..: Opilý výpravčí z Bystřice obviněn z obecného ohrožení :..

Ilustrační obrázek, foto: Rostislav JančarBenešov - Výpravčí z Bystřice u Benešova, jemuž začátkem února ve službě policejní hlídka naměřila 2,47 promile alkoholu v krvi, čelí obvinění z obecného ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě usvědčení mu tak hrozí až 3 roky odnětí svobody. Na medializovaný případ opilého výpravčího okamžitě reagovaly i České dráhy, jež se svým zaměstnancem okamžitě ukončily pracovní poměr a v oficiálním vyjádření promptně ujišťovaly média, že podobný incident je v Česku raritou.

"Zjištění alkoholu v krvi provozního zaměstnance je naprosto ojedinělé," uvádí mluvčí drah Ondřej Kubala. Incident přitom přichází jen dva měsíce poté, co loni v prosinci výpravčí v Blansku u Brna pod vlivem alkoholu řídil provoz i několik hodin, než byl vystřídán. I tehdy dráhy skoro okamžitě reagovaly a rozjely sérii kontrol. V návaznosti na událost z Bytřice je jich nově naplánováno na pět tisíc. Otázkou zůstává, jak účinná bude zvolená metodika kontrol a jaká je reálná možnost řešení tak závažného problému u všech provozních pracovníků drah, zejména když počet medializovaných případů nemusí nutně odpovídat skutečnosti.

Zdroje: Deník


Adys Poslat mail autorovi | 11.2.2009 (12:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Středočeský


  1 2      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel Rail-2005  mail  
11.02.2009 (13:14)  
:-) No to by mne zajímalo, který z těch asi 3 výpravčích, co se tam střídají, to byl.
11.02.2009 (12:21)  
Jj dle požadavků kontrolních orgánů se orientační dechové zkoužky mají provádět 3x při přebírání služby během služby a opět při předávání takže se bude foukat a foukat.
  1 2      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko