..: Podle Novy někdo zkouší z ČD odsávat peníze :..

České dráhy, a.s.Praha - Nezvyklý podvod prý kdosi zkouší na České dráhy. Firma Power Investment Group, registrovaná v Dominikánské republice, prý od dominantního polostátního dopravce zkoušela v lednu získat 122 milionů korun za smyšlené služby. Věcí už se proto zabývá i ministerstvo dopravy. Ve čtvrteční zpravodajské relaci o tom informovala televize Nova.

Celková suma, kterou se kdosi snaží z ČD vyvést, má činit až 15 miliard korun. Podle ČD i ministerstva dopravy jde o podvod; podle nich jsou všechny smlouvy opatřeny falešnými podpisy zaměstnanců drah. "Vnímáme to jako jednoznačný podvod na České dráhy. Právě proto jsme už v únoru sami podali trestní oznámení na policii," řekl televizi mluvčí drah Ondřej Kubala.

Podle smluv se však ČD zavázaly firmě po dobu deseti let splácet 1,5 miliardy korun ročně za vybudování skladovacích prostor a další služby. Naopak zástupce Power Investment Group František Němec televizi řekl, že smlouvy jsou správné.

Zdroj: TV Nova


Honza Beránek / JTB | 20.3.2009 (7:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3      Zpráv na stránku:   
25.03.2009 (23:13)  
S ohledem na sledovanost tohoto bulváru je to bezvadná a bezplatná reklama. Nicnméně, jak je pro bulvár přiznačné, se necitovalo, že je existuje jistá podobnost s lok 363.037.
25.03.2009 (19:56)  
Když jsme u té Novy, tak pozor - zelpage.cz koukám, že patří mezi citovaný zdroj bulvárních příspěvků. Vaše příspěvky uvidíte třeba večer na TV.
21.03.2009 (18:15)  
Nedal bych ruku do ohně za to, že v tom nemá prsty někdo, kdo "v budově na nábřeží" pracuje nebo pracoval, jenže nějak opomenul na "jisté mechanismy".
Je vcelu možné, že na dokumentech vlastněných "druhou stranou" jsou razítka GŘ ČD a.s., resp. (údajný) podpis nějakého pracovníka GŘ ČD a.s., který ovšem není osobou s podpisovým právem, resp. osobou oprávněnou jednat jménem právnické osoby v příslušné věci.

Není vám nápadné, že podobně finančně náročná záležitost by unikla pozornosti jak médií, tak "šotoušské zpravodajské služby" ?
20.03.2009 (22:46)  
Jak v tichosti zamete. Někdo záhadný dominakanec něco zkoušel a neprošlo mu to. Nedošlo k úniku peněz. Je jen otázka, zda někdo, kdo to zkoušel, půjde sedět. To fakt nejde zcela za ČD.
registrovaný uživatel karosa  mail  
20.03.2009 (22:13)  
M: osobně si myslím taky, že žádný soud nebude a všechno se v tichosti zamete ...
registrovaný uživatel karosa  mail  
20.03.2009 (22:11)  
mouka: A ty myslíš, že by to dráhy vyhrály? To snad ani nemůžeš myslet vážně, a i kdyby náhodou ano, tak jsou tady ještě platy obhájců, podnikových a jiných právníků a podobných individuí, kteří by si na případu taky chtěli trochu namastit svoji kapsu.
registrovaný uživatel M 
20.03.2009 (21:30)  
karosa - jo, souhlasim. Ja jen reagoval na ten paninaruv hlod o tom, ze modra je spatna(, zatimco u oranzovejch jsou duleziti hlavne lide...)

mouka - jasne, ale tady zadnej soud nebude... Nebo myslis, ze bude nejakej soud se Standou (nebo Nemcem)? Vsechno bylo uplne legalni... A kdyby nahodou ne, tak at to bude vysetreny, tak se zmeni statni zastupce, odvola se vysetrovatel, ztrati se pulka spisu...
dopisovatel nebo člen ŽP mouka  mail  
20.03.2009 (19:21)  
karosa: Neplatí náhodou soud ten, kdo ho prohrál?
20.03.2009 (19:17)  
Zase si chce někdo namastit kapsu !
20.03.2009 (19:04)  
Legrace možná bude, ale za naše peníze. Je dobré připomenout, že na základě nějakého kusu papíru jsme ve sporu s TV NOVA u arbitráže ve Stockholmu přišli o nějakých 10 miliard Kč, nejhorší je, že tehdy nebylo dostatečně objasněno jakým způsobem se to celé stalo, aby se příště taková věc neudála znovu. Klídek, pohoda.
  1 2 3      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko