..: Rozpadající se most v Pouzdřanech může ohrozit cestující :..

Pouzdřany, foto: Jakub SychraPouzdřany - Federace strojvůdců a někteří drážní zaměstnanci upozorňují na špatný stav řady mostů přes vytížené koridorové tratě, mnohdy více než padesát let neudržovaných a často dokonce již nepoužívaných. Mediálně propíraným příkladem se stal zchátralý silniční most u Pouzdřan na trati Brno - Břeclav. Podle strojvůdců vlakové soupravy ohrožují odlamující se kousky betonu, které padají na koleje a dokonce i na kabinu lokomotiv. Protože Správa železniční a dopravní cesty situaci dlouhodobě neřeší, Federace strojvůdců podala stížnost.

SŽDC prý o problému ví, most jí ale nepatří a jeho opravu požaduje po vlastníkovi. Stanovisko Federace strojvůdců rázně odmítá a nepřipouští, že by hrozilo nebezpečí od pádu většího kusu betonu. Pochůzkáři prý pečlivě monitorují jeho stav a povislé kusy betony z mostu navíc odstraňují. Strojvůdcům se přesto postoj drážních orgánů nelíbí, a proto chtějí v nebezpečném úseku zpomalovat na 30 km/h bez ohledu na jízdní řád. Podle mluvčího SŽDC by se most měl začít opravovat už v příštím roce. Kdo s tím ale začne, není v tuto chvíli vůbec jasné.

Strojvůdci tvrdí, že na alarmující situaci poukázali už před rokem: „Nikdo ale nic neřešil. Je štěstí, že se ještě nikomu nic nestalo. Ten beton stále padá. Od července minulého roku zemřelo při práci už 5 železničářů, nechceme další oběti,“ upozorňuje smutnou statistiku mluvčí Federace strojvůdců Libor Poláček. Oprava rozpadajícího se viaduktu se ale ani podle starosty Pouzdřan Františka Špringera nezdá být v brzké době příliš pravděpodobná.

zdroj: Deník

ilustrační foto: © Jakub Sychra


Adys Poslat mail autorovi | 20.11.2008 (8:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Nehody a mimořádnosti

Další z regionu ČR Jihomoravský


  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   
24.11.2008 (12:58)  
normálně je tam 160 km/h a pokud jedete z hlavního nádraží do břeclavi tak tam jen tak jdete ale z břeclavi je to trochu lepší...v brně jsme měli jeden den s vlakem 279 zpoždění 5 minut a v břeclavi už 15 tak to o něčem svědčí..
23.11.2008 (21:01)  
M : no pokud rozumím tomu co je napsáno, tak někdo posílá pochůzkáře na most.
registrovaný uživatel M 
23.11.2008 (19:03)  
bvak - tyhle dve dediny se mi pletly a plest budou. Pritom rozdilu je tisic a jeden - jedna je u dalnice, druha ne, jedna ma pizzerku (to ale nevim ktera:), druha ne, jedna hraje I.B, druha prales. Tohle vsechno si ale clovek nema sanci zafixovat, kdyz to prvotne pozna z vlaku:-)
registrovaný uživatel bvak 
22.11.2008 (22:17)  
tunýlek je u Rakvic (a pak je ještě jeden mezi Rakvicemi a Podivínem).
Jinak tento most nese jednu ze dvou přístupových cest do Pouzdřan (ta druhá je ze Strachotína), takže důležitý je (mj. spojuje se zbytkem obce školu), i když ne tak životně jak třeba ten v Popovicích.
dopisovatel nebo člen ŽP Railfort  mail  
22.11.2008 (21:17)  
M: O to, proč tam zůstal se nepřu. Koneckonců i já jsem přes něj jednou šel, ale to byl rok 1991.
registrovaný uživatel zaza 
22.11.2008 (19:59)  
A vlastník mostu nic řešit nebude, dokud se něco nestate, pak bude vlastník házet špínu na včechny okolo...
registrovaný uživatel M 
22.11.2008 (11:07)  
Hele, mozna ze stejnyho obdobi je, ale jak uz jsem psal a jak pise i Puzzle - ty urezany vedly z pole na pole a v soucasnosti tam uz ani poradne neni cesta. Pres tenhle most vede regulerni silnice, ktera ma stejnou funkci jako tunylek u Podivina (nebo Rakvic?)
21.11.2008 (23:26)  
no tenhle most spojuje Pouzdřany se s ostatníma vesnicema a hlavně silnicí na Brno, takže je dost vytíženej...
dopisovatel nebo člen ŽP Railfort  mail  
21.11.2008 (23:22)  
M: Jenže tenhle je v zářezu, takže "kopeček" není třeba a může to mást. To sem fakt nechodí někdo místní?
registrovaný uživatel M 
21.11.2008 (17:57)  
Ty urizly mi prijdou mensi a s jinym "tvarem" - takovej jakoby jenom kopecek pres koleje. Ale zase tolik si jich nevybavuju, mozna je to jen muj dojem z "maleho vzorku respondentu":-))
  1 2 3 4      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko