..: Podrobnosti ke změně tarifu ČD od 1.8.2004 :..

obrazekZměna tarifu ČD - Dne 1.8.2004 vstoupila v platnost další změna Tarifu Českých drah pro přepravu cestujících a zavazadel (ČD TR10, změna 12). Hlavním tématem změny je zavedení žákovského jízdného. Toto jízdné bude rozlišeno pro dvě skupiny cestujících. Každá skupina si může zakoupit jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo časové jízdenky týdenní resp. měsíční. Skupiny cestujících-žáků/studentů do 15-ti let a 15-26 let. Prvně jmenovaná skupina bude mít nárok na jízdné, které je o něco levnější, než zákaznické jízdné pro děti do 15let. Studenti 15-26let budou mít nárok na jízdné odpovídající jízdnému pro držitele Junior pasu.

Aby měl žák/student nárok na žákovské jízdné, musí si zakoupit Průkaz na žákovské jízdné, který stojí 1 Kč, nechat si jej potvrdit ve škole a poté si ho nechat ověřit v pokladně - jeho ověření stojí 40 Kč. Průkaz si dopravci uznávají navzájem (ať už železniční či silniční).

Další změnou je zatraktivnění 1.vozové třídy. Nyní již nebude platit poměr 1. ku 2. třídě 1,5:1, co se ceny týče, jelikož 1.třída zlevní. Zlevnění se týká traťových a síťových jízdenek a zpáteční slevy. Od 2.8. platí ve vlaku SC Manažer opět globální cena. Je ovšem nižší, než dříve. Ostrava - Praha za 600 Kč, Praha - Ostrava jen 500 Kč. Děti platí polovinu. V období letních prázdnin platí zvláštní sleva a sice, že cestující, který zaplatí plnou globální cenu, může vzít s sebou dvě děti do 15ti let a zaplatí za ně pouze servisní poplatek 200 Kč. Další změnou je úprava ceny místenky z 20 Kč na 30 Kč.


Karel Chýla Poslat mail autorovi | 17.8.2004 (16:55)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Tarify

Další z regionu Česká republika (celá)

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko