..: WESTbahn získal bezpečnostní osvědčení dopravce :..

WESTbahn – Stadler KISS (vizualizace), foto: WESTbahn Vídeň — Soukromý rakouský železniční dopravce WESTbahn získal licenci k provozu. Bezpečnostní osvědčení dopravce vydal ve čtvrtek 7. dubna příslušný odbor rakouského ministerstva dopravy. Tímto krokem se pro WESTbahn stává reálný plán vstupu na rakouský trh osobní železniční dopravy s počátkem platnosti jízdního řádu 2011/2012. Do přímého souboje s Rakouskými spolkovými drahami (ÖBB) na trati Vídeň – Salcburk (nazývané Westbahn, Západní dráha), kde od 11. prosince zavede třináct párů spojů InterCity. První ze sedmi dvoupodlažních jednotek Stadler KISS by měla být hotova na začátku léta.

Zdroj: WESTbahn


Josef Petrák Poslat mail autorovi | 8.4.2011 (0:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Rakousko


  1 2      Zpráv na stránku:   
dopisovatel nebo člen ŽP IR  mail  
08.04.2011 (11:30)  
No, do diskuse se plést nebudu, jen připodotknu, že by se možná mělo spíše říkat/psát "dvoupodlažní", protože "dvoupatrový" znamená "přízemí + 2 patra". Ne že by tedy nešlo zavést "třípodlažní" soupravy, ale asi by to zanmenalo, že bychom v těch soupravách museli nejspíš lozit po kolenou...
Omlouvám se za svou vrozenou prostořekost... :-)
registrovaný uživatel Etienne  mail  
08.04.2011 (11:14)  
Farkač: narážím spíše na skutečnost, že zatímco např. v Německu lze za obstojné peníze docela dobře cestovat (např. Länder Tikety), v Rakousku působí Einfach-Raus Ticket spíše jako výsměch.
08.04.2011 (11:06)  
AD Etienne:
S vlakem v Rakousku se může svést každý Čech i bez Fipky (režijka na to vliv nemá). I v jiných evropských státech. Je třeba jen mít ale takový plat, jako má chemický ministr financí. On už v Evropě je, my ostatní teprve před ní, i když nám je stále předkládáno, že jsme její součástí.
FRK
08.04.2011 (10:09)  
Acolmizli) Co jsem si psal s WESTbahn, tak s představením první jednotky uveřejní i tarif. Jedna z věcí je ale známa už teď – vlaky budou mít jednu vozovou třídu s komfortem na úrovni jedničky, nebo alespoň to slibují. :)

Jinak je tu další zajímavá "podobnost" s RegioJet–em. Také mají potřebu poukazovat na některé potenciálně zajímavé relace, které ÖBB totálně zazdilo. V tomto případě to je Graz – Linz, na které poslední kvalitní vlak byl EC 100/101 Jóže Plečnik.
registrovaný uživatel Etienne  mail  
08.04.2011 (9:35)  
Mě by spíš zajímalo, za kolik jízdenka do Salzburku bude. Jestli se konečně i Čech bez režijky bude moci v Rakousku svézt vlakem.
08.04.2011 (7:47)  
acolmiztli: nekomfortní dvoupatráky a navíc tramvaje, přece tramvaj na dálkových linkách jezdit nemůže :-))))))))
registrovaný uživatel acolmiztli  mail  
08.04.2011 (6:18)  
Poctivě jsem si přečetl celou diskuzi pod odkazovaným článkem z roku 2008 a vsadím se, že se jen v minimálních obměnách bude opakovat... Tak schválně: "vyzobávání rozinek", "nekomfortní dvoupatráky" a "ZDO reality show"?
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko