..: Problémy s počasím :..

Velké problémy železniční dopravy díky počasí - Na traťových úsecích Čerčany - Benešov u Prahy a Všetaty - Mělník je doprava vedena po jedné koleji a vlaky tam nabírají zpoždění. Podle posledních zpráv padlé stromy zablokovaly železniční dopravu mezi Českem a Slovenskem v úseku Břeclav-Kúty. Informace nejsou ověřeny.

Doplnění stavu k 20.11.2004
Situace z pátku 19.11.2004 se vyhrotila poměrně hodně. Zpoždění nabral velký počet dálkových vlaků. Asi nejhůře to vypadalo na trati vedoucí ze slovenských Kútů, kde došlo k pádu masivního kmenu na trať. Odstranění si vyžádalo ve výsledku několik hodin, bylo poškozeno totiž trolejové vedení. Dle informací, která přinesla média, byl prvním spojem, který doplatil na hru počasí, osobní vlak číslo 4920 z Kútů do Žďáru nad Sázavou. Bohužel byl velice postižen také mezistátní vlak EC 170 z Budapesti do Berlina Zoo Garten, který byl ve výsledku na svém příjezdu více jak 229 minut opožděn. Zpoždění se nevyhnuly ani EC 130 a 131 Polonia. Postižen byl rovněž R 276 Slovan ze směru Lökösháza do Prahy.

Problémy se nevyhnuly ani našim sousedům. Z Německa přijel hodně zpožděný vlak EC 171 z Berlína do Budapešti, ve výsledku na hranicích v Břeclavi více jak 193 minut zpoždění. Vrcholem pomyslné hranice byl příjezd vlaku EC 106 Praha jedoucího z polského hlavního města Warszawa do Prahy, který dorazil s více jak 300 minutami zpoždění a jelikož má tento vlak i vnitrostátní skupinu vozů, je s podivem, že nedošlo k vypravení této části jako náhradní soupravy. Frekvenci pobraly ostatní vlaky, cestující do Prahy se museli mačkat v rychlíku R 602.

A ještě jeden problém se vyskytl. R 420 Excelsior z Košic do Chebu pravděpodobně strhl trolej mezi stanicemi Úvaly a Praha Běchovice (neověřeno) a zůstal zde stát. Do Prahy hl.n. dorazil se 4,5 hodinovým zpožděním. Stejné zpoždění pak tedy nabral i rychlík R650 z Prahy do Chebu přes Plzeň, který z Excelsioru přebírá vozy. Frekvenci od R650 převzal IC 152, který mimořádně zastavoval ve stanicích, kde má stavět R650


michawel | 19.11.2004 (14:24)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Německo Česká republika (celá) Slovensko (celé)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko