..: Navrhněte interiér vlaku budoucnosti :..

BomZaf380a, foto: Bombardier Berlín — Myslíte si, že máte zajímavé nápady, jak zlepšit cestování vlakem? Diskutujete rádi o svých nápadech pod zdejšími články nebo o nich raději mlčíte, ale myslíte si o nich, že nejsou k zahození? Ať tak či tak, nyní nastává unikátní možnosti pro vaši realizaci, která vám mimo jiné může přinést 10 tisíc eur. Přední výrobce dopravních prostředků Bombardier Transportation vyzývá kreativní cestující z celého světa, aby mu pomohli navrhnout interiér vlaku budoucnosti. Společnost tak chce sledovat potřeby cestujících a trendy v železniční dopravě. Proč se tedy, raději místo lamentování nad stavem vozového parku našeho národního dopravce Českých drah či sousedního slovenského dopravce Železničné spoločnosti Slovensko, nezúčastnit této soutěže a nezkusit si tak zrealizovat svoji vizi – interiér vlaku snů?

Interiér 1. třídy ICE, foto: Deutsche Bahn AGV soutěži „YouRail – Visions of Modern Transportation“ můžete navrhnout tři typy interiéru vlaku vhodné pro cestování ve volném čase, na služebních cestách nebo při dojíždění do práce. V případě úspěchu můžete vyhrát 10 tisíc euro, dále váš návrh bude vystaven na veletrhu InnoTrans v Berlíně v září 2010 a přispěje tak i ke zvýšení kvality cestování ve vlaku. Podle víceprezidenta společnosti Bombardier Transportation Chrise Antonopoulose si jeho společnost jako první výrobce železničních dopravních prostředků na světě snaží vytvořit komunitu uživatelů, kteří pomáhají v předvídání potřeb koncových zákazníků – tedy cestujících. Zaujala vás tedy tato soutěž, potom vytvořte do 16. prosince návrh interiéru a přes internet ho odešlete společnosti Bombardier.

Zdroj: Bombardier Invites Passengers to Design the Interior of Future Trains, YouRail – Visions of Modern Transportation


Walker Poslat mail autorovi | 24.11.2009 (15:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty Vozidla

Další z regionu Německo


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel kraken 
25.11.2009 (8:37)  
Vylepšený vagon z NDR je lepší.

Tím vylepšením myslím předsuvné dveře, uzavřený odpadní systém, plyšové sedačky. Klimatizaci rád nemám, protože se pak nedá pořádně větrat.
24.11.2009 (23:34)  
Zajímavá akce ze strany výrobce, myslím že pokud budou návrhy vybírat lidé s nadhledem, mohlo by to ušetřit na vývojovém pracovišti- uživatelé dokážou kolikrát vymyslet i třeba drobné zlepšováky, na které by vývojář v životě nepomyslel (třeba i proto, že denně nedojíždí vlakem).
Já myslím, že interiér pro volný čas by měl být vzdušný a takový "domácký", přívětivý, pro služební cesty by asi nebylo od věci volit střízlivé barvy, kombinované s funkčností, hlavně aby byly vyřešeny okolní prostory pro průběžnou práci (stolky pro NB, zásuvky 230V, snad trochu separace kvůli nerušení- ale na druhou stranu by asi měly být ve voze i místa pro drobné konference, porady), pro dojíždění do práce (pokud je myšlena příměstská doprava) bych uvítal členění interiéru ve smyslu rychlého nástupu/výstupu, avšak se zachováním určitého standartu pro jednotlivé pasažéry- s tím, že bude interiér zcela funkční, klidně jednoduchý, jen bych se vyvaroval sterilitě.
OT: kouření ve vlaku- ač jsem docela silný kuřák, bez úhony jsem přežil cestu z Chebu přes Ústí do Prahy, přestup v Holešovicích a ještě přes ČT do Brna. Bratru sedm hodin bez cigarety, kupodivu jsem neměl problém. Ale ta první (po relativně dlouhé době)před "Hlavasem" v Brně, to byla síla...
24.11.2009 (23:16)  
Já jsem pro zavedení automatických požárních hasičů na WC a hlásičů požáru posádce vlaku. Zapálí-li si tam kuřák, řádně ho to pokropí a ještě zaplatí pokutu za mimořádné zastavení vlaku a hašení požáru :D
registrovaný uživatel M 
24.11.2009 (21:57)  
V tom kurackym vagone by mohly byt dve kupe na trave a jedno na crack. Aby nemusely bafat na zachodech
24.11.2009 (21:34)  
Já bych kuřáckou třídu rozhodně nezaváděl - načichlo by spousta věcí okolo.

A jednou jsem zažil, že policajti co měli jet se Silesií do Polska na hlaváku večer dali pokutu nějakýmu číňanovi co kouřil u schůdků do vagonu a vůbec se s ním nebavili :) Teda bavili, jestil pojede domů na Olympiádu. Bohužel průvodčí to nemůže uhlídat.
24.11.2009 (20:37)  
M.Z.- souhlasím,ale průvodčí to neuhlídají tak jak s těmi záchodky. Dnes stačí se podívat kterým jde průvodčí směrem a pak jít bez obav na cigárko.Chudáci nekuřáci se jdou potom vyčůrat a málem se pozvrací.
24.11.2009 (20:18)  
Já bych zavedl "kuřáckou" třídu, jako nadstandard. Něco podobného plánoval pan Šimral. Platilo by se tam "ekonomocké" jízdné, bez nároku na jakoukoli slevu.
24.11.2009 (20:01)  
TTtrain-jaký návrat? Kuřáci ve vlacích stále jsou, jen kouří na WC!
registrovaný uživatel TTtrain  mail  
24.11.2009 (19:55)  
No návrat kuřáků do vlaku? To snad nemyslíte vážně pánové?
registrovaný uživatel junkrs 
24.11.2009 (19:49)  
A jak by pak vypadalo řazení vlaku? To by se ten kuřák pořád přetahoval, aby byl vždycky vzadu ? :-)))
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko