..: Černý pátek S-Bahn Zürich :..

Zürich-Stadelhofen, foto: Christian Beutler, Neue Zürcher ZeitungCurych - Jak nešťastně se lze rozloučit s pomalu končícím jízdním řádem zjistily dnes ráno Švýcarské spolkové dráhy SBB - a spolu s nimi desetitisíce cestujících v curyšské aglomeraci. Těm jejich cestu nejen za prací a školou zkomplikoval požár v tunelu „Zürichberg“, kterým prochází páteřní trať systému S-Bahn spojující nádraží ZH-Stadelhofen - ZH-Stettbach. Ta tak byla pro dopravu zcela uzavřena.

S-Bahn – v západní Evropě symbol vysoce výkonného nástroje, kterým se denně dostávají do zaměstnání a škol statisíce lidí. Značka kvality, rychlosti a hustého taktu. Systém, na který je spoleh. Takto všelijak je chápáno označení „S“. Dnes ráno však proti své vůli nedostála svých závazků.

Hned ráno SBB rozmístili po nádražích a ostatních významných dopravních uzlech ve městě své informátory, kteří se rozhodně nenudí a zmateným cestujícím ochotně a trpělivě poskytují informace o provozu S-Bahnu, který se již ustálil a pomocí odklonů přes stanici Zürich Oerlikon svou úlohu v rámci možností zvládá. Navíc byla posílena tramvajová linka číslo 7, která operuje mezi nádražími ZH-Stettbach a Hauptbahnhof (hlavní nádraží).

Podle slov tiskového mluvčího SBB vypukl požár dnes kolem čtvrté hodiny po nočních pracech v tunelu. Po broušení profilů kolejnic došlo ke vznícení gumových podkladnic a pražců. Následky požáru byly zlikvidovány do dnešního poledne. Od cca 12:15 se Curyšský S-Bahn vrací do "svých" kolejí.

O výši škod zatím informace nedorazily, avšak zraněn nebyl nikdo.

zdroj: SBB, ZVV, NZZ


Richard Těhník Poslat mail autorovi | 12.12.2008 (14:09)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu Švýcarsko


13.12.2008 (1:12)  
Já jsem si to rád přečetl, i když se to může zdát jako maličkost. Jen více takových zpráv.
12.12.2008 (23:14)  
Informace o tom, co se stalo, je samozřejmě až v prvním odstavci. Později zjištěné podrobnosti byly logicky doplněny na závěr - na základě hlášení v tramvaji "S-Bahn mezi Stadelhofen a Stettbach je uzavřen, použijte prosím autobusy a tramvaje" jsem zvědav, co byste napsali lepšího, chytráci. Ale proč se vlastně zabývat "hodnocením" od anonymních existencí, které tu nic jiného než rádobykonstruktivní kritiku ještě nepředvedli ani nenabízí. Zmůžete se navíc?

To že někomu přijde že požár v tunelu musí nutně znamenat smrt cestujících není problém reportéra. To že nekomu přijde zcela běžné že lidé z poloviny směrů přijedou při použití systému "přesného jako hodinky" do práce o půldruhé hodiny pozdě je s prominutím jeho problém. Tady neexistují noviny, které by se tomu dnes nevěnovaly. Fakt sorry, že jsme se podělili o to, co víme :-)
12.12.2008 (18:35)  
strašné
registrovaný uživatel jeffer 
12.12.2008 (18:24)  
Želpage sa takýmito titulkami (aj koncepciou článku) radí medzi bulvárne plátky. Nabudúce už len pár autentických výpovedí ako "mamička s kočiarikom sa sťažuje na to, že sa nedostala do preplnenej električky" a "babka sa hnevá, že to dnes nejako nejde načas". Ospravedlniteľné by to snaď bolo, keby pod článkom napísané niečo ako "prebraté bez úprav z ...". Takto je to zbytočné znižovanie úrovne servra.
registrovaný uživatel MirekM  mail  
12.12.2008 (16:50)  
Tento článek je nějaký zmatený. Informace o tom, co se vlastně stalo, je až úplně na konci a rozsahem ji předčí všechny méně důležité podrobnosti. Chtělo by to celý článek přepracovat.
12.12.2008 (16:36)  
Pavel Q: Taky si myslím, že černý pátek je něco horšího než co se tam stalo.
12.12.2008 (15:23)  
Ten titulek a začátek zprávy mě dost vyděsily a obával jsem se že tam hořel vlak s lidmi. Naštěstí se nic takového nestalo.

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko