Mlýnek, celková doba jízdy je asi 45 minut. Poslední vlak mimo sezonu vyjíždí v 16.00, v době letních prázdnin jede také v 17.00. Vlaky jezdí během sezóny každý víkend, mimo ni pak během akcí na drážce. Kompletní jízdní řád, ceník jízdného i program akcí je k dispozici na internetových stránkách drážky. V současné době probíhá výstavba železniční naučné stezky Za historií řepařské drážky a okolí, jejíž slavnostní otevření je naplánováno na víkend 25. – 26. června, necelé čtyři roky od slavnostního zahájení provozu drážky.

Zdroj: Klub pro obnovu Kolínské řepařské drážky


Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 14.6.2011 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Středočeský


registrovaný uživatel Myšák  mail  
15.06.2011 (7:20)  
Děkujeme za slova chvály a za podporu :-). Ku zálabské zastávce trať bohužel nepovede, nejdál se dostaneme k sendražickému hřbitovu, kam povede drezínová kolej. Okolo různých firem, benzinky a přes "severní obchvat" Kolína nemáme šanci stavět... Expoziční vagon bude stát už na stávající konečné na Mlýnku, představen by měl být na otevření naučné stezky 25.6.2011. No a prodloužení trati na Býchory závisí na zajištění financování...
15.06.2011 (6:49)  
Kéž by se jednou podařilo i prodloužení na opačnou stranu k železniční zastávce, aby nebyl přístup jen po silnici. Je to pěkná a chvályhodná zájmová činnost.
14.06.2011 (22:28)  
Jen tak dál.., v blízké době se bude drážka prodlužovat asi o necelý kilometr a ve výstavbě je i vagon, ve kterém bude na budoucí konečné (Býchory) malá expozice.
registrovaný uživatel Lampik 
14.06.2011 (21:13)  
Když jsem drážku loni o prázdninách navštívil, byl jsem nadšen :) jak byla snaha celý tento "projekt" uskutečnit a přenést do reálu. Hodně mě to "dojalo" a držím palce a jsem rád, že se staví dál a dál...Dodám jen: Jen tak dál :)
registrovaný uživatel PepaN 
14.06.2011 (21:04)  
Jen tak dál, držím palce :-)

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko