..: Půjčovny kol ČD se rozrostly o 4 nové pobočky :..

Slavnostní otevření půjčovny kol Chrudim, foto: Karel Dvořák - Pardubický deník Chrudim — V úterý 13. 4. 2010 otevřely České dráhy 4 půjčovny kol na Chrudimsku za spolupráce Pardubického kraje, stejně jako měst Chrudim a Hlinsko. Právě tato oblast je jedním z míst, kde půjčovny dosud chyběly a zároveň je oblast Železných hor cyklisty vyhledávaná a půjčovny zde proto mají perspektivu. S návrhem přišlo samotné město Chrudim, které chtělo ve městě otevřít cyklopůjčovnu, a podpořit tak cestovní ruch. Návrh Českých drah zřídit půjčovnu na nádraží získal podporu města a záštitu nad projektem převzal hejtman Pardubického kraje. Realizace těchto půjčoven trvala asi šest týdnů, jak uvedl ředitel KCOD Pardubice Michal Štěpán.

pujcovnakol_chrudim_kolodetail, foto: Karel Dvořák - Pardubický deník Zákazníci si mohou jízdní kolo zapůjčit v pracovní den i o víkendu v době od 7 do 15 hodin. Chce–li cestujicí, může si po předchozí telefonické domluvě kolo zapůjčit i v okolních stanicích Slatiňany, Žďárec u Skutče a Hlinsko v Čechách. Do těchto stanic ČD kola přepraví z Chrudimi zcela zdarma. Vrátit lze bicykl také ve stanicích Pardubice hl.n. nebo Medlešice.

K zapůjčení potřebuje zákazník dva platné osobní doklady (občanský průkaz, cestovní pas, řidičský průkaz aj.) a musí složit vratnou zálohu ve výši 2000 Kč. Kola jsou horská a v dobrém stavu, všechna nesou logo ČD Bike a označení KCOD Pardubice. Je možná také předběžná telefonická rezervace. Ceník půjčovného je přibližně stejný jako v ostatních půjčovnách ČD, do odvolání však platí zahajovací 33% slevy – denní půjčovné 99 Kč. Kromě kol se půjčují také přilby.

V okolí je mnoho zajímavých turistických cílů i množství cyklotras, proto lze očekávat, že tyto půjčovny budou zákazníky využívány. Na závěr dodejme, že cestujicí s kolem ČD nemusí platit za jeho vlakovou přepravu na vybraných tratích a o víkendech bude jeho přeprava bezplatná i v cyklobusech společnosti Veolia Transport.

Zdroje: České dráhy, Pardubický kraj


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 15.4.2010 (13:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu ČR Pardubický


  1 2      Zpráv na stránku:   
18.04.2010 (16:57)  
Kola v najbrtu? Šikmá trubka tmavomodrá, protože je to hnací vozidlo :-)
registrovaný uživatel EC 174  mail  
16.04.2010 (9:20)  
Sice jsem půjčovny kol ČD dosud nevyužil, protože vždy jedu s kolem svým, ale rozhodně je to dobrá služba a je pěkné, že se půjčovny rozšiřují. Také se divím, že kola nejsou v modrém nátěru.
registrovaný uživatel mat.mt  mail  
16.04.2010 (7:36)  
Asi se někde stala chyba, jaktože ty kola nejsou v bledě modrým? )
registrovaný uživatel M 
15.04.2010 (22:36)  
Sim - oni si ji mozna vzit muzou, ale ty jim ji nesmis dat:-)
15.04.2010 (22:01)  
Jo, tak to je opravdu terno! Jeste by mohli nechat vyrobit treti vuz Bvt a vymyslet nove logo programu "CD Bike" a muzou se dalsich deset let placat po zadech jak skvostne pomahaji cyklistice.
Faktem zustava, ze po zavedeni podelaneho povinne rezervacniho rezimu v rychliku na trati 220/221 byla podobnym zpusobem vylepsena i trat 170/171. (Pro neznale: cestu to k zakladni cene 50Kc na den prodrazi o 35 nebo 80 Kc (bez IN), mistenka plati jen na konkretni vlak a kupuje se na obsazene osobni pokladne, jejichz sit se v posledni dobe, jak znamo, zasadne rozsiruje.)
Takze opet plati: s kolem z Prahy na delsi cestu jedine autem a CD Bike je zrejme ve skutecnosti trojsky kun automobiloveho prumyslu.
15.04.2010 (20:33)  
Anri:V Medlešicích bacha na to pivo. Docela to dává a stačí pár a nevíš, kam tě to kolo zaveze :-D
15.04.2010 (20:29)  
škoda, že nejsou v najbrtu
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
15.04.2010 (20:17)  
Pekna modelka na tym obrazku :)

Jinak s pujcovnou dobre zkusenosti v Ceske Skalici (kola dobra), spatne zkusenosti ve Volarech (protivna baba, minimum snahy, nevstricnost s casem vraceni - seslo z toho).

A nakonec - o tom minipivovaru v Medlesicich vim! Uz si na nej delsi cas brousim zuby :D
registrovaný uživatel Nesa  mail  
15.04.2010 (20:11)  
Vracení kol v Medlešicích je dobrá volba. Pár metrů od stanice je minipivovar s (cyklo)hospůdkou a vlastním kvasnicovým :)
15.04.2010 (19:19)  
Občanku si nechat nesmí.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko