..: Jak se ukončoval provoz na tratích 046 a 121 :..

Královéhradecký a Středočeský kraj – V pátek odpoledne se na trati 046 Hněvčeves - Smiřice uskutečnila poslední jízda pravidelného osobního vlaku 25507, na který (a nejen na něj) byl neočekávaně nasazen motorový vůz M 131.1133 z Pardubic. Poslední vlak byl velmi plný, ale pravidelných cestujících bylo poskromnu. (viz fotka vlevo, kterou pořídil Dejv).

V sobotu se uskutečnila poslední jízda na trati 121 (Hostivice -) Středokluky - Podlešín, která je již řadu let částečně uzavřená v úseku odb. Jeneček - Středokluky a nahrazená linkou PID 319, ve které platil i tarif ČD. Těleso dráhy je na vyloučeném úseku zarostlé a místy úplně chybí.

Posledním vlakem byl Os 19704 ze Středokluk do Slaného (viz foto vpravo od Hanzalíka).

Od 12.12.2004 je minulostí i osobní doprava na trati ze Středokluk do Podlešína, na lince 319 již neplatí tarif ČD a již nezajíždí až ke Středokluckému nádraží (kousek od něj je zastávka Kneževes, U Nádraží).

Náhodné cestující v sobotu překvapil zajímavě vyzdobený přívěsný vůz, který zde byl zcela mimořádně právě pro pokrytí předpokládaného vyššího zájmu o přepravu cestujících. Velký zájem byl i o razítka ze stanic Středokluky, Noutonice, Koleč a Podlešín. Cestující, kteří potřebovali po poslední jízdě jet do Prahy, použili v Podlešíně mimořádně zastavující rychlík R 1415, jehož zastavení si objednala soukromá osoba. Tato trať nekončí úplně - nákladní doprava je zde vcelku silná a není výjimkou, kdy si s jedním nákladním vlakem "pohrávají" až čtyři zamračené.

V pátek jsme se rozloučili ještě se dvěmi tratěmi - 257 Kyjov - Mutěnice a 332 Hodonín - Holíč.

Nesou se zvěsti, že s novým jízdním řádem 2005/2006 se zastaví provoz ještě na dalších tratích. Počkáme si raději alespoň na 1. návrh jízdního řádu, který napoví více.


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 13.12.2004 (22:10)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu ČR Královéhradecký ČR Středočeský

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko