..: Cestující v anketě ČD chválí průvodčí, kritizují špínu a zpoždění :..

Střelice dolníČeská republika - České dráhy si nechaly zpracovat rozsáhlý marketingový průzkum, v němž cestující v rychlících a expresech na trasách z Prahy do Chebu a Brna, z Olomouce do Břeclavi a ze Zdic do Českých Budějovic uvedli jak jsou spokojení s úrovní cestování na železnici. Výsledek ukázal, že lidé jsou velmi spokojeni s úrovní a profesionalitou vlakového personálu, ale naopak jim nejvíce vadí zpoždění a nízká úroveň sociálních zařízení ve vlaku.

„Potěšilo nás, že polovina cestujících vyjádřila v průzkumu souhlas s tím, že České dráhy jsou zákaznicky orientované a jsme rádi, že přes 70% cestujících souhlasilo s tvrzením, že cestovat s ČD je jednoduché a bezproblémové,“ řekl k výsledkům marketingového průzkumu Aleš Ondrůj, který marketingové oddělení drah vede. Lidé ve vlacích měli za úkol také ohodnotit právě probíhající cestu známkami jako ve škole.

Jedničku dalo ČD 15% lidí, dvojku 40%, trojku 35%, čtyřku 9% a pětku 1% cestujících. Mezi další kladně hodnocené body patří i rychlost přepravy nebo pocit bezpečí. Sedm z deseti cestujících hodnotilo vlakové soupravy jako zastaralé, ale udržované. Průzkum byl zaměřen také na některé zvyklosti cestujících a na jejich motivaci cestování vlakem.

Mníšek pod Brdy „Z této části marketingového zkoumání vyplynulo, že téměř 70% cestujících nevylučuje nákup jízdenek přes internet s platbou převodem z účtu nebo platební kartou,“ dodává Ondrůj. V oblasti motivace k častějšímu využívání železnice pak cestující uvedli především větší počet spojů a jejich vyšší rychlost. Průzkumu se zúčastnilo celkem 1 637 cestujících. Polovina z nich vlak využívá jako prostředek denní dopravy, nebo nejméně 1x týdně. Tento průzkum pro ČD zpracovávala externí firma.

Zdroj: České dráhy


Adys Poslat mail autorovi | 25.10.2008 (17:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Služby

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel M 
30.10.2008 (14:34)  
stoupo, nevim, jak se delaji seminarky v nemcine, ale v cestine to tak proste je. Ja ani nikdo jinej si pro vyplatu jit nemel, takze tvuj priklad nema opodstatneni
registrovaný uživatel stoupa  mail  
30.10.2008 (14:13)  
ad "pán "se":

treti osoba, ono "se", je bohapustý alibizmus. Pán "Se" je u kdejakého prusvihu, paradoxne, si nechodí zpravidla pro výplatu. Naopak, v zamestnáni, vzdy neopomenu vyzvat kolegy - spolupracovníky, at mi privedou onoho pána "SE", kdyz se na nej odvolávaji .... (aneb "Kdo nedopatril a za kolik...")
registrovaný uživatel M 
29.10.2008 (10:37)  
Uplne vidim trenera hokejovyho narodaku, jak misto "my" jmenuje 30 lidi. Byl by to zajimavej rozhovor:-)

PS: Ja tam zahrnul Cestujiciho, s vama jsem jaksi nepocital...
PPS: Jak to bylo za Rakouska nevim, ale dnes je naprosto bezne, ze se "vedecke prace" pisou bud ve treti osobe jednotneho cisla (napr. "vychazi se") nebo prvni osobe cisla mnozneho ("vychazime"). Prvni osoba jednotneho se naopak nedoporucuje. Takze asi tak...
28.10.2008 (19:19)  
Ano, na střední škole jsme měli profesora, který při zkoušení, kdykoli některý ze zkoušených pronesl sloveso "máme", okamžitě reagoval :
"Jaké máme. Já nic nemám. Mluvte prosím za sebe, mne do ničeho nezatahujte".

Takže, když hodláte používat množného čísla, vyjmenujte prosím konkrétně osoby, za něž hovoříte. To přece není tak složité.
registrovaný uživatel M 
27.10.2008 (20:38)  
MZ - to my bylo v uvazovkach (to jsou ty carecky kolem pismenek) a bylo tam my, nikoliv ja z duvodu, jsem onen nazor (zcela stejny jako muj) mel i Cestujici. Pokud stejny nazor ma vice lidi, pripadne pokud stejnou vec dela vice lidi (atd.), tak bud je muzu vsechny vyjmenovat, pripadne podle postoje mluvciho vyuzit nejake osobni zajmeno pro mnozne cislo.
Jeste nejakej problem?
registrovaný uživatel stoupa  mail  
27.10.2008 (20:06)  
2 Miroslav Zikmund:

Tak pozor! Teď jste probudil starého medvěda z podzimního spánku! Jeho výsost, stařičký mocnář Franz Josef I byl osvícený panovník a i Švejk uznával, že život mu uštědřil mnohé tvrdé rány .... Pohov
27.10.2008 (18:20)  
M : "my" > tím jste o sobě řekl vše ... podobně se tituloval císař Franz Josef I.
registrovaný uživatel M 
27.10.2008 (10:53)  
Podstatne je, ze Bem a Bendl jsou ferovi chlapi, zadni podrazaci. Jestli ma nekdo problem se souvetima neni podstatne:-))
27.10.2008 (10:28)  
Jakub Košmider: Tvé příspěvky ze včerejška kolem půl druhé odpoledně pobavily i mě, i když teda ten úsměv byl napůl smutný a napůl ironický. Můžu Ti dát jednu radu? Pokud nemáš intelektuálmě na to, abys pochopil příspěvek, který není psán pouze jednoduchými větami a má v sobě něco víc než jen strohé sdělení typu "Bomba! Vondráčková je na dně!", tak to nečti.

K tomu průzkumu: Ten průzkum se opravdu reálně dělal nebo to sepsal Ondrůj během jednoho dopoledne? To musela být fakt fuška, zaonačit ty čísla tak, aby to nevypadalo na první pohled jako vycucané z prstu a zároveň z toho Černá díra nevylezla jako totální průser. No, povedlo se plus mínus obojí, bývalý tiskový mluvka je opravdu šikulka:-).
27.10.2008 (1:51)  
M: Nevím co je na mém poslední, příspěvku vtipné ... to je pouze fakt ...
  1 2 3 4 5      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko