..: Tratě a lanovky v Tatrách se budou zprovozňovat několik týdnů či měsíců :..
Tatry – Po páteční větrné smršti na Slovensku jsou mimo provoz tratě v oblasti Tater. Od soboty 16.00 je zprůjezdněna trať Poprad-Tatry - Studený Potok - Tatranská Lomnica. Všechny tratě Tatranských elektrických železnic a ozubnicová železnice jsou i nadále mimo provoz.
Od pondělí je zajištěna náhradní autobusová doprava v trase TEŽ.
Úsek Poprad-Tatry - Starý Smokovec: do dvou až tří dní by měly být odklizeny kmeny stromů, které popadaly na trať. Poté bude nutné opravit trakční vedení. Trať bude zprovozněná za několik týdnů.
Úsek Starý Smokovec - Tatranská Lomnica: bude zprovozněna současně s tratí z Popradu.
Úsek Starý Smokovec - Štrbské Pleso: Nejpoškozenější úsek. Nejprve bude nutné odklidit stromy, poté opravit trakční vedení a pak také poškozenou trať. Zprovoznění se očekává až za několik měsíců.
Úsek ozubnicovej železnice Štrbské Pleso - Štrba: je nutné odklidit stromy a opravit trakční vedení - zprovoznění za několik týdnů.
Pozemní lanová dráha Starý Smokovec - Hrebienok je praktický celá zapadána stromy, dvě soupravy, které byly na trati jsou také poškozené.
Kabinková lanová dráha Tatranská Lomnica - Skalnaté Pleso je poškozena zejména v dolní části.
Zprovoznění všech tratí a lanovek v Tatrách bude otázkou několika týdnů či měsíců, ale samotné Tatry se z katastrofy budou vzpamatovávat několik desetiletí.
Přejme proto na Slovensko hodně nervů a sil.
Na ilustračním snímku je zachycena souprava na ozubnicové železnici Štrbské Pleso - Štrba v červenci 2004, foto: Michawel.

Karel Chýla Poslat mail autorovi | 23.11.2004 (17:53)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko