..: Nejkrásnějším nádražím 2009 se staly Zahrádky u České Lípy :..

Zahrádky u České Lípy Zahrádky u České Lípy — Již potřetí pořádá občanské sdružení Asociace Souznění Entente Florale CZ soutěž o nejkrásnější nádraží roku. Vítězem se letos stala železniční stanice Zahrádky u České Lípy, která leží na jednokolejné trati 087 Lovosice — Česká Lípa a je hojně využívána turisty. Cenu spokojených cestujících si odnesly stanice Červený Kostelec, Dlouhá Třebová, Lanžhot, Roztoky u Jilemnice a Vlašim. Zvláštní cenu za péči zaměstnanců o květinovou výzdobu a za útulné a milé prostředí dostala také Davle, která figurovala i mezi deseti finalisty ankety.

„Přiznám se, že jsme to neočekávali, protože Zahrádky u České Lípy nemají zrekonstruovanou nádražní budovu a nejsou tak velkolepé a výpravné jako mnohá jiná nádraží,“ vyjádřila překvapení ředitelka asociace Drahomíra Kolmanová. Vedoucí projektu Pavel Bureš říká, že cílem soutěže je vyhledávat vlídná nádraží, dávat tak dobré příklady jiným a formou soutěže poděkovat těm, kteří se na jejich dobrém stavu podílejí. V této stanici pracují čtyři zaměstnankyně, které se mimo jiné starají také o úklid a obsluhují mechanické závory.

Podle náměstka generálního ředitele Českých drah pro provoz Jiřího Koláře je u nás přes 2000 stanic a nádraží, na mnohých z nich včetně pražského hlavního nádraží se uskutečňuje rekonstrukce. „Ke zvelebení i těch nejmenších stanic ale často stačí poměrně málo — iniciativa ze strany našich zaměstnanců a zájem místních obyvatel a organizací,“ uvádí Kolář. Minulé ročníky soutěže o nejkrásnější nádraží vyhrály stanice Ostroměř a Trutnov.

Zdroj: ČT24, České dráhy


Adys Poslat mail autorovi | 30.6.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Stavby a projekty

Další z regionu ČR Liberecký


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Lee 
01.07.2009 (9:33)  
Když se řekne příjemné nádraží, musí to být zákonitě spojeno s příjemnými vzpomínkami. Pro mě je to určitě svou atmosférou Veselí nad Moravou.
registrovaný uživatel Sim 
01.07.2009 (7:29)  
Elias is best > dobre, na prvni misto bys dal hlavni v Praze... protoze se opravuje opravdu hezky. Jenze to je zrovna jeden z duvodu, proc ja bych ho nikdy nedal. Prave proto ze se opravuje a probihajici oprava mi v zadnem pripade zivot neulehcuje. V provozu je polovina, podchody se ruzne na preskacku zaviraji, u pokladen sou fronty a do toho vseho houmici vsude kolem. Kdyz tam jedu autem, mam problem zaparkovat a pokud se to uz povede, je zase problem dostat se pryc smerem, kterym potrebuju.

Ano, ja vim (teda spis doufam) ze tohle se po dokonceni repase nadrazi zmeni (krome toho parkovani) a ze je to nutne zlo spojene prave s promenou k lepsimu. Jenze proc bych mel tedy kladne hodnotit neco, co pozitivni zatim jeste neni? Ja se tam rozhodne dobre necitim.

Naopak, fajn jsem se citil treba v Novych Hradech. Ctyrkolejne nadrazi s dvojici vleckovych provozu k pile a ke stavebninam, kde byla vedle nijak okazale vypravni budovy zahradka s lavickama a houpackou. Tam jsem rad zasel i v pripade, ze jsem nepotreboval nikam jet a proste jsem jen sledoval, co se deje kolem.

Ano, Svinov je fajn. Takhle nejak si predstavuju moderni nadrazi. Pokud bych mel hodnotit libivost stavby, asi by vyhral. Ale atmosferu maleho vesnickeho nadrazicka nikdy mit nebude a ani mit nemuze.
registrovaný uživatel Honza-loko  mail  
01.07.2009 (0:52)  
Ani lístky tam neprodávaj...
30.06.2009 (21:27)  
Dobře, teď nebudu hodnotit koridory, ale samotná nádraží. Tak dávám na 1. místo Praha hlavní nádraží, nádraží se opravuje opravdu hezky a na druhým místě bych dal Ostravu - Svinov ( kdybych hodnotil společně s nádherou klid na nádraží, jasně by to vyhrálo ). Pak Pardubice hl.n., Břeclav a Trutnov. To je taky docela dobrý, jenom slabá kvalita vlaků:(
registrovaný uživatel Bartisko  mail  
30.06.2009 (20:40)  
Já bych volil Lanžhot. Ani ne tak kvůli tomu, že to mám od baráku slabých 10 kilometrů, ale hlavně proto, že je tam úžasný klid a idylka a to na koridorové(!) trati. Čekárna příjemně klimatizována a v ní je též dost zeleně. A co je nejlepší, před samotnou stanicí je malý hotel s hospůdkou s přívětivým personálem a absolutním klidem...vřele doporučuji :) Ale venkovská nádražíčka mě žádný problém nedělají, pokud jsou dobře udržovaná.
registrovaný uživatel JK ml. 
30.06.2009 (18:13)  
aaa to je fakt, beru zpět. Malá nádraží bych ale rozhodně nezatracoval.Co je na tom za hrůzu, že se lidem líbí ndraží odkud se vyráží od nepaměti na chalupu nebo na čundr? Možná právě proto vyhrály Zahrádky ne nějaký byť i zrekonstruovaný "masokombinát" typu Pardubic,Svinova, kde je to pro lidi každodenní všední pruda, čekat tam mezi příjezdem z A a odjezdem do B (hlavně ať to stihnu, ať to jede včas).
30.06.2009 (17:29)  
JK.ml-v Pardubicích hl.n. přímo v nádražní hale nad pokladnami je asi 20 větších květináčů s kytkama.
registrovaný uživatel JK ml. 
30.06.2009 (14:14)  
Elias: vidíš a já bych před 17 lety volil Roudnice nL -Hracholusky (viz Marečku podejte mi pero) a jeďte se tam podívat dneska, co s vizáží stanice dokáže udělat trvalá přítomnost- nepřítomnost zaměstnance (myslím budovu stanice/zastávky neberu stav kolejiště). V Zahrádkách je pěkné nádraží jen proto že se dosud nezrušilo závorářské stanoviště .... (kde v tebou jmenovaných nádražích najdeš truhlíky s okrasnými rostlinami?:-)))
registrovaný uživatel David Orság  mail  
30.06.2009 (11:57)  
Elias is best:
Ty bys možná volil nejkrásnější podle toho, jaký vlaky na něm zastavují. Přiznám, ani na jednom nádraží tebou jsem dlouho nebyl a jsou na každém jisté změny, které nevím, ale jsem rád, že anketu mohou vyhrát i nádraží s lokálek a ne jen z koridoru.
30.06.2009 (11:54)  
Tak ona je to především soutěž, kde nerozhodují žádné objektivní věci o tom, které nádraží je nejkrásnější. Rozhodují pouze hlasující, kteří dávají hlas podle svých subjektivních pocitů a dojmů. Někteří mohou hlasovat jako lokální patrioti, jiní třeba z recese, nicméně nakonec vyhraje to nádraží, které získá nejvíce hlasů.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko