..: Na Špičák o jarních prázdninách výhodně vlakem :..

Špičák, foto: JonyPlzeň - České dráhy vycházejí vstříc školákům a všem lyžařům z Plzeňského kraje. O jarních prázdninách od pondělí 14. do pátku 18. února posílí vlaky, ve kterých se čeká největší nápor cestujících; z Plzně ve vybraných vlacích dojedou až na Špičák bez přestupu. Sp 1960 odjíždí z plzeňského hlavního nádraží v 7.02 a na Špičák dorazí v 9.00. Pokud se cestující prokážou platným jízdním dokladem, bude jim, v rámci partnerského programu ČD a vybraných skiareálů - ČD Ski, poskytnuta sleva 10 % na celodenní permanentku v lyžařském centru SportService Špičák, a to až do 27. března. Vleky se nachází přibližně 250 metrů od zastávky Špičák, kam České dráhy zdarma dopraví lyže, snowboardy a boby. Ze Špičáku se pak mohou lyžaři vydat zpět R 829, který odjíždí v 17.03 a do Plzně dorazí v 18.56.

Zdroj: České dráhy


Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 12.2.2011 (18:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu ČR Plzeňský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Sim 
14.02.2011 (15:48)  
ythomas_ct > presne tak, se sladkosti na zaver v pripade uspesneho zvladnuti porce :-)
14.02.2011 (12:32)  
Ad Sim: zastavit v Cachrove na "malou svacinku"
Mají na mysli třeba segedýnek s 15, popř. 20 knedlema? ;o)
registrovaný uživatel Sim 
14.02.2011 (12:19)  
Mno, prestoze to jako pozitivum beru, zas tak u vytrzeni z toho nejsem - asi sem preci jen namlsanej. Konkretne moje posledni lyzovacka (tenkrat jsem se pokousel o prkno) byla v Kasperkach - skibus z CAN v Plzni v cene (resp. v autobuse jsem si koupil jizdenku, ktera zaroven platila jako celodenni permice na vleku) vcetne "mistenky" (prodej pouze do vycerpani kapacity busu), nemusim chodit pul kilometru z vlaku na tramvaj a nemusim mit lyze (ze kterych kape voda z tajicich zbytku snehu) nad hlavou.

Ano, jakozto plzenskej jsem toho busu mohl vyuzit, bydlet treba v Dobranech, mam smulu. Nicmene priznavam, ze od te doby jsem na sjezdovce nelyzoval a prestoze se povazuju za vlakoveho fandu, spis bych zase pouzil skibus nebo svoje auto (umoznujici mi zastavit v Cachrove na "malou svacinku" - modri vedi), nez vlak.
13.02.2011 (19:45)  
Za dob ČSD jezdívalo na podobných vlacích - tehdy jen do zastávky Železná Ruda i deset vozů, vzadu strkal brejlák nebo kocour. Na řadě zastávek se vlak nevešel k peronu ... O víkendech jezdil "za dobrých směhových podmínek" posilový vlak ...
registrovaný uživatel Téoz  mail  
13.02.2011 (16:43)  
SYN:
levnější asi určitě...
ale já odtamtud vůbec nejsem, takže nevim jak to s těmi plány vypadá...
registrovaný uživatel SYN 
13.02.2011 (15:57)  
Neměli by to v těch Koutech skoro jednodušší (a levnější) kdyby na stráni co nejblíž vlaku udělali "menší svážek s malým šleprem" který by průměrnému lyžaři umožnil se dvakrát za den (ráno a večer, přesněji při příjezdu a odjezdu) vytáhnout jen tak vysoko aby k hlavnímu svahu se sedačkou dojel "traverzem" po vlasních? Zbytek času by se tam mohli placatit začátečníci...
registrovaný uživatel junkrs 
13.02.2011 (15:51)  
Také jsem téhož názoru, že by to v podobných obdobích chtělo minimálně o vůz navíc. Dost možná by se vyplatila i nějaká mimořádná souprava třeba i s omezeným množstvím zastavení. Lidí, kteří by v tuhle dobu využili vlaku bude jistě dost, ale třeba právě kvůli předpokládaným tlačenicím jedou raději autem.
registrovaný uživatel Téoz  mail  
13.02.2011 (15:09)  
ještě jsem si vzpomněl na Velké Karlovice... tam je spíše menší skiareál, ale hnedle u trati a nádraží :)

jo a Kouty nad Desnou, tam je to teď asi kilák od vlaku k jediné šestisedačce, která u nás jezdí a stojí.. je to nově komplet rozšířený areál... vlak tam chtěli o ten kilometr prodloužit, ale nevim, jestli k tomu nakonec dojde... bylo by to parádní!!
registrovaný uživatel Karel Lustyk  mail  
13.02.2011 (11:56)  
V Mostech u Jablunkova je to od vlaku asi 700 m, i zde platí sleva. Středisko je dobré, výhodou je menší množství lyžařů a málokdy fronty u vleků.
registrovaný uživatel Neonym  mail  
13.02.2011 (11:50)  
R829 jezdí od té doby, co se na špičáku lyžuje, každý víkend narvaný, že se kolikrát stojí i v uličce vedle první třídy(což docela ruší i její pasažéry) Chtělo by to na celou zimu nějaký ten vagon navíc. Alespoň na ty víkendy
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko