..: V Čeladné slouží cestujícím nová zastávka :..

Nová budova zastávky v Čeladné, foto: SŽDCČeladná — Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) se nevěnuje jen rekonstrukcím koridorových stanic, jako je například Přerov. Důkazem je tomu i nová budova zastávky v Čeladné, která funguje zároveň jako automatické hradlo. O plánované výstavbě jsme již psali před dvěma lety, 2. dubna 2011 pak byla nová budova slavnostně otevřena. Zastávka, jejíž realizace přišla na jedenáct a půl miliónu korun, poslouží na trati 323 z Ostravy do Valašského Meziříčí. Cestující se dočkali nové čekárny včetně výdejny jízdenek, vybavenou s bezbariérovým WC, které nahradilo původní suché WC nacházející se mimo budovu. Nechybí ani přístřešek pro úschovu jízdních kol.

Nová budova vyrostla na místě původní budovy z června roku 1887, která chátrala a její stav byl již neúnosný. Díky stavebnímu řešení kladoucímu důraz na použití pálených cihel a dřeva dostala zastávka svůj osobitý ráz a je tak důstojnou „vstupní branou“ do obce s rozvinutým cestovním ruchem. Slavnostního otevření nové budovy, které proběhlo 2. dubna, se zúčastnili zástupci SŽDC SDC Ostrava a KCOD ČD Ostrava a v neposlední řadě také starosta obce s 2 300 obyvateli. Událost si lidé nenechali ujít a v hojném počtu se zúčastnili i jízdy zvláštního vlaku, vypraveného při této příležitosti. V jeho čele byla parní lokomotiva 423.041, která si od železničářů vysloužila přezdívku „Velký bejček“. Po otevření nové budovy pokračoval i další doprovodný program určený především dětem.

Zdroj: SŽDC


Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 25.4.2011 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Moravskoslezský


  1 2      Zpráv na stránku:   
25.04.2011 (14:59)  
Hezký design, bohužel, jak dlouho asi vydrží... Chtělo by to zajet zdokumentovat :-)
25.04.2011 (14:49)  
Už jsem v Čeladné dlouho nebyl, ale těším se, až vystoupím na nové zastávce. Vypadá to o hodně lépe, než co pamatuji! :-)
editor nebo admin ŽP RaPa  mail  
25.04.2011 (14:37)  
Nadpis článku je mírně zavádějící - nová zastávka vs. nová budova. ;)
registrovaný uživatel E.w.i.i.i.k  mail  
25.04.2011 (14:09)  
Příjemný pohled po několika měsících provizoria. Jo, byla to "romantika" nakupovat jízdenky v unimobuňce s cedulí "Čeladná". Ale ta původní zchátralá budova měla své kouzlo (už méně ty suché záchody vedle :-D). Myslím si, že tato budova je její důstojnou nástupkyní :-).

To Ondra_h: No, v Čeladné těch sprejerů asi moc není... Počmárané jsem tam neobjevila nic... a taky si myslím, že si tu novou budovu budou místní hlídat... (ačkoliv je trošinku mimo obec), protože místní samospráva usiluje o titul "Nejlepší a nejkrásnější obec v regionu". Nedopustí, aby jim počmárané nádraží kazilo reputaci...
registrovaný uživatel prazak 
25.04.2011 (14:06)  
Vypadá moc hezky. Zatím...
Sprejeři a vandalové jí určitě "upraví" podle svého, bohužel.
registrovaný uživatel Ondra_h  mail  
25.04.2011 (13:48)  
Pěkný design. Ale za jak dlouho ji zničí sprejeři...
registrovaný uživatel Martin Michl  mail  
25.04.2011 (13:22)  
docela pekna budova libi se mi
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko