..: V Pendolinech zavedeno nové bonusové občerstvení :..

Steward s minibarem, SC 513 Pendolino Sprinter, foto: Josef Petrák Praha — V prosinci minulého roku se cestující spojů SC Pendolino dočkali změny kultury stravování i jídelního lístku. Od ledna letošního roku dodává do Pendolin bonusové občerstvení společnost BAPA s.r.o., jež vyhrála soutěž na tuto dodávku. Společnost nabídla nižší cenu než předchozí dodavatel, avšak za vyšší objem dodávaných služeb. České dráhy tak v tomto směru ušetří 2,6 milionu korun ročně, a to i přes to, že by se kvalita občerstvení měla ještě zlepšit. Gastronomický servis bude i nadále zajišťovat společnost JLV, největší český poskytovatel služeb na cestách, který mimo jídelních vozů či bistrovozů provozuje i lehátkové a lůžkové vozy. V Pendolinech si cestující s jízdenkou pro 1. třídu mohou nyní nově vybrat z bonusové nabídky baget, sendvičů, salátů, dezertů a dokonce i jídel pro diabetiky. Výběr se bude každý týden měnit. Standardem 1. třídy zůstává i nadále káva, čaj, kakao, nealkoholické nápoje a nabídka denního tisku v ceně přepravy.

Zdroj: České dráhy, JLV, ŽelPage


Vojtěch Beran Poslat mail autorovi | 19.1.2011 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   
25.01.2011 (18:21)  
Problém s citronem do čaje jsem bohužel v 1.třídě zažil osobně taky.Byl jsem zvyklý na určitý standart a najednou si musím koupit citron za 3,-kč.
Musím konstatovat že sortiment v jedničce je horší než v roce 2010 a ani milá stevardka tento dojem nenapraví
registrovaný uživatel pekař 
25.01.2011 (16:43)  
lukin: je to jednoduché, dozbrojuje se pouze v Praze.
registrovaný uživatel lukin 
25.01.2011 (9:11)  
Dnešní ranní zkušenost.

SC500 25.1.2011

Po požadavku na ovocný čaj s citronem, mi bylo řečeno, že citron již není v nabídce ... (vždy jsem dostal malou citronku).
Nabídka jídel nebyla. Jediné co bylo, byla chlebíčková bageta. Byla sice dobrá, ale nic dalšího nebylo. Když jsem se pohledné slečny dotazoval proč je tak chudá nabídka, když na webu slibují kvalitnější a širší výběr, bylo mi řečeno, že nabídka závisí na počtu lidí kteří jedou do Ostravy ... Přiznám se, že jsem to nepochopil. První ranní vlak ...a navíc z Ostravy ??? ... Na širší debatu jsem neměl chuť. Teď mne ta bageta tlačí v břichu, inu salátek bych si dal věru raději.
registrovaný uživatel Kakov 
22.01.2011 (23:24)  
topič: jako "čerstvý" dietář musím říct, že najíst se v jakémkoliv zařízení, i ve vlaku je téměř nemožné, pokud člověk nechce porušit předepsanou dietu...
registrovaný uživatel M 
22.01.2011 (11:11)  
topic - prvni prakticke zkusenosti zde byly jiz davno... A nektere z nich naopak rikaji, ze bagety jsou lepsi...
registrovaný uživatel bugear 
21.01.2011 (15:46)  
@Sim: Pokud odeberete B, stejně vám to budou brzdit WR(m). Po zrušení jídelen stejně nemáte dostatek vozů na 160, takže budete mít dalších několik souprav z Bee272.
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
21.01.2011 (13:46)  
No vida, máme tu první praktickou zkušenost.
Ona mě vůbec ta věta v článku
Společnost nabídla nižší cenu než předchozí dodavatel, avšak za vyšší objem dodávaných služeb. České dráhy tak v tomto směru ušetří 2,6 milionu korun ročně, a to i přes to, že by se kvalita občerstvení měla ještě zlepšit.
přijde rozporuplná. Co to vlastně je objem nabízených služeb? Za vyšší objem a zvýšenou kvalitu platit méně peněz sice zní lákavě, ale asi to musí dopadnout tak, že tu nižší cenu odnese cestující na kvalitě jídla.
registrovaný uživatel lukin 
21.01.2011 (11:23)  
k tématu:

Pendolino využívám velice často a můžu provnávat v čase. Jsem pravidelný zákazník ČD a trochu i fanda ...

- ad. diabetické jídlo - nikdy mi nikdo nic takového nenabídnul
- ad. saláty - vyjímečně je nabídnou rovnou, někdy je na vyžádání donesou, ale většinou salát není ...
- ad. kvalita pokrmů - aktuálně je kvalita jedenoznačně horší, džusy pouze 0,2 v petu, malá buchtička místo croissantu s náplní, horší bagety a sendviče ...
- ad. noviny - ráno bývají v plné nabídce (Hospodářky, Dnes, Blesk a Právo), odpoledne většinou zbyde max. jeden titul ...

Obecně se dá říci, že s nižší cenou je aktuálně i horší kvalita. Některé věci jsou prostě více šizeny. Bagety jsou speciálně dělány pro SC a nejsou tak chutné jako dříve. Sendvič jsem zatím nově nezkoušel. Často se stává, že je nabídka dramaticky zúžena. Viz. SC500 ve středu 19.1.2011, kdy byla v nabídce pouze šunková bageta s datem spotřeby 19.1. ... Nic více. A to jsem byl třetí v pořadí, který byl obsluhován (seděl jsem vedle jídelňáku).

Musím konstatovat, že kvalita občerstvení se v čase zhoršuje. Nostalgicky vzpomínám na Manažera v letech, kdy jezdil bez zastávky Ostrava-Praha, a kdy jezdila stevardka s leteckým vozíčkem a rozvážela teplé jídlo, jako v letadle ...
registrovaný uživatel M 
21.01.2011 (10:10)  
Neni tam neco jako cestujici 2.tridy si muze koupit bagetu dle denni nabidky?
Mne by spis zajimaly ty salaty, na ty uz nekdo narazil?
dopisovatel nebo člen ŽP topič  mail  
21.01.2011 (9:40)  
Pokusil bych se vrátit diskusi k tematu zprávy.
Nějak jsem nepochopil, proč si z "bonusové nabídky baget" (zhůvěřilé slovní spojení) může vybírat jen cestující 1.třídy? Proč by si z "bonusové nabídky" nemohl zakoupit proviant i cestující 2.třídy? Druhotřídní diabetik má při cestě pendolinem smůlu a musí si přinýst sváču z domova?
  1 2 3 4 5 6      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko