..: PKP IC: pendolina budou, ale bez naklápění :..

PKP Intercity SA Varšava — Polský dopravce PKP Intercity si po mnoha měsících průtahů vybral dodavatele 20 jednotek pro dálkovou dopravu. Vítězem vleklého výběrového řízení se stala společnost Alstom, která v tendru nabídla vlaky odvozené od pendolin nejnovější generace ETR 610. A zatímco PKP Intercity řeší, kde vezme všechny potřebné peníze, z úst zástupců Alstomu zatím vyšla pro některé poněkud šokující zpráva: přestože se dosud na polském internetu a v tisku skloňovalo slovní spojení „wychylne pudło“ (naklápěcí skříň) ve všech možných pádech, teprve nyní vyšla na veřejnost informace, že Alstom sice ve výběrovém řízení nabídl jednotky ne nepodobné druhé generaci Cisalpina, ovšem bez naklápění.

Tuto informaci poté magazínu Rynek Kolejowy potvrdila i tisková mluvčí PKP Intercity Małgorzata Sitkowska: „Alstom nabídl soupravy pendolino nejnovější čtvrté generace. Vlaky stejného typu už jezdí mimo jiné ve Španělsku a Číně, kde jsou trakce podobné polským.“ PKP Intercity tak budou zřejmě do budoucna provozovat vlaky, které dostaly své jméno díky své schopnosti projíždět oblouky rychleji díky aktivnímu naklápění skříní, ačkoliv jimi vybaveny vůbec nebudou stejně jako například právě zmiňované soupravy CRH5 čínských železnic. Španělské dráhy Renfe po odlehčené verzi ETR.610, označené řadou 114, sáhly v roce 2008 v rámci výběru vozidla pro vysokorychlostní regionální spoje Avant. Po téměř dvou letech testování však zatím 13 zakoupených jednotek nebylo nasazeno do provozu.

Zdroj: Rynek Kolejowy


JiříK. | 7.12.2010 (10:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Vozidla

Další z regionu Polsko


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
07.12.2010 (13:19)  
Ale deti, tak je snáď jasné, že toto nebude jazdiť po zarastených lokálkach niekde v Podleskom vojvodstve, ale prioritne po CMK.
07.12.2010 (11:25)  
SYN: ani tym by som si nebol az taky isty...a zase musim dat, dobry je ten vtip :)))))
Taky upadok infrastruktury, ako dokazali Poliaci, sa len tak nevidi v europskych statoch. Dufajme, ze nas to necaka, lebo nase mudre ekonomicke hlavy smeruju touto cestou - ja som ekonom, kto je viac? :)
registrovaný uživatel SYN 
07.12.2010 (11:18)  
Jo to jo, tuším tam taky mají koleje ocelové :)
registrovaný uživatel karel.f  mail  
07.12.2010 (10:22)  
Tady tento kousek textu nemá chybu: mimo jiné ve Španělsku a Číně, kde jsou tratě podobné polským.“
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko