..: ČD a RDS bus lákají do česko-německého příhraničí novou nabídkou :..

VT16 u Železné Rudy, foto: Bean Praha — Cestování do česko–německého příhraničí dostává novou podobu. Nyní totiž můžete využít časově omezené nabídky Českých drah a společnosti RDS bus, která spočívá ve vzájemném uznávání jízdních dokladů a umožní tak kombinovat železniční a autobusovou dopravu. Zakoupíte–li si jízdenku REGIONet Plzeňský nebo REGIONet Plzeňský + DB, můžete bez dalšího doplatku využít autobusové linky číslo 000255 na trase Hamry – Nýrsko – Rittsteig – Lam – Arrach – Arnbruck. Naopak České dráhy budou ve druhé vozové třídě všech vlakových spojů v traťovém úseku Železná Ruda–Alžbětín – Nýrsko a zpět uznávat Šumava Tiket autobusového dopravce RDS bus. Ačkoliv ČD ve své tiskové zprávě uvedly, že nabídky lze využít i při zakoupení síťové jízdenky SoNe+, není tomu tak. Zmíněná autobusová linka je totiž v provozu pouze v pracovní dny, což vylučuje platnost této jízdenky. Nabídka platí od 25. srpna do 31. října tohoto roku.

Zdroj: České dráhy


Dominik Jaroš | 29.8.2010 (16:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci Jízdní řád

Další z regionu Německo Česká republika (celá)


30.08.2010 (21:39)  
Je to správný krok. I když pokud bude takových nabídek více, byla by lepší nějaká plošná integrace (podobně jako funguje EgroNet), aby se zejména turisté v tolika nabídkách nakonec neztratili. To by byla škoda :). Toto je dobrý příklad spolupráce vlaků a autobusů v území - vzájemné doplnění se namísto kombinace souběhů a hluchých míst, jak je to občas předváděno.
registrovaný uživatel junkrs 
30.08.2010 (16:53)  
Jen více podobných nabídek a lákadel pro turisty. Právě tady se nabízí další potenciál pro získání dalších cestujících. Turistika a hlavně cykloturistika se stávají čím dál rozšířenější a spousta lidí použije raději vlak, třeba aby se nemuseli vracet na jedno místo k autu nebo si mohli dát cestou nějaké to pivko....
30.08.2010 (16:41)  
...a já jsem si pořád říkal, co to přes Nýrsko jezdí za podezřelý autobus. Ona vůbec ta přeshraniční linka Hamry - Arnbruck zní tak nějak "světově". (Jestli obě zmíněné vsi mají dohromady 2000 obyvatel, tak je to moc.) Avšak právě tato autobusová linka je turisticky zajímavým spojením tratí Klatovy - Nýrsko - Železná Ruda a Lam - Cham. Pokud byste se totiž chtěli dostat z Nýrska do Lamu (tedy "pouze" přes kopec) vlakem, tak si na to musíte rezervovat půl dne, bo vás čeká cesta přes Janovice, Domažlice, Furth im Wald a Cham. Asi by to dokonce bylo rychlejší pěšky než vlakem. Takže tento typ spolupráce budiž pochválen... ;o)
registrovaný uživatel Sim 
30.08.2010 (13:14)  
Bud prava ruka nevi, co dela leva (zminka o platnosti v dobe, kdy spoj nejede), nebo prava ruka sice vi, co leva dela ted, ale taky vi, ze za chvili muze byt vsecko jinak - neni to totiz tak davno, co v ramci nejake akce byla platnost SoNe+ rozsirena i na vsedni dny.

Celkove ale takovouto spolupraci (pres vyse uvedene tragikomicke drobnosti) vidim jako prijemnou pozitivni zmenu v pristupu k zakaznikum.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko