..: Připravte se, v neděli se mění jízdní řády :..

GVD 2008: Na co vlastně čekají?, foto: Josef Petrák Česko/Slovensko/Rakousko – Proč se jízdní řády mění každý rok, a proč v prosinci, o tom můžeme vést dlouhé večerní debaty. Nic to ale nemění na tom, že ten současný nám končí již tuto sobotu, 12. 12. 2009 o půlnoci. České dráhy, stejně jako okolní drážní společnosti, již nové JŘ zveřejnily nebo přímo oficiálně představily. Některé změny jsou zajímavé, jiné spíše nepotěší. Letošní druhá prosincová neděle přinese, mimo jiné, téměř úplné uzavření jednoho z uzlových mezinárodních nádraží ve střední Evropě – stanice Wien Südbf., kompletní změnu mezinárodních tarifů a mnohé další novinky, na které bychom rádi upozornili. Změny v dálkové dopravě pro rok 2010, zejména v České republice a okolních státech, již rekapituloval náš redakční kolega Twix. Pokud jste nedočkaví, začtěte se do tohoto článku. Rovněž řazení vlaků ČD a ZSSK pro následující rok je již částečně dostupné.

Jízdní řády v České republice a dalších okolních zemích najdete na těchto stránkách:

Jak jsme již uvedli, stanice Wien Südbahnhof bude s úderem půlnoci z 12. na 13. prosince 2009 uzavřena. Ne však celá — nástupiště 21 a 22 v podzemí, stejně jako dvě nástupiště — 7 a 8 — budou zachována ve zkrácené délce. Dálková doprava je převedena na stanice Wien Meidling, Westbahnhof, popř. Praterstern. Změny v uzlu Vídeň dokumentují následující plány poskytnuté Rakouskými spolkovými drahami (ÖBB).

On–line při změně řádu tu byl již v roce 2006, kdy dvojice někdejších redaktorů skrytá pod akronymem CSPSV vyrazila vlakem na cestu po Česku i Slovensku a přinášeli aktuality z dění na síti. Koncem roku 2007 spustila redakce druhý ročník této „estrády“ a hlavně díky problémům v pražském uzlu to stálo za to. Na třetí ročník jsme již lákali upoutávkou a musíme říct, že tentokrát byly oslavy o dost klidnější. Tradici i napočtvrté dodržíme. Během zítřka začneme pro vás monitorovat síť v Česku i na Slovensku a rekapitulovat důležité změny. Zapojit se můžete i vy! Pošlete nám fotografie, informace a postřehy z vašeho okolí, určitě váš vstup do zpravodajství zařadíme. Díky našim redaktorům v terénu a vám, čtenářům, můžeme přinést co nejzajímavější reportáž z dění.

Do té doby vám klidný závěr druhého adventního týdne roku 2009 přeje redakce ŽelPage.


Redakce ŽelPage Poslat mail autorovi | 11.12.2009 (23:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Jízdní řád ŽelPage

Další z regionu Evropa Česká republika (celá) Slovensko (celé)


  1 2      Zpráv na stránku:   
12.12.2009 (9:35)  
Dráhy mne trošku zklamaly co se týče rychlíků Praha-Beroun-ČB, Bdt279 bylo mnohdy lepší než nově B. A to si vezměte, jakou vzdálenost jede. Kvalita cestování nade vše :-(. Ale jinak se už na nový GVD těším, na mnoha tratích se dopravní dostupnost zlepšila a co se týče mne, určitě budu podávat zprávy jako minulý rok. Pevné nervy přeje Dominik
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko