..: ČD a ZSSK posílí o Velikonocích některé spoje :..

363.086, Stašov, 2. 9. 2009, foto: Filipo ČR/Slovensko — V souvislosti s velikonočními svátky o tomto víkendu bude na území České republiky a Slovenska posílena řada nejvytíženějších dálkových vlaků, aby nabídly dostatečnou kapacitu cestujícím. O další místa tak budou posíleny české vlaky před velikonočními prázdninami ve středu 31. března a také na Velikonoční pondělí, kdy se bude většina cestujících vracet domů. Na Slovensku budou posíleny vlaky od středy až do příští středy. Vypraven bude též posilový noční rychlík Vihorlat Praha – Košice a zpět. ČD a ZSSK doporučují včasnou rezervaci místa. Pro přehled přinášíme detailní seznam posílených spojů obou dopravců v jednotlivé dny.

Středa 31. března 2010

Čtvrtek 1. dubna 2010

Pátek 2. dubna 2010

Sobota 3. dubna 2010

Pondělí 5. dubna 2010

Úterý 6. dubna 2010

Středa 7. dubna 2010

Zdroj : České dráhy, Železničná spoločnost Slovensko, ŽelPage


Dominik Jaroš , Josef Petrák Poslat mail autorovi | 31.3.2010 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád

Další z regionu Slovensko Bratislavský Česká republika (celá)


registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
01.04.2010 (14:23)  
R 929 Bradlo: Když jsem dneska v poledne neviděl tu frontu v menze, tak si myslím, že většina vysokoškoláků si prázdniny udělala dřív než až v pátek :-)
31.03.2010 (16:57)  
Já se divím, že je tolik posil ve středu a žádná na pátek. Sice začínají prázdniny, ale pouze středoškolákům a ti nekřižují celou republiku dálkovými spoji na rozdíl od vysokoškoláků, kteří prázdniny nemají, ani nemluvě o pracujících.
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
31.03.2010 (13:01)  
Vousáč: Děkuji za info, říkal jsem si, že tam určitě budou nějaké zádrhele, které mě nenapadly :-) Aneb vychází mi z toho, že vyjde mnohem líp tam prostě rovnou dát vůz navíc, i za cenu toho, že bude zbytečný, než se snažit ho tam operativně připojit/nepřipojit podle situace. Takže musíme prostě věřit, že na základě zkušeností z předchozích akcí se ČD podaří odhadnout posilové kapacity +- dobře.
31.03.2010 (11:26)  
To R.U.R. Pokusím se o to:přistavit posilový vůz(vozy) v době,kdy už do vlaku nastupují cestující jde jen na lokálkách,a to ještě ne na všech. První podmínkou je ten vůz mít,další je mít něco(lokomotivu) a někoho (posunovače),kteří to fyzicky provedou. Nutnost zopakovat zkoušku brzdy se všemi zákonem vyžadovanými náležitostmi-není to jen ťuknutí do špalíku či pohled na ukazatel,následně téměř vždy vznikne zpoždění. Dost podstatné je také mít k dispozici možnost najetí na konec vlaku-třeba Praha Mas.n. předem vyloučena.
registrovaný uživatel R.U.R.  mail  
31.03.2010 (11:02)  
Asi v ČD ještě nikdo neví, jak se bude posilovat v neděli - koneckonců se ještě Lidlenky nezačaly ani prodávat, takže jen těžko mohou odhadnout, jaký o ně bude zájem. Ovšem vzhledem k termínu prodeje (od čtvrtka do soboty) to asi nebudou vědět právě včas, takže to pravděpodobně bude zajímavé.
Ono by bylo nejlepší, kdyby prostě na nádraží koukali, kolik lidí se cpe do vlaků, a v případě potřeby tam honem připojili nějakej ten vagon, ale naráží to na mnohé problémy, zejména na problém kde ho vzít a na charakteristickou flexibilitu ČD. Nejsem nádražák, takže si to třeba představuju moc jednoduše. Ale můžete mi zkusit vysvětlit, co je na tom tak složitého, přivezt nějakej vagon a připojit ho k vlaku. Pořád lepší třeba Bdmtee než nic, když to bude něco co bude zvládat 160 km/h (což Bdmtee jsou) tak pohoda.
31.03.2010 (9:41)  
A co lidlová neděle? Ani jedna posila? Jakože si klidně koupím místenku, ale v době kdy si člověk koupí místenku do vagónu který ve vlaku není řazen . . .

strejcekms: Tak myslím, že posilové vozy jsou zcela jasné. Koženky každopadné, ve valných případech Béčka, ale vůbec mě nepřekvapí když se na IC/EC objeví Bdmtee, jak tomu bylo v době vozové krize dva roky zpátky.
31.03.2010 (9:09)  
To bude zas bude v pondělí na 877 nechutnej nával - předpokládám z předchozích zjišťování cca 400 lidí na 4 vozy 2. třídy :(
registrovaný uživatel strejcekms  mail  
31.03.2010 (8:21)  
Tak ono těch vlaků bude neoficiálně možná i více :D
A jsem zvědav čím posílí ty tzv. "vlaky vyžší kvality" a nebo spíše vyžší kvantity? Ale nic, to už je odrhovačka.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko