..: Nemáte ještě plány na svátky? Zkuste výletní vlak! :..

ikonka nostalgie – barevnáČesko – Pokud ještě nemáte jasno, co s velikonočními svátky, dovolujeme si nabídnout několik železničních akcí, které připravily spolky železničních nadšenců prakticky po celé republice.

Tradiční Křivoklátský expres s Albatrosem 498.022 v čele vyjede po všechny tři sváteční dny do údolí Berounky. Připraven je bohatý doprovodný program na hradě Křivoklát.

O velikonocích České dráhy také odstartují každotýdenní jízdy historickým motorovým vlakem z Brna a Břeclavi do Lednice, které nabídnou o víkendech až do 28. září. Poprvé zde bude nabídnuto i vlakové taxi na dodatečné spoje z Lednice do Břeclavi nebo Valtic, které je ale třeba objednat nejpozději den předem.

K mimořádným velikonočním jízdám parním vlakem ještě před oficiálním zahájením sezony zve Spolek pro obnovu kolínské řepařské drážky. Někdejší řepařskou drážku najdete na předměstí Kolína.

Svou parní velikonoční jízdu do Černovic vypraví v sobotu 11. dubna na úzkokolejnou trať z Jindřichova Hradce i společnost Jindřichohradecké místní dráhy.

Historickým lokálkovým motoráčkem M 131.1515 se můžete v neděli 12. dubna vydat i z Kolína do Kouřimi, kde je připraven program ve skansenu lidových staveb.

Na svou cestu se v neděli 12. dubna vydá i velikonoční Polabský motoráček KŽC. Vůz oblíbené řady M 262.0 (830) na své cestě spojí Mochov, Čelákovice, Lysou nad Labem, Milovice, Nymburk, Poděbrady a Libici nad Cidlinou.

Bližší informace a rezervace žádejte prosím u uvedených organizátorů akcí, jejichž jménem vás srdečně zveme.

Přehled: Kalendář železničních akcí


Zdeněk Michl Poslat mail autorovi | 10.4.2009 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Pozvánky

Další z regionu Česká republika (celá)


registrovaný uživatel pst 
10.04.2009 (14:49)  
Ještě jede v neděli M 131.1515 Kolín - Kouřim a zpět, je to v jízdním řádu (tedy přesněji v jeho první změně, ale IDOS to najde).
10.04.2009 (14:21)  
hmm..to taxi bych chtěl vyzkoušet....

Břeclav (odj. 15.59), nebo Valtice město (odj. 15.52) – Lednice (příj. 15.21).

No to je tedy unikát... Dá se omládnout..

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko